Friday, 21 January 2011

ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္နဲ႔ ပဲျပားတန္ပူရာေၾကာ္...












မနက္ေစာေစာစီးစီး ေညွာ္မွာစိုးလို႔ ငါးပိခ်က္ကိုလံုးခ်က္လိုက္တယ္... ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္နီေတြကို ပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအျပားရိုက္ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာကို ဒယ္ထဲထည့္ ပဲဆီထည့္ ငါးပိေဖ်ာ္ထားတာထည့္ျပီး မီးေပၚဒီတိုင္းတင္ထားလိုက္တယ္...။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေရေျခာက္ခါနီးက် အေပါ့အငံျမည္း ငရုတ္သီးကုလားေအာ္နဲ႔ နံနံပင္ပါးပါးလွီးထည့္ျပီ ခဏၾကာရင္ ပန္းကန္ထဲခူးထည့္လို႔ရျပီ...။ တို႔စရာေတြကေတာ့ အခါတိုင္းသခြားသီးနဲ႔ပဲ စားေနက်မို႔ တစ္မ်ိဳးဆန္းေအာင္ ေဂၚဖီနဲ႔ ပန္းပြင့္ေရေႏြးေဖ်ာတို႔တယ္...။

ပဲျပားတံုးကို ပံုထဲကအတိုင္း မထူမပါးအရွည္လိုက္လီွးျပီး တန္ပူရာမႈန္႔ ဆားနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းျဖဴးျပီး ပဲျပားမေၾကေအာင္ အသာေလးနယ္ေပးပါ ...။ အလယ္အလတ္မီးနဲ႔ ဆူပူပူမွာ ပဲျပားေလးေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါ...။ ပဲျပားေလးေတြၾကြပ္ရြလာရင္ ဆယ္ထုတ္ျပီး ဆီစစ္စကၠဴခံထားတဲ႔ ပန္းကန္ျပားမွာ စစ္ျပီးရင္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္း ေဆာ့နဲ႔အဆင္သင့္တို႔စားလို႔ရျပီဗ်...။

ဒီပို႔စ္ကို အေ၀းကျပန္ေရာက္လာတဲ႔ ျမန္မာ့အစားအစာနဲ႔ေ၀းေနတာၾကာျပီျဖစ္တဲ႔ “မုိးေငြ႔ႏွင့္အတူ” ဖန္ဆင္းရွင္ေလး အတြက္ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္...။


မိုးေငြ႔


2 comments:

ညိမ္းႏိုင္ said...

စားခ်င္တယ္...။တေလာက ကိုယ့္ဘာသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ငပိခ်က္ ခ်က္ေသးတယ္...။ငပိမပါလို့လားမသိ ေကာင္းဘူး
:(

rose said...

မမိုးေငြ႕... တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ရို႕စ္လည္း ဒီေန႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္ ခ်က္တယ္၊ မုန္လာဥ ခ်ဥ္ရည္ပာင္းေလးနဲ႕ ႀကက္သားျပဳတ္ေႀကာ္နဲ႕ စားတယ္။ မမိုးေငြ႕ ေႀကာ္ထားတ့ဲ ပဲျပားေလးက စားခ်င္စရာေလး။