ရွမ္းျပည္ကလာတဲ႔ ေရႊဖရံုသီးခပ္ေစးေစးတစ္လံုးကိုေရြး၀ယ္ပါ...။ ေရႊဖရံုသီးကို အခြံခြာ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အတံုးခပ္ၾကီးၾကီးတံုးထား..။ ထန္းလ်က္ကို အိုးေလးနဲ႔ က်ိဳျပီးျပန္စစ္ရင္ပိုေကာင္းပါမယ္ မဟုတ္ရင္ အမိႈက္ေတြ သလဲေတြ ပါတတ္လို႔...။ ေျခာက္ေသြ႔သန္႔ရွင္းတဲ႔ အုိးတစ္လုံးထဲကို ေရႊဖရံုသီးအတံုးေတြစီထည့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္က်ိဳထားတဲ႔ ထန္းလ်က္ေလာင္းထည့္ျပီး မီးနည္းနည္းနဲ႔ ႏွပ္ထားပါ...။ ေရႊဖရံုသီးႏူးရင္ အုိးခ်လို႔ရပါျပီ...။ ရွမ္းျပည္မွာေတာ့ ထမင္းစားျပီးရင္ အခ်ိဳပြဲအျဖစ္စားသံုးေလ့ရွိပါတယ္...။ ဟိုမွာေတာ့ ထန္းလ်က္အစား ၾကံသကာကိုသံုးပါတယ္...။ ေရႊဖရံုသီးကလဲ သန္႔ေတာ့ အခြံသင္စရာမလိုပါဘူး အခြံနဲ႔ပဲခ်က္ပါတယ္...။ အရသာေလးက ခ်ိဳျပီးဆိမ့္တယ္ ေစးလဲေစးေတာ့ သိပ္စားေကာင္းပါတယ္...။
မိုးကုတ္က လက္ေဆာင္ရထားတာ ....။ မျပဳတ္ခင္က ပံုကိုမရိုက္ထားလိုက္မိဘူး...။ ၾကက္သြန္ျဖဴမႊာေလးေတြ လိုပဲ....။ ေျမၾကီးထဲက တူးယူရတဲ႔ ဥတစ္မ်ိဳးပဲ...။ အရသာကဆိမ္႔တယ္...။ ပိႏၷဲသီးေစ့ျပဳတ္ အရသာမ်ိဳးနဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္ပဲ...။ ေရဆူဆူမွာ သၾကားခဲ(ဒိုဘာလာသၾကား) ထည့္ျပဳတ္တယ္... သၾကားေပ်ာ္သြားရင္ ေရစင္စင္ေဆးထားတဲ႔ ထပ္တစ္ရာပြင့္ကိုထည့္ျပဳတ္...။ ဆယ္မိနစ္ပဲျပဳတ္ရင္ ႏူးျပီ....။ အဖတ္ေလးဆယ္စားလိုက္ အေရေလးေသာက္လိုက္နဲ႔ ခ်ိဳဆိမ္႔အရသာေလး...။ သၾကားခဲက ရိုးရိုးသၾကားလိုအခ်ိဳမကဲဘူး ...အခ်ိဳေရွာင္တဲ႔ သူေတြအတြက္ေကာင္းတယ္..။ အပူလဲက်ေစပါတယ္...။
မိုးေငြ႔
4 comments:
ေရႊဖရံုသီးေတာ႔စားဘူး..
ထပ္တစ္ရာပြင္႔ၿပဳတ္ေတာ႔ ႀကိဳက္တယ္
စားသြားတယ္ေနာ္ မမိုးေရ...
ဒီမွာ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးေရာ ထန္းညက္ေရာ ရတယ္... လြယ္လည္း လြယ္ေတာ့ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္.... ေက်းဇူး ညီမမိုး...:)
ထပ္တစ္ရာပြင္႔ၿပဳတ္ ေလးေတာ႔စားခ်င္တယ္ညီမ ေရ
ဖရံုသီးႀကိဳက္တယ္.. ခပ္ရွည္ရွည္လွီး အခြံပါထည့္ျပဳတ္ၿပီး သၾကားျဖဴးစားတယ္..
တခ်ဳိ႕ဖရံုသီးက အခ်ဳိထည့္မစားရေအာင္ ခ်ဳိတယ္...
မစားရတာၾကာၿပီ... ငတ္လိုက္တာ.. :)
Post a Comment