Tuesday, 3 November 2009

ရွမ္းအမဲသားစင္းေကာဟင္း

ရွမ္းအမဲသားစင္းေကာေမႊးေမႊးေလး 


ရွမ္းငရုတ္ေကာင္းေစ့ေထာင္းထားတာနဲ႔ ပင္စိမ္းရြက္ ရွမ္းနံနံ


ပါ၀င္တဲ႔ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔အမဲသား၊ ပဒဲေကာ၊ ဂ်င္း၊ ရွမ္းငရုတ္ေကာင္းေစ့ေလွာ္၊ ရွမ္းနံနံ၊ ပင္စိမ္းရြက္၊ ပူစီနံ၊ နံနံပင္ (ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြလဲ စံုေနျပီ)။

အရင္ဦးဆံုး စင္းထားတဲ႔အမဲသားထဲကို ေထာင္းထားတဲ႔ ပဒဲေကာ၊ ဂ်င္း၊ ရွမ္းငရုတ္ေကာင္း ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ုနယ္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္ပါ...မိနစ္20ေလာက္ေပါ့...။

ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ ခုနက ႏွပ္ထားတဲ႔ အမဲသားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ...။ အသားႏူးျပီး ေမႊးလာတဲ႔အထိေၾကာ္ျပီးရင္ ပန္းကန္မွာျပင္ျပီး ပူစီနံရြက္နဲ႔ နံနံပင္ ရယ္ေဂၚဖီထုပ္ၾကိဳက္ရင္ ေရေႏြးေလးေဖ်ာျပီး အမဲသားနဲ႔စားလို႔ရပါတယ္ ...။ ဆလပ္ရြက္နဲ႔လဲ စားသံုးလို႔ရႏုိင္ပါေသးတယ္...။

အားလပ္ရက္ကေလးမွာ လုပ္စားၾကည့္ၾကပါေနာ္...။ လုပ္ရတာလြယ္ကူပါတယ္ က်မတို႔ရွမး္ျပည္မွာ ဆိုရင္ ေကာက္ညင္းေပါင္းပူပူေလးနဲ႔စားၾကတယ္....။ အစားအေသာက္ မတင္ျဖစ္တာၾကာျပီ...။ ပိတ္ရက္တုန္းက အိမ္မွာ လုပ္စားျဖစ္တာေလးကို တင္ေပးလုိက္တာပါ..။ အမဲသားမစားသူမ်ား ၾကက္ သို႔မဟုတ္ ၀က္သားနဲ႔လဲ ေၾကာ္စားႏိုင္ပါတယ္...။

မွတ္ခ်က္။ ။ ရွမ္းငရုတ္ေကာင္းကိုေတာ့ ရွမ္းျပည္မွာ မွာယူမွရႏုိင္မွာပါ...။ ဒီမွာ မေရာင္းပါဘူး...။


မိုးေငြ႕

1 comment:

peachick said...

ရွမ္းျပည္ထိတက္၀ယ္ရမယ္ေပါ့..:P
မနက္ျဖန္ကုိသြား၀ယ္ၿပီး ခ်က္စားၾကည့္လုိက္မယ္..။
သူမ်ားခ်က္ေကြ်းတာကုိေစာင့္ေနရတာ.. မ်က္ႏွာငယ္လုိ႔..:(