Friday, 3 August 2018

My Instagram Photo(2).....

၀ါဆိုလျပည့္ေန႔မွာ ဥပုသ္သီလယူ ခင္ပြန္းၾကီးဆယ္ပါးကို ႏို႔ဆြမ္း ဆီမီး ေရခ်မ္း ၀ါဆိုပန္းတို႔နဲ႔ ကန္ေတာ့ျဖစ္တယ္



 ေစ်းထဲမနက္ေစာေစာ ဘုရားပန္းသြား၀ယ္ေတာ့ စံပယ္ပန္းသယ္ဆီက ၀ါဆိုပန္းေလးရခဲ႔တယ္






City Mall က Amazone Cafe သူ႔ေကာ္ဖီေလးမဆိုးဘူး ကၽြန္မ Americano မွာေသာက္တာ သူတို႔က သၾကားေတြ ႏို႔ေတြ အပိုေပးတယ္ ဒီတိုင္းေသာက္ရင္ေတာင္ ေကာ္ဖီက လံုး၀မခါးဘူး..။ Brownie ကေျခာက္ျပီးမာတယ္ ကၽြန္မတို႔ WTC ကဆရာေတြလက္ရာကိုမမီွ ကၽြန္မသင္တန္းတက္တုန္းက ဆရာခန္႔ရဲသန္႔ Recipe က Moist ေတာ္ေတာ္ျဖစ္တာ..။ Brownie တို႔ထံုးစံအတိုင္း မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ကေတာ့ အရုပ္ဆိုးတယ္ေလ...။ ကၽြန္မ ဆိုင္ဖြင့္ခါနီးက်ရင္ ဆရာ႔ဆီမွာ Sandwish, Hot dog နဲ႔ အေမရိကန္မနက္စာျပင္ဆင္ပံုေလး သြားသင္ဦးမယ္လို႔ စိတ္ကူးတယ္..။ ဆရာကခု 8မိုင္ဖက္မွာ သင္တန္းဖြင့္ထားတယ္...။ Healthy ဖက္လိုက္စားတဲ႔သူေတြနဲ႔ ကဖိန္းေရွာင္ခ်င္တဲ႔သူေတြ ေကာ္ဖီဆိုင္မွာ matcha မႈန္႔နဲ႔ေဖ်ာ္တဲ႔ Green Tea Latte မွာေသာက္တတ္ၾကတယ္...။ Amazone က green tea latte က အခ်ိဳမပါေတာ့ ပိုေသာက္လို႔ေကာင္းတယ္...။ Breadtalk ကေဖ်ာ္တာ သၾကားမ်ားတယ္..။ တခ်ိဳ႔ေတာ့ အဆီက်တယ္ဆိုျပီး အဲဒီအမႈန္႔ခ်ည္းသက္သက္ လက္ဖက္ေျခာက္ခတ္သလို ေရေႏြးထဲ ခတ္ေသာက္ၾကတယ္..။ အရသာက ေရညိွလို စိမ္းေရႊေရႊေတာ့ျဖစ္တယ္...။ Matcha အမႈန္႔ေတြကို ခုဆို စူပါမားကပ္ေတြမွာ အလြယ္တကူ ဂ်ပန္ သို႔မဟုတ္ ေအာ္ဂဲနစ္ေကာင္တာေတြမွာ ရွာျပီး ၀ယ္ယူႏိုင္ပါတယ္..။ Matcha ဆိုတာ ဂ်ပန္ကလာတဲ႔ လက္ဖက္ေျခာက္အမႈန္႔တစ္မ်ိဳးပါပဲ...။ သူ႔ကို မုန္႔လုပ္တဲ႔ေနရာမွာလည္း ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားသံုးၾကတယ္..။ Chiffon cake တို႔ Swiss Roll တို႔လုပ္တဲ႔အခါမွာေပါ့..။



 ဆရာၾကီး ဒဂံုတာရာစာအုပ္ေတြ၀ယ္စုျဖစ္တာ ဒီတစ္အုပ္ထပ္ရတယ္ 
အၾကမ္းရည္ေလးနဲ႔ ဆတ္သားေျခာက္ဖုတ္နဲ႔ ဒညင္းသီးဆီဆမ္းနဲ႔






က်န္းမာေရးနဲ႔မညီညြတ္ဘူးဆုိေပမယ့္လည္း စားခ်င္တယ္ေလ... ဒီဒညင္းသီးငါးပိခ်က္နည္းေလးကို ကၽြန္မရဲ႔ Instagram friend တစ္ေယာက္ျဖစ္တဲ႔ ခ်စ္ခင္ေလးဆီကေတာင္းထားတာ သူတင္ထားတာေတြ႔လို႔ စားခ်င္စရာေလးဆိုျပီး...။ ဒညင္းသီးျပဳတ္ျပီးသားကိုမသံုးပါဘူး အစိမ္းကို၀ယ္ျပီး အခြံခြာ အညွာေလးေတြကို လွီးထုတ္ျပီး ဆားမ်ားမ်ားနဲ႔ေရၾကာၾကာစိမ္ထားတယ္...။ ျပီးတာနဲ႔ ခပ္ျပားျပားေလးရေအာင္ က်ီေပြ႔နဲ႔ထုေပးထားတာ...။ ၾကက္သြန္အႏွစ္ကိုဆီသတ္ အဆိပ္ေျပေအာင္ ထန္းလ်က္ခဲေလးတစ္ခဲေလာက္ထည့္ ဆႏြင္းေလး ငရုတ္သီးမႈန္႔ေလးထည့္ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည့္ ငံျပာရည္ မွ်င္ငါးပိထည့္ေမႊျပီး ဒညင္းသီးျပားေလးေတြထည့္ ေရေႏြးေလးကို ျမႈပ္ေအာင္ထည့္ျပီး မီးေျမ႔ေျမ႔ေလးနဲ႔ တည္ပါေလ့...။ ဒညင္းသီးမက်က္ေသးရင္ ေရထပ္ထည့္ျပီး နူးတဲ႔အထိတည္ေပးပါ.....။ ျပဳတ္ျပီးသားဒညငး္သီးကိုသံုးတာထက္ အစိမ္းက ပိုေစးျပီး စားေကာင္းတယ္ လုပ္စားၾကည့္ေနာ္...။ ဒညင္းသီးကို ေစ်းထဲက ျပဳတ္ျပီးသား၀ယ္စားရင္လည္း အိမ္ေရာက္ရင္ ေရေသခ်ာေဆး အညွာေနရာကို ဓါးနဲ႔လွီးထုတ္ ဆန္တစ္ဇြန္းနဲ႔ ထန္းလ်က္တစ္ခဲထည့္ျပီး ျပန္ျပဳတ္လိုက္ပါ ဒါဆို စားရတာ 80%ေလာက္စိတ္ခ်ရပါျပီ..။




ညဖက္ ဟင္းေတြနဲ႔ထမင္းမစားခ်င္ေသာအခါ 
အေကာင္းဆံုးသည္ လက္ဖက္သုပ္ ပဲဆီရႊဲရႊဲနဲ႔ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းနဲ႔




 အသားလံုးစပါ့ဂတီကို မလုပ္စားျဖစ္တာၾကာေပါ့
 ဆားမထည့္ဘဲ ပါမဆင္ခ်ီးစ္ကိုအႏွစ္ထဲ မ်ားမ်ားထည့္ခ်က္ထားေတာ့ ဆိမ္႔ျပီးအရမ္းေကာင္း





မႏၱေလးက ညီမ၀မ္းကြဲတစ္ေယာက္ဆီကလက္ေဆာင္ရတာ တူးတူးထမင္းဆိုင္က လုပ္ေရာင္းတဲ႔ ငါးပိေၾကာ္ ပုစြန္ေျခာက္ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ...။ တူးတူး ထမင္းဆိုင္ဆိုတာ ကၽြန္မငယ္ငယ္တုန္းက မန္းမွာေက်ာင္းတစ္ႏွစ္တက္ခဲ႔ရေတာ့ စားဖူးေနတာ 27လမ္းေပၚက 78 x 79 ၾကားထင္တယ္ အဲတုန္းက ထမင္းဆိုင္ေလးက အိမ္ဆိုင္ေလးေသးေသးေလး ခုဆို ဆိုင္ၾကီးျဖစ္ေနေရာေပါ့ မန္းေရာက္တုန္းက မသြားျဖစ္လိုက္လို႔ မသိလိုက္...။ တူးတူးထမင္းဆိုင္က အဲတုန္းကကၽြန္မၾကိဳက္တဲ႔ဟင္းက ၀က္ခ်ိဳ ၾကက္ခ်ဳိခ်က္ ပဲႏွပ္ ငရုတ္သီးငံျပာရည္ေဖ်ာ္...။ ဒီတခါမန္းထပ္သြားျဖစ္ရင္ သြားစားဖို႔တို႔ထားရမယ္..။ ကၽြန္မတို႔ အိမ္နားခ်င္းက ညီမတစ္ေယာက္အိမ္မွာ အဲဒီတူးတူး ငါးပိေၾကာ္ေလးစားလိုက္ရလို႔ ညီမေလးလာမယ္ဆိုတာနဲ႔ မွာလိုက္တာ..။ မွာတာက ငါးပိေၾကာ္တစ္မ်ိဳးပဲ သူက ေစတနာပါပါနဲ႔ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ေလးပါ၀ယ္ေပးလိုက္တယ္...ခ်စ္ဖို႔ေကာင္းတာ..။ မွ်င္ငါးပိနဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ကို ခပ္စိုိစိုေလးေၾကာ္ထားတာ ထမင္းျဖဴေလးနဲ႔နယ္စားစား ထမင္းေၾက္ာနဲ႔စားစား သိပ္ေကာင္းတယ္...။





ညေနထမင္းမစားခ်င္ေသာအခါေပါ့... ညွပ္ေခါက္ဆြဲခ်ဥ္စပ္ျပဳတ္ ၾကက္ဥနဲ႔ ၀က္သားခ်ဥ္က ထိုင္းကလာတာကို ပါးပါးလွီး သခြားသီး နံနံပင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းအတို႔အျမႈပ္နဲ႔ ငရုတ္သီးေၾကာ္ဆီခ်က္နဲ႔စား ...။ မ၀ယ္ဖတ္တာၾကာျပီျဖစ္တဲ႔ Food Magazine ၀ယ္ျဖစ္...။



သူငယ္ျပန္တယ္ေျပာခ်င္ေျပာပါ ကၽြန္မ ခုထိ Soft Doll ေလးေတြကိုၾကိဳက္တတ္တုန္း




Home Sweet Home


မိုးေငြ႔

No comments: