ဒီႏွစ္ရန္ကုန္မွာ စေတာ္ဗယ္ရီသိပ္ေပါတယ္ ေစ်းလဲမဆိုးဘူး အလံုးေလးေတြပိုသန္႔လာတယ္ ...။ ခါတိုင္းႏွစ္ေတြလို ၀ါးျခင္းထဲဖက္ခုျပီး အပုပ္ေတြေအာက္ခံေရာင္းတာမ်ိဳးမဟုတ္ေတာ့ဘူး...။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ အလံုးသန္႔ခ်ည္းထည့္ေရာင္းေတာ့ ေစ်းၾကီးလဲ စားသံုးသူက အားရေက်နပ္တယ္ တန္တယ္ထင္ျပီး ၀ယ္ၾကတာပဲမဟုတ္လား...။ ခါတိုင္း ေပၚခါစဆို တျခင္းေထာင့္ငါးရာေလာက္ရွိတယ္ ခုတစ္ျခင္းကို ရွစ္ရာတစ္ေထာင္အဲေလာက္ပဲ အလံုးေလးေတြက ပိစိေကြးေတြမဟုတ္ေတာ့ အလံုးသန္႔သန္႔ၾကီးၾကီးေတြ ခ်ိဳလည္းအားၾကီးခ်ိဳတယ္...။ အသီးကမာမာၾကီးမဟုတ္ဘူး ေပ်ာ့တယ္ သဲစင္ေအာင္ေရေသခ်ာေဆးစစ္ျပီး လက္ေဖ်ာ္မယ္ဆို ဓါးနဲ႔လိုသလိုလွီးျပီး သၾကား ဒိန္ခ်ဥ္ေရာျပီး ခပ္ပစ္ပစ္ ေဖ်ာ္ေသာက္ပါေလ..။ ႏွစ္ျခင္းဆို လူငါးေယာက္စာရတယ္...။ သို႔မဟုတ္လည္း ဒီတိုင္းေလး ေရခဲေသတၱာထဲ အလံုပိတ္ဗူးေလးနဲ႔အေအးခံျပီး သၾကားေလးနဲ႔တို႔စားစား ဒီတိိုင္းေလးပဲကိုက္စားစားေကာင္ပါ၏။
ကိတ္မုန္႔ကို ပိတ္ရက္မွာ အားရင္အားသလို စမ္းလုပ္ၾကည့္ေနတယ္...။ ဒီတစ္မ်ိဳးက ေထာပတ္သီးကိတ္ ဘိုလိုေတာ့ Avocado pound cake လို႔ေခၚတာပဲ...။ ေထာပတ္နဲ႔ႏို႔ကိုေဖ်ာ္စက္နဲ႔ေမႊျပီးသပ္သပ္ထား သၾကား ေထာပတ္ ဂ်ံဳ ေျပာင္းဂ်ံဳမႈန္႔ မုန္ဖုတ္ဆိုဒါ စတာေတြခ်င္ထားလိုက္တယ္..။ ေထာပတ္နဲ႔သၾကား သစ္ခြအရသာတို႔ကို ခရင္မ္ျဖစ္တဲ႔အထိ စက္နဲ႔ေမႊ႕ ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ဥကိုတစ္ၾကိမ္တစ္လံုးဆီထည့္ေမႊမယ္ သမသြားမွ ၾကိတ္ထားတဲ႔ေထာပတ္သီးနဲ႔ႏို႔ထည့္မယ္ ေသခ်ာသမေအာင္ေမႊျပီးရင္ ဇကာစစ္ထားတဲ႔ဆား ဂ်ံဳနဲ႔အမႈန္႔ေတြအားလံုးထည့္ျပီး အေႏွးႏႈန္းနဲ႔ေမႊေပးေနမယ္...။ မုန္႔ဖုတ္မယ့္ခြက္ထဲကိုထည့္ျပီး 180 ၾကိဳတင္အပူေပးထားတဲ႔ မုန္႔ဖုတ္ဖိုထဲ 45 မိနစ္ဖုတ္မယ္...။ သြားၾကားထိုးတံေလးနဲ႔ထိုးစမ္းၾကည့္ျပီး မညစ္ေပဘဲျပန္ထြက္လာရင္ ရပါျပီရွင္...။
*makes a loaf pan
Flesh of 1 Avocado
50ml milk
125g butter, softened
150g sugar
1/2tsp vanilla extra
2 eggs
200g cake flour
40g Polenta (fine corn meal)
1/2tsp baking powder
1/2tsp baking soda
1/4tsp salt
Method
1. Blend avocado flesh together with milk, set aside.
2. Beat butter, sugar and vanilla until light and creamy.
3. Add in eggs one at a time, beating well after each addition.
4. Put in avocado milk mixture, combine well.
5. Add in flour, Polenta, baking powder, baking soda and salt, mix well.
6. Bake in a pre-heated oven at 180c for 45 minutes or until done when tested with a skewer.
အိမ္နားခ်င္းကအစ္မေတြဆီသြားေတာ့ သူတို႔အိမ္မွာ ငွက္ေပ်ာခ်ဥ္တစ္ခိုင္ၾကီးေတြ႔တာနဲ႔ ေတာင္းခဲ႔တာ ဆယ္လံုးေလာက္ျဖဳတ္ခဲ႔တယ္ သူတို႔က တခိုင္ျဖတ္ယူသြားတဲ႔...။ အဲငွက္ေပ်ာခ်ဥ္ကိုအခြံခြာ အဖံုးလုံတဲ႔ ဗူးထဲထည့္ျပီး ခဲခန္းထဲခဲထားလိုက္တယ္...။ အေမက ဒိန္ခ်ဥ္ေဖ်ာ္ဖို႔စေတာ္ဗယ္ရီကို သၾကားနဲ႔ႏွပ္ထားတာကို နဲနဲယူျပီး သူ႔လဲခဲထားလိုက္တယ္...။ တစ္ညသိပ္ထား လိုက္တယ္ေပါ့...။ ေနာက္ေန႔က်မွ ခဲထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာခုႏွစ္လံုး စေတာ္ဗယ္ရီလက္တဆုပ္စာနဲ႔ သၾကားခုႏွစ္ဇြန္း ႏြားႏို႔ 50ml ေရာျပီးေဖ်ာ္စက္ထဲၾကိတ္လိုက္တယ္...။ ပံုထဲကအတိုင္းပစ္ပစ္ေလးရတယ္ အဲဒါကို ခြက္ထဲထည့္ပိတ္ ျပန္ခဲထားေနာက္တစ္ညေပါ့...။ ညမသိပ္ခ်င္လဲ ငါးနာရီခဲျပီးရင္ စားလို႔ရပါျပီ။
Freezer ထဲက သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္ လည္ေခ်ာင္းနာရမွာလည္းမပူရတဲ႔ အိမ္လုပ္ငွက္ေပ်ာစေတာ္ေရခဲမုန္႔ေလးကို ၾကိဳက္ရာပန္းကန္ခြက္ေယာက္ထဲထည့္ျပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ
ဒါက စေတာ္ဗယ္ရီခ်ည္းလုပ္ထားတဲ႔ ေရခဲမုန္႔
ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ေသာ ပိတ္ရက္ေလးျဖစ္ပါေစ...း)
မိုးေငြ႔
No comments:
Post a Comment