သတ္သက္လြတ္ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ကို တရုတ္တန္းကလို ေဂၚဖီေတြ မွ်စ္ေတြနဲ႔ မေၾကာ္ဘဲ အဘိုးရဲ႔ ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္အတိုင္း အသားေနရာကို ပဲျပားစားထိုးျပီးထည့္ထားပါတယ္...။ ငရုတ္ေကာင္းနံေမႊးပ်ံ႔ျပီး ၾကက္ဥေၾကာင့္အစာေတြကႏူးညံ့ျပီး သိပ္စားေကာင္းပါတယ္..။ ကဲဘယ္လိုလုပ္လည္းဆိုတာ ေအာက္မွာဆက္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္...။
ေကာ္ျပန္႔ရြက္ေတြကေတာ့ 17လမ္းသံေစ်းထဲမွာ ေကာ္ျပန္႔လုပ္တဲ႔ဖုိရွိပါတယ္ အနည္းဆံုး 25ရြက္ပါတဲ႔အထုတ္ပဲ ၀ယ္ခဲ႔လိုက္တယ္...။ အစာအတြက္ပါ၀င္တာကေတာ့ ပဲျပားတစ္တြဲကိုေက်ေအာင္ေခ်မြထားမယ္...။ ၾကြက္နားရြက္မႈိလက္တစ္ဆုပ္စာ ေရေႏြးစိမ္ သဲေတြစင္ေအာင္ေဆးျပီးထားတာကို မွွ်င္မွ်င္ေလးကပ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ေပးထားမယ္..။ ပဲပင္ေပါက္တစ္ရာဖိုး ဆိုရျပီ။ အခံြေတြစင္ေအာင္ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္စစ္ထားမယ္...။ မုန္လာဥနီ အလံုးတစ္၀က္ကိုလည္း ခပ္မွ်င္မွ်င္ေလးေတြလွီးထားမယ္..။ ျပီးရင္ ဇလံုတစ္ခုထဲ အစာပလာအားလံုးထည့္ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးေဖာက္ထည့္ (သံုးလံုးထည့္ခ်င္လည္းရတယ္ ၾကက္ဥမ်ားရင္ ၾကက္ဥအကာက ေရေထြက္လို႔ပါ) ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ေလွာ္ကို ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းထားတာ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ျပီး လက္နဲ႔အားရပါးရ နယ္လိုက္ပါ...။
ဒီလို ငရုတ္ေကာင္းနံ႔ေလးေမႊးေနတဲ႔ အစာပလာရျပီဆိုရင္ ေကာ္ျပန္႔ရြက္နဲ႔ထုတ္လို႔ပါျပီ
ေကာ္ျပန္႔ရြက္က ပါးေတာ့ အစာထည့္ျပီးတာနဲ႔ ခပ္ျမန္ျမန္ေလးထုတ္လိုက္ပါ
ဒီလိုလွလွပပေလးထုတ္ျပီးတာနဲ႔တခါထဲဆီပူအိုးထဲထည့္ေၾကာ္ပါ။ မီးေအးေအးနဲ႔ပဲေၾကာ္ပါ မဟုတ္ရင္ အထဲကအစာမက်က္ဘဲ အျပင္က ေကာ္ျပန္႔ေတြတူးသြားလိမ႔္မယ္..။ သူနဲ႔တြဲဖက္စားသံုးမယ္ အခ်ဥ္ရည္လုပ္နည္းေလးျပန္ေျပာျပပါမယ္...။ အရင္တစ္ခါတုန္းက အသားေကာ္ျပန္႔ကို ဒီမွာ တင္ဖူးခဲ႔ပါေသးတယ္...။
အခ်ဥ္ရည္
ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စင္း)
ငရုတ္သီးစိမ္း (ေသးေသးလွီး)
ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ (ႏုတ္ႏုတ္စင္း)နမ္းေလွာ္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း(ေထာင္းထားမယ္)
ပဲငံျပာရည္ၾကည္ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
ငရုတ္ဆီ ထမင္းစားဇြန္းတစ္၀က္(ketchup)
သၾကား လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း
သံပုရာသီး တစ္လုံး (အရည္ညွစ္ထား) (ရွာလကာရည္ကိုအစားထိုးသံုးလို႔ရပါတယ္)
အားလံုးကိုပန္းကန္လံုးတစ္ခုမွာေရာေမႊလိုက္္ရင္ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္အတြက္အခ်ဥ္ရည္ရပါျပီ...။ ေကာ္ျပန္႔နဲ႔စားဖို႔ ဆလပ္ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔ ကဇြန္းရိုးတို႔ျဖစ္ပါတယ္...။ အဖိုုးကေတာ့ ကန္႔ဇြန္းရိုးပြေတြကို စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ဓါးနဲ႔ပန္းပြင့္လို႔မွ်င္ျပီး ေရေအးစိမ္ထားပါတယ္..။ ဆလပ္ကိုေရစင္စင္ေဆး ဇကာနဲ႔စစ္ထား ၾကက္သြန္ျမိတ္ေတြကိုလည္း လက္တစ္ဆစ္ေလးေတြပိုင္းထား...။ စားခါနီးက် ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ေလးေတြကို ကပ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ ဆလပ္ရြက္ထဲထည့္ က်န္တဲ႔အရြက္ေတြထည့္ အခ်ဥ္ရည္ဆမ္းျပီး ထုတ္စားရတာ အရသာရွိခ်က္ေပါ့...။
မိုးေငြ႔
5 comments:
ေတာ္ၿပီကြယ္...အစားတစ္လုပ္အတြက္ ၀ဋ္ႀကီးလိုက္ေလျခင္း...မဒမ္ၾကည္ ခ်က္ေႁကြးတာပဲ ပါးစပ္ထဲ ပစ္သြင္းလိုက္ေတာ့မယ္ း)
ပဲျပားႀကိဳက္ပါတယ္ဆို...
ကိုယ္လည္းဒီလိုလုပ္စားဖူးတယ္..
ပဲျပား၊ပဲပင္ေပါက္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္.
Yummy yummy
ေကာ္ျပန္႔ က မႏ ၱေလး က စတဲ႔ အစားအစာ အမ်ဳိးအစာ မဟုတ္လို႔လား မသိဘူး ... ။ ေကာ္ျပန္႔စိမ္း ၊ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ ေကာင္းေကာင္း ဆိုင္ေတြ ရွားလာသလိုပါပဲ ...
ရွိပါတယ္ တရုတ္တန္းမွာပဲေပါတာေလ
Post a Comment