Friday, 7 June 2013

မွ်စ္ေၾကာ္.....




တစ္ေန႔က သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ပိတ္ရက္ၾကီးမွာ ဖုန္းဆက္လာတယ္ မွ်စ္ကို ရခိုင္လို ဘယ္လိုခ်က္သလဲတဲ႔...။ ဒြတ္ခ... ကိုယ္မွ ရခိုင္ဟင္းမခ်က္တတ္တာ...။ ရွမ္းဟင္းဆို ဟုတ္တုတ္တုတ္ ဒါနဲ႔ ရွမ္းလိုေၾကာ္တဲ႔နည္းေလးေပးလိုက္တယ္...။ ရခိုင္လည္း ဒီနည္းအတိုင္းခပ္ဆင္ဆင္ပါပဲလို႔ထင္ပါတယ္ ငါးပိထည့္တာနဲ႔ ပဲပုပ္ထည့္တာပဲကြာသြားမယ္...။ ကိုယ္က မွ်စ္၀ယ္ရင္ ျခစ္ျပီးသားမွ်င္ျပီးသားမ၀ယ္ဘူး အေရာင္ဆိုးထားတာမ၀ယ္ဘူး။ အမွ်င္မလုပ္ရေသးတဲ႔မွ်စ္စို႔ႏုႏုေလးေတြကိုေရြး၀ယ္တယ္...။ အိမ္က်ရင္ တေရျပဳတ္ျပီးသြန္ပစ္တယ္...။ မွ်စ္အခ်ိန္မဟုတ္ရင္ တစ္ႏွစ္ပတ္လံုးခံေအာင္ျပဳတ္ျပီးေဆးစိမ္ထား တာမ်ိဳးလည္း ရွိသတဲ႔...။ ျပဳတ္ျပီးရလာတဲ႔မွ်စ္ကို ေရေအးေဆးျပီးစစ္ထားမယ္...။ မွ်စ္ေၾကာ္ထဲထည့္ေထာင္းဖို႔ ၾကက္သြန္္နီအေနေတာ္တစ္ဥ ၾကက္သြန္ျဖဴငါးမႊာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း(အစိမ္းေရာ အနီေရာ) စပ္စပ္ၾကိဳက္ရင္ ခုႏွစ္ေတာင့္ေလာက္ထည့္ေထာင္း...ကိုယ္ဘာသာကိုယ္ခရင္းနဲ႔မွ်င္ထားတဲ႔ မွ်စ္ထဲကို အႏွစ္ထည့္ျပီး ဆား+ဟင္းခတ္မႈန္႔ေလးထည့္နယ္ျပီးႏွပ္ထား...။ ရွမ္းလိုေၾကာ္ခ်င္ရင္ ပဲပုပ္မႈန္႔ေလး ထည့္နယ္ ရခိုင္လိုဆို ငါးပိထည့္နယ္ ဒါပဲကြာပါတယ္..။ နယ္ႏွပ္ထားတဲ႔ မွ်စ္ကို ဆီဟင္းခတ္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ထားတဲ႔ ဒယ္ထဲေၾကာ္ပါေလ့...။ မွ်စ္ေျခာက္ျပီး အႏွစ္ေလးေတြေမႊးလာတဲ႔အထိ ေမႊေၾကာ္ေပးရင္ ရပါျပီ...။





မိုးေငြ႔


3 comments:

Candy said...

ဟုတ္ကဲ့... လုပ္စားဦးမယ္
ဒီရက္ပိုင္းအရမ္းစားေနတယ္ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ေျပာတာ >.<

Iora said...

I like hmyit... any type.
I am craving for hmyit in these days.
Iora

Thameesan said...

မွ်စ္ဆို..သိပ္ၾကိဳက္တာဘဲ..
စားေတာ္ပဲနဲ႔လည္းေၾကာ္စားျဖစ္တယ္
ျငဳပ္သီးထည့္ေၾကာ္ရင္ ပူတာေကာစပ္တာေကာ
မိုးတြင္းနဲ႔အံကိုက္ဘဲ :D