ကိုယ္က ေတာင္ေပၚသူဆိုေတာ့ ငါးတို႔ပုစြန္တို႔ရွားတဲ႔ေနရာမို႔ ငယ္ကတည္းက ငါးသိပ္မစားျဖစ္ဘူး...။ ငါးမၾကိဳက္တာလည္းပါပါတယ္...။ ငါးဆို ညွီတယ္ဆိုျပီးမစားဘူး အဲလုိေပါ့...။ ရြာမွာ ျမစ္ေခ်ာင္းကရတဲ႔ ငါးတန္လို ငါးၾကီးၾကီးမ်ိဳးေတာ့ မိုးက်ခ်ိန္ဆို လာလာေရာင္းတတ္တယ္..။ ကန္ငါးေတြကေတာ့ တီလားဗီးယားကေတာ့ေပါတယ္...။ အဲဒီမွာ ငါးခူနဲ႔တီလားဗီးယားအစားမ်ားၾကတယ္...။ ငါးသိပ္မၾကိဳက္လို႔ ကိုယ္တိုင္လည္း ငါးဟင္းကိုသိပ္မခ်က္ျဖစ္ခဲ႔ဘူး...။ ကိုယ္သိပ္မၾကိဳက္တဲ႔ငါးမွာ ငါးပုတ္သင္ကိုေတာ့ ကိုယ္ၾကိဳက္ေနမိတယ္...။
ငါးပုတ္သင္ရဲ႔အသားက ႏူးညံ့တယ္ ေခါင္းထဲမွာ ေက်ာက္ခဲလို ျဖဴျဖဴၾကည္ၾကည္ေလးေတြႏွစ္ခုပါတယ္...။
ေမာ္လျမိဳင္မွာေတာ့ ငါးျပတ္ဆိုျပီး မရမ္းသီးေျခာက္ေတြနဲ႔ ေရက်န္ေလးခ်က္စား တတ္ၾကတယ္ေျပာတယ္..။ ကိုယ္ကေတာ့ ငါးပုတ္သင္ကို ပဲငါးပိနဲ႔ခ်က္စားရတာၾကိဳက္တယ္...။ ငါးအသားေလးကအိျပီး ညွီနံ႔လဲမနံဘူး...။ ခုက ေမြးငါးေတြက ငါးစာေတြေကၽြးေတာ့ ဒိုက္ေစာ္ ငါးစာေစာ္နံတယ္ စားမေကာင္းဘူး...။ ဒါေၾကာင့္ငါးသိပ္မၾကိဳက္တဲ႔ကိုယ္ ငါးပိုျပီးမစားျဖစ္ေတာ့တာ...။ သူငယ္ခ်င္းေတြအိမ္ကခ်က္တဲ႔ ငါးဟင္းေတြေတာ့စားတတ္ေနတယ္...။ ငါးစင္ရိုင္းအိုးကပ္ ငါးဘဲျဖဴအိုးကပ္ သူတို႔ခ်က္တာ ရိုးရိုးေလးပဲ ၾကက္သြန္ႏွစ္ေလးနဲ႔ငရုတ္သီးေလးနဲ႔ပဲ တျခားဘာဟင္းခတ္အရြက္မွထည့္တာ မဟုတ္ဘူး..။
တကယ္ေတာ့ငါးစားတာ တျခားကုန္းတြင္းသားေတြထက္အမ်ားၾကီးေကာင္းပါတယ္...။ ငါးဆိုေပမယ့္ သဘာ၀အတိုင္းျမစ္ေခ်ာင္းက ဖမ္းလို႔ရတဲ႔ငါးဆို ပိုေကာင္းပါတယ္...။ ကဲ..စကားဦးသန္းေနတာရွည္ေနျပီ..။
ကိုယ္ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ ငါးပုတ္သင္ပဲငါးပိခ်က္ေလး ဘယ္လိုခ်က္သလဲေျပာျပမယ္...။ ငါးကို အေၾကးထိုး အူထုတ္ေသခ်ာသန္႔စင္ေဆးေက်ာျပီးရင္ ေရေျခာက္္ေအာင္ခဏစစ္ထားမယ္...။ ေရစစ္ျပီဆိုမွ ဆား နႏြင္းနယ္ျပီး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္ထားမယ္...။ ကၽြတ္ေနေအာင္ေတာ့ မေၾကာ္ဘူး...။ ငါးအသားေလးေပ်ာ့အိေနတာမွပိုစားေကာင္းတာ..။ ငါးႏွပ္ဖို႔အစာပလာေလးေတြျပင္ဆင္မယ္...။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ ဓါးျပားရိုက္ထား
- ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လံုး ရွစ္စိပ္စိပ္ထား
- ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထား
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး စိပ္ထား
- ငရုတ္နီႏွစ္လံုး အေစာင္းလိုက္ေလးေတြလွီးထား
- ပဲငါးပိ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ၾကည္ လက္ဖက္ရည္ႏွစ္ဇြန္း
- သၾကားနဲနဲ
ပဲဆီ သို႔မဟုတ္ ဟင္းရြက္ဆီ ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္းထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဂ်င္း ငရုတ္နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးစတာေတြ ကိုအစဥ္လိုက္ထည့္ေၾကာ္မယ္...။ ေမႊးလာတဲ႔အထိေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပဲငါးပိ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ သၾကားထည့္ေမႊျပီး ေရေႏြးေလးနဲနဲထည့္ ဆူလာရင္ ငါးေၾကာ္ေလးထည့္ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားျပီးရင္ အုိးခ်လို႔ရပါျပီ...။ နံနံတို႔ ၾကက္သြန္မွိတ္တို႔ၾကိဳက္ရင္လည္း အိုးခ်ခါနီး အုပ္လို႔ရပါတယ္..။ ပဲငါးပိနံ႔ေလးေမႊးေနတဲ႔ ငါးပုတ္သင္ေလးကို တစ္ခါေလာက္ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ လြယ္လည္းလြယ္တယ္ေလ...။
မိုးေငြ႔
No comments:
Post a Comment