ဟင္းမခ်က္ျဖစ္တာၾကာျပီဆိုေတာ့ လက္ရည္က်သြားမွာစိုးရတယ္...။ မျဖစ္ေပဘူး ဒီပိတ္ရက္ေတာ့ တစ္ခုခုခ်က္မယ္ကြယ္ဆိုျပီး ၀ယ္ထားတဲ႔ mini cook Chinese dishes ကိုဖတ္ေတာ့ ဒီၾကက္သားေၾကာ္ေလးကိုေတြ႔သြားတယ္...။ အဲဒါနဲ႔ Market Place မွာ ေစ်း၀ယ္ထြက္ျဖစ္သြားတယ္...မေရာက္ျဖစ္တာလဲ ၾကာျပီ...ျပီးေတာ့အဲဒီက အီတာလ်ံမုန္႔ဆိုင္(Sharky) ကေရာင္းတဲ႔ ေရခဲမုန္႔စားခ်င္တဲ႔ အာသီသေၾကာင့္လဲပါတယ္...။ က်မရဲ႔ မၾကိဳက္တဲ႔ အစားစာထဲမွာ ေရခဲမုန္႔လည္းပါတယ္...။ ဒါေပမယ့္ အဲဒီဆိုင္ကေရခဲမုန္႔ကိုေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလးၾကိဳက္ေနမိတယ္...။ ဒူးရင္းေရခဲမုန္႔ကိုၾကိဳက္တာ အဲဒီေန႔ကမရဘူး..။
ၾကက္သားဟင္းခ်က္ဖို႔ေျပာရင္း ေခ်ာ္ထြက္ကုန္ျပီ...။ အဲဒီက ၾကက္ရင္အုံသားတစ္စံု ငရုတ္သီးေျခာက္ ေငြႏွင္းမိႈေတြ႔လို႔ တစ္ကဒ္၀ယ္ခဲ႔တယ္ 666က်ပ္တဲ႔ မဆိုးပါဘူး...။ ေနာက္ ငရုတ္ပြ ဥနီ အဲဒါေလးေတြပါ၀ယ္ခဲ႔တယ္....။ အီတာလ်ံစာနဲ႔ ပင္လယ္စာတန္းကိုလဲ ေငးေမာခဲ႔ပါရဲ႔ ...မခ်က္တတ္ေသးေတာ့ ဘာမွမ၀ယ္ျဖစ္ဘူး...။ ခ်ိစ္မ်ိဳးစံုလင္ေနေအာင္ေတြ႔တယ္..စားခ်င္စရာ ဘယ္ခ်ိစ္က ဘယ္ေနရာမွာ သံုးရတယ္ဆိုတာ သိသြားေတာ့မွပဲ အီတာလ်ံစာခ်က္ျပေတာ့မယ္...။
ၾကက္ရင္အံုသားကို ေလးေတာင့္တံုးေလးေတြလွီးျပီးရင္ နယ္ျပီးႏွပ္ရမယ့္ အစာမ်ားကိုေျပာပါမယ္...။
1.ေျပာင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
2.ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
3.ဆန္အရက္ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
4.ႏွမ္းဆီေမႊး စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
5.သၾကားစာပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
6.ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာ (အျပားရိုက္ျပီးစင္းထား)
7.ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ ( အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးျပီးစင္းထား)
အထက္ကေဖာ္ျပထားတဲ႔ အစာပလာေတြကို ၾကက္သားထဲထည့္နယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ႏွပ္ထားရပါမယ္...။ ငရုတ္သီးေျခာက္ဆယ္ေတာင့္ေလာက္ကို ကပ္ေၾကးနဲ႔ခြဲျပီး အေစ့ေတြအေၾကာေတြအကုန္ထုတ္ျပီး သန္႔စင္ထား...။
ၾကက္သားေၾကာ္ထဲထည့္ဖုိ႔ ေဆာ့စ္လုပ္တဲ႔နည္း
1.ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
2.ဆန္အရက္ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
3.ေရစားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
4.ဆား လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း
အဲဒီေလးမ်ိဳးကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲ ေရာသမထားမယ္....။
ၾကက္သားစေၾကာ္ေတာ့မယ္ေနာ္....။ ဒယ္ထဲက ဆီပူလာရင္ ငရုတ္သီးေျခာက္ကို ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဖယ္ထားပါ...။ ႏွပ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားကို ဆီပူမွာထဲ႔ေၾကာ္ပါ ႏွစ္မိနစ္သံုးမိနစ္ေလာက္ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ... ၾကက္သားရရင္ ေဆာ့စ္ေလာင္းထည့္ပါ...။ ငရုတ္သီးေၾကာ္ထည့္ပါ...။ ပါးပါးလီွးထားတဲ႔ ၾကက္သြန္မွိတ္ထည့္ပါ...။ ပံုထဲမွာေတာ့ ၾကက္သြန္မွိတ္ထည့္ဖို႔ေမ့သြားလို႔ မပါလိုက္ဘူး...။ တကယ့္ receipt ထဲမွာေတာ့ ငရုတ္ဆီထည့္ရေသးတယ္ က်မက အရမ္းစပ္သြားမွာစိုးလို႔ မထည့္လိုက္ဘူး...။ ငရုတ္ဆီဆိုတာ ငရုတ္သီးေၾကာ္ထားတဲ႔အဆီပါ အေရာင္လဲလွတာေပါ့...။ ဆန္အရက္နဲ႔ႏွပ္ထားတဲ႔ အရသာနဲ႔ ႏွမ္းဆီန႔ံေမႊးေမႊးရယ္ ငရုတ္သီးပါကိုက္စားေတာ့ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲနဲ႔ အရသာေကာင္းမွေကာင္းပဲ...။ စီရႊမ္ၾကက္သားေၾကာ္နဲ႔ ကြာသြားတာက စီရႊမ္ေဆာ့စ္ေလးမထည့္ထားတာပဲရွိတာ...။
ၾကက္သားဟင္းခ်က္ဖို႔ေျပာရင္း ေခ်ာ္ထြက္ကုန္ျပီ...။ အဲဒီက ၾကက္ရင္အုံသားတစ္စံု ငရုတ္သီးေျခာက္ ေငြႏွင္းမိႈေတြ႔လို႔ တစ္ကဒ္၀ယ္ခဲ႔တယ္ 666က်ပ္တဲ႔ မဆိုးပါဘူး...။ ေနာက္ ငရုတ္ပြ ဥနီ အဲဒါေလးေတြပါ၀ယ္ခဲ႔တယ္....။ အီတာလ်ံစာနဲ႔ ပင္လယ္စာတန္းကိုလဲ ေငးေမာခဲ႔ပါရဲ႔ ...မခ်က္တတ္ေသးေတာ့ ဘာမွမ၀ယ္ျဖစ္ဘူး...။ ခ်ိစ္မ်ိဳးစံုလင္ေနေအာင္ေတြ႔တယ္..စားခ်င္စရာ ဘယ္ခ်ိစ္က ဘယ္ေနရာမွာ သံုးရတယ္ဆိုတာ သိသြားေတာ့မွပဲ အီတာလ်ံစာခ်က္ျပေတာ့မယ္...။
ၾကက္ရင္အံုသားကို ေလးေတာင့္တံုးေလးေတြလွီးျပီးရင္ နယ္ျပီးႏွပ္ရမယ့္ အစာမ်ားကိုေျပာပါမယ္...။
1.ေျပာင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
2.ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
3.ဆန္အရက္ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
4.ႏွမ္းဆီေမႊး စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
5.သၾကားစာပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
6.ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာ (အျပားရိုက္ျပီးစင္းထား)
7.ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ ( အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးျပီးစင္းထား)
အထက္ကေဖာ္ျပထားတဲ႔ အစာပလာေတြကို ၾကက္သားထဲထည့္နယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ႏွပ္ထားရပါမယ္...။ ငရုတ္သီးေျခာက္ဆယ္ေတာင့္ေလာက္ကို ကပ္ေၾကးနဲ႔ခြဲျပီး အေစ့ေတြအေၾကာေတြအကုန္ထုတ္ျပီး သန္႔စင္ထား...။
ၾကက္သားေၾကာ္ထဲထည့္ဖုိ႔ ေဆာ့စ္လုပ္တဲ႔နည္း
1.ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
2.ဆန္အရက္ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
3.ေရစားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
4.ဆား လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း
အဲဒီေလးမ်ိဳးကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲ ေရာသမထားမယ္....။
ၾကက္သားစေၾကာ္ေတာ့မယ္ေနာ္....။ ဒယ္ထဲက ဆီပူလာရင္ ငရုတ္သီးေျခာက္ကို ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဖယ္ထားပါ...။ ႏွပ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားကို ဆီပူမွာထဲ႔ေၾကာ္ပါ ႏွစ္မိနစ္သံုးမိနစ္ေလာက္ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ... ၾကက္သားရရင္ ေဆာ့စ္ေလာင္းထည့္ပါ...။ ငရုတ္သီးေၾကာ္ထည့္ပါ...။ ပါးပါးလီွးထားတဲ႔ ၾကက္သြန္မွိတ္ထည့္ပါ...။ ပံုထဲမွာေတာ့ ၾကက္သြန္မွိတ္ထည့္ဖို႔ေမ့သြားလို႔ မပါလိုက္ဘူး...။ တကယ့္ receipt ထဲမွာေတာ့ ငရုတ္ဆီထည့္ရေသးတယ္ က်မက အရမ္းစပ္သြားမွာစိုးလို႔ မထည့္လိုက္ဘူး...။ ငရုတ္ဆီဆိုတာ ငရုတ္သီးေၾကာ္ထားတဲ႔အဆီပါ အေရာင္လဲလွတာေပါ့...။ ဆန္အရက္နဲ႔ႏွပ္ထားတဲ႔ အရသာနဲ႔ ႏွမ္းဆီန႔ံေမႊးေမႊးရယ္ ငရုတ္သီးပါကိုက္စားေတာ့ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲနဲ႔ အရသာေကာင္းမွေကာင္းပဲ...။ စီရႊမ္ၾကက္သားေၾကာ္နဲ႔ ကြာသြားတာက စီရႊမ္ေဆာ့စ္ေလးမထည့္ထားတာပဲရွိတာ...။
မိႈေလးေတြကို တစ္ဖတ္ခ်င္းခြာ ေရေသခ်ာေဆးျပီးစစ္ထား..။ ငရုတ္ပြႏွစ္လံုးကို အေစ့ထုတ္ျပီး ေလးေတာင့္ေလးေတြလွီးထား ။ ဥနီတစ္လံုးကိုအျပားလိုက္တေစာင့္လီွးထား။ ဆီပူဒယ္ထဲကို အျပားရိုက္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ ၾကက္သြန္ေမႊးလာရင္ ဥနီနဲ႔ ငရုတ္ပြထည့္ တစ္ခ်က္ႏွစ္ခ်က္ေမႊျပီး မိႈထည့္ ခရုဆီထည့္ ၾကက္မႈန္႔နဲနဲ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ထည့္ျပီး အိုးခ်ခါနီး ႏွမ္းဆီေမႊးေလးတစ္စက္ႏွစ္စက္ထည့္လိုက္ရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္အရသာ မိႈရဲ႔အခ်ိဳနဲ႔ ေမႊးျပီး ပူပူေလးစားသံုးရင္ပိုေကာင္းပါတယ္...။
မိုးေငြ႔
မိုးေငြ႔
18 comments:
yanpaing yannaing yummy :-)
လုပ္နည္းကုိေက်ာ္ဖတ္ၿပီး (ဖတ္လဲမထူးးဘူးေလ. လုပ္မွာမွ မဟုတ္တာ. လုပ္ၿပီးသားေလးဘဲ ရွုဳစားသြားတယ္။ တစ္ေန႕ေပါ႕ကြယ္............)
ဟင္းခ်က္နည္းေတြလည္း တင္တာေတာ့တင္ပါဗ်ာ...၊ခ်က္
ခ်င္သူေတြ ခ်က္ၾကလိမ့္မယ္....၊တစ္ခုေတာ့ရွိတယ္...
ကၽြန္ေတာ္တို႔ကေတာ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလာက္နဲ႔ လံုးးးးးးဝ
မေရာင့္ရဲႏိုင္ဘူးဗ်ဳိး....ရန္ကုန္ေရာက္ရင္ ဧည့္သည္လာ
လုပ္ရမွာပဲ.......ဒါၿဗဲ....:)
ႏွစ္မ်ဳိးလုံးၾကိဳက္တယ္
မွတ္ထားတယ္အားတဲ႔ရက္က်ရင္ အိမ္ကလူကုိခ်က္ေကြ်း
မယ္ေလ...ေမ႔သြားရင္ေနာက္တစ္ခါလာဖတ္မွာေပါ႔
အခုစားခ်င္ေနတာ။မအားလုိ႔
ခ်စ္တဲ႔ jasmine
ငရုပ္သီးကို အဲလိုေလး ေၾကာ္တာ ၾကိဳက္တယ္
အနံ႔လည္း ေမႊးတယ္ေနာ္
ေငြႏွင္းမႈိလည္း ၾကိဳက္တယ္..
အေျခာက္ေၾကာ္စားလည္း ေကာင္းတာဘဲ..
အိုး ဗိုက္ဆာလာျပီ ထမင္းသြားစားေတာ႔မယ္
ႏွစ္မ်ိဳးလုံးကိုၾကိဳက္ပါတယ္
မႈိေၾကာ္ကိုပိုၾကိဳက္တယ္
ခ်က္နည္းေလးေတြ
မွ်ေ၀ေပးတာ
ေက်းဇူးပါရွင္ း)
ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ပါေစ
မီးဖြင့္လား ေႀကာ္ေတာ့ ... ေနာက္တာ
:) yummy yummy
ရွလြတ္... သေရလာက်သြားတယ္.. :D
ႀကက္သား ငရုတ္သီးေႀကာ္ေရာ၊ မႈိေႀကာ္ေလးပါ စားသြားတယ္ မမိုးေငြ႔ း))
ျမင္ရျမင္ရ မၾကင္ရပါကလားကြယ္...သြားရည္က်ၿပီး ျပန္သြားပါ၏...
သြားေရက်သြားတယ္အမမိုးေငြ႕ေရ..
yummy . . . sha looot :))))
မႏွင္းဆီမူပိုင္ရွင္တို႔မ်ား တစ္ေယာက္တည္းမလာဘူး ရန္ပိုင္တို႔ ရန္ႏိုင္တို႔ညီအစ္ကိုအျပင္ ရန္မီဆိုတာသူတို႔ညီမထင္တယ္ အမ်ိဳးေတြပါေခၚလာတယ္..။ အိမ္မွာမီးခိုးတိတ္ပဲထင္တယ္..။
အင္းးး ဆရာမရယ္ ခ်က္သာခ်က္သိလား
ဒီမွာလဲ ေနမေကာင္းေတာ႕လာလာၾကည္႕ျပီးသြားေရက်ေနရတာ း(
ဟုတ္တယ္ မိုးေငြ႔ေရ။ 'တတ္ၿပီးပညာ မေလ့လာ မၾကာမရွည္ေပ်ာက္တတ္သည္' တဲ့။ အခုလိုေလး ခ်က္ထားေတာ့လည္း စားေကာင္းမယ့္ပံုေလးမို႔ အားေပးသြားတယ္ေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ခ်တ္ျပဳတ္ေတာ႔မသိဘူး..သူမ်ားခ်တ္ထား၇င္အကုန္စား..ဟားဟားဟားလာလည္တယ္သူငယ္ခ်င္းေ၇
အစ္မေရ...
စားေကာင္းမဲ့ပံုဘဲ သိပ္လဲမခက္ဘူး ခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္...
Post a Comment