တီလာဗီးယားငါးႏွစ္ေကာင္ကို ခုတ္ထစ္ျပီးေရစင္စင္ေဆး ဆားနယ္ထား...။ ေရပြက္ပြက္ဆူတဲ႔အိုးထဲကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္လံုး ေလးစိပ္စိပ္ထည့္ .... စပါးလင္းဓါးျပားရိုက္တစ္ေခ်ာင္း... ပဒဲေကာ လက္တစ္ဆစ္ရိုက္ထည့္...ဆားနဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္....။ သံုးမိနစ္ေလာက္ေပးဆူျပီးရင္ ငါးတံုးေလးေတြထည့္.... ငါးမိနစ္ေလာက္ထပ္ေပး ဆူလိုက္ဦး...။ အဲဒီခ်ိန္မွာ မက်ည္းမွည့္ကိုေရေဖ်ာ္ထား.... ။ ရွမ္းနံနံ နံနံပင္ ငရုတ္သီးစိမ္း ပင္စိမ္းနဲ႔ ဖတ္ဖိုင္ရြက္ကို ေရေဆးျပီး တစ္လက္မအေနထားလီွးထားလိုက္....။ မက်ည္းရည္္ထည့္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး အရြက္ေတြအားလံုးကိုအုပ္ မီးပိတ္လိုက္ေတာ့....။
ေဟာဒီလို ပဒဲေကာနဲ႔ စပါးလင္နံ႔ေမႊးေနတဲ႔ ငါးခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ိဳရျပီေပါ့...အေရာင္ေလးကအျဖဴတည္ေလးေပမယ့္ ခ်ဥ္စပ္အရသာေလး ..။ ရွမ္းျပည္မွာဆို အဲဒီငါးဟင္းကို ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔စားတာ အေရေသာက္လိုက္ ငါးအသားဖတ္ေတြကို ပဲပုပ္မႈန္႔နဲ႔တို႔စားလိုက္နဲ႔ ဂြတ္မွဂြတ္ပဲ....။(ပဲပုပ္မႈန္႔ထဲမွာက ရွမ္းငရုတ္ေကာင္းေလွာ္နဲ႔ ငရုတ္သီးပီနန္သီးအေျခာက္ကို ေလွာ္ျပီး ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ထားျပီးသား အရသာရွိျပီးသားပဲပုပ္မႈန္႔ေပါ့) ရွမ္းငရုတ္ေကာင္းကိုေတာ့ ဒီမွာ သြားၾကည့္လို႔ရပါတယ္...။
မိုးေငြ႔
4 comments:
လြယ္လဲလြယ္ အရသာလဲရွိမဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္ပါဘဲ
စဥ္းစားရင္း သြားေရက်လာတယ္ း)
ဆီမပါတဲ့ ဟင္း... ၾကိဳက္တယ္... း))
၀ိတ္တက္မွာ ေၾကာက္တဲ႔သူခ်င္းတူတယ္ မမသက္ေ၀...။ ျပီးမွသာ အုန္းႏို႔မ်ားမ်ားပါတဲ႔ အခ်ိဳပြဲတို႔ကိုမေရွာင္တာ....ဟုတ္...။
ေခ်ာဆီက မက္မြန္သီးေလးစားခ်င္တာ... သြားရွာ၀ယ္ဦးမယ္...။
ညီမ မိုးေငြ႕ တို႕ ေခ်ာ တို႕ ခ်က္တဲ႕ ငါးဟင္းေတြ ေတာ႔ စားျဖစ္ေနမွာပါ
ေရႊစင္ဦး
Post a Comment