သူျပန္ေရာက္တုန္း ယိုးဒယားၾကက္သား အုန္းႏို႔မုန္႔ဟင္းခါးစားခ်င္တယ္ဆိုလို႔ ေမေမ့အိမ္မွာအတူ သြားစားၾကတာ...။ ဘယ္လုိခ်က္ရတယ္ဆိုတာ ေျပာျပမယ္...။
လိုအပ္တာေတြက...
1. ၾကက္တစ္ေကာင္
2.အုန္းသီးတစ္လံုး (ႏွစ္လံုးထိထည့္လို႔ရတယ္)
3.ခရမ္းသီး
4.ပဲေတာင့္ရွည္
5.ခရမ္းကေစာ့သီး
6.စပါးလင္
7.ေရွာက္ခါးရြက္
8.ပင္စိမ္းရြက္
9.နံနံပင္၊ရွမ္းနံနံ
ခ်က္နည္းေလးက....
အရည္ညွစ္ျပီးသား အုန္းႏို႔ဦးေရကို ဒယ္ထဲမွာ ပဲဆီနဲ႔အတူ အုန္းဆီခ်က္ေလးျဖစ္တဲ႔အထိ ၾကိဳရပါမယ္...။ အုန္ဆီခ်က္ေလးျဖစ္ျပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းထားတဲ႔အႏွစ္ကိုဆီသတ္လိုက္ပါ....။ အႏွစ္ေတြ ေမႊးလာျပီဆို လက္တစ္ဆစ္ခုတ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားတံုးေလးေတြကိုထည့္လိုက္ပါ...စပါးလင္ကိုေတာ့ ဓါးျပားရိုက္ျပီးထည့္။ (ၾကက္တစ္ေကာင္လံုး သံုးရင္ပိုေကာင္းပါတယ္...ေခါင္း လည္ပင္း အသည္းအျမစ္ အေတာင္ပံ ေျခေထာက္အစံုေပါ့)...။ ၾကက္သားဆီျပန္လာရင္ ပိုတဲ႔ အုန္းႏို႔ရည္ေတြေလာင္းထည့္လိုက္ပါ... အေပါ့အငံကုိ ၾကက္သားမႈန္႔ေလးခတ္..။ ၾကက္သားက်က္ရင္ ေခၽြထားတဲ႔ ခရမ္းကေစာ့သီး (သူက အုန္းႏို႔ဟင္းခ်က္ရင္ ထည့္ရတာ.... သူ႔ကိုကိုက္စားလိုက္တာနဲ႔အုန္းႏို႔ေၾကာင့္ အေၾကာတက္တာ ေသြးတိုးတာေတြကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္)၊ လီွးထားတဲ႔ ခရမ္းသီး၊ ပဲေတာင့္ရွည္ေတြကိုထည့္ျပီး ေရလိုရင္ ဆူျပီးသားေရေႏြးထည့္ပါ...။ ပံုထဲမွာက ခရမ္းသီးမ၀ယ္ထားလို႔ ထည့္မခ်က္ထားပါဘူး ။ ဟင္းအုိးခ်ခါနီး အေမႊးအၾကိဳင္အတြက္ ေရွာက္ခါးရြက္ကိုခတ္လိုက္ပါ..။ ဟင္းအုိးက်က္သြားရင္...ပန္းကန္ထဲ မုန္႔ဖတ္ထည့္ အဲဒီဟင္းအဖတ္ေတြအရည္ေတြဆမ္း လွီးထားတဲ႔ ရွမ္းနံနံ၊ နံနံပင္၊ ပင္စိမ္းရြက္ ထည့္ ... သံပုရာသီးညွစ္ အငံလိုရင္ ငရုတ္သီးမိုးေမွ်ာ္စိမ္ထားတဲ႔ ငံျပာရည္ေလးထည့္လိုက္.. မုန္႔ဖတ္ေလးကို ဟင္းေရေလးနဲ႔ ခတ္စားလိုက္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကိုပါကိုက္လိုက္နဲ႔ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ...။ မယံုရင္ခ်က္စားၾကည့္...။
မုိးေငြ႔
11 comments:
မမိုးႀကီး...ေပ်ာ္ေနတယ္ေပါ႔ေလ..
ေခါက္ဆြဲကလည္း ေမႊးမွေမႊးပဲေနာ္..
ၿပီးေတာ႔...ဟိ..
စားခ်င္စရာေလး... သြားေရေတာင္ယိုတယ္... အဝတီးသြားတယ္ေနာ္....
မမိုးေရ... ဒါနဲ႔ ဟင္းရည္က ဆြတ္ရံုေလးပဲ ထည့္ရတာလား... ျမန္မာမုန္႔ဟင္းခါးလို အမ်ားႀကီး ထည့္ေသာက္လဲ ရတာပဲလား... သူ႔စားနည္းအမွန္က ဘယ္လိုလဲဟင္... တခါမွ မျမင္ဖူးဘူး.. စားလဲမစားဖူးဘူး....
တခါေလာက္ ႀကိဳးစားႀကည့္မယ္.. ဒါေပမယ့္ ခုေတာ့ မရေသးဘူး... အုန္းႏို႔ေတြစားထားလို႔ အုန္းႏို႔နဲ႔ ပက္သက္တာ ထပ္ခ်က္မယ္ဆို ပါမစ္က က်ဦးမွာ မဟုတ္ဘူး.... :)
မမိုးရဲ႔ယိုးဒယားအုန္းႏို႔မုန္႔ဟင္းခါးေလးကိုအေျပးအလႊား
လာစားသြားတယ္ေနာ္..။မက်န္မွာစိုးလို႔..
ခင္တဲ့
သဒၶါ
ညီမေလးပူးေတေရ...ျမန္မာမုန္႔ဟင္းခါးလိုပဲ အရည္မ်ားမ်ားၾကိဳက္ရင္ၾကိဳက္သလိုထည့္စားလို႔ရတယ္..။
အဓိက ခရမ္းကေစာ့သီးပါဖို႔ပဲ အဲဒါေတြက စကာၤပူမွာအကုန္ရပါတယ္...။ အဲဒီအသီးကိုက္စားရင္ နည္းနည္းေတာ့ခါးတယ္ ဒါေပမယ့္ ေသြးမတက္ဘူး..။
မုန္႔ဖတ္ေလးထည့္ ၾကက္သားဟင္းေလးဆမ္းျပီး နံနံပင္တို႔ သံပုရာသီးတို႔ထည့္စားရံုပဲ...။ မေလးေခါက္ဆြဲနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္ပဲ...စားေကာင္းတယ္..။
ေနာက္မွာ ေျဖးေျဖးလုပ္စားၾကည့္ေပါ့....း)
အမမိုးၾကီး ၿပထားတဲ့ပံုးေလးကေတာ့
ရွယ္ဘဲ အရသာေတာ့မသိဘူး ယိုးဒယားၾကက္သား အုန္းႏို႔မုန္႔ဟင္းခါး
နာမည္ကေတာ့ ရွည္လ်ားေထြၿပားရႈပ္ရွက္
ေတြခတ္ေနေတာ့တာပါဘဲဟာ :D
စားခ်င္စရာေလးဟယ္...႐ြာျပန္လာရင္ မိုးေငြ႔ဆီလည္ဖို႔ စာရင္း တို႔ ထားလိုက္ၿပီ...ဟ ဟ ...:)
ၾကြားလို႔ကုိ မျပီးေတာ႔ဘူး ... သူကလည္း ...
မုန္႔ဟင္းခါးကုိ အေၾကာင္းျပတာ .. :P :P :P
စားဖူးေသးဘူး
ဒါေပမဲ႕ အနံ႔ေလးေတာင္ ရလိုက္သလိုဘဲ စာဖတ္ရင္းနဲ႕ေလ
အုန္းႏို႕ဆို ၾကိဳက္ျပီးသားမို႕ စားေကာင္းမယ္လို႕ ယံုၾကည္ပါတယ္... ခရမ္းသီးေတာ႕ၾကိဳက္ဖူး။။။ ဟင္းခ်က္ရင္ေတာ႕ စားတယ္..
၇န္ကုန္ေရာက္ရင္ မိုးေငြ႔ကိုဆက္သြယ္မယ္..
အစားေကာင္းေကာင္းမ်ား စားရမလားလို႕ေလ း)
ဟူးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
အ၀ဆြဲသြားသည္ ...။
ခင္ခင္မင္မင္
idulize(အ႐ုပ္ကေလး)
မႀကီးေရ..လာစားတာေနာက္က်သြားတယ္..
အဲလုိမ်ိဳး ဂ်င္းတစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး။ အစ္မမုိးေငြ႕ေရးၿပ၊ ရုိက္ၿပထားတာ တကယ္သြားရည္ယုိသြားရၿပီ။ :))
Post a Comment