ၾကံခင္းထမင္းသုပ္ေလးလုပ္စားျဖစ္တာက ၀က္သားလံုးေၾကာ္ေလးကိုစိတ္၀င္စားလို႔ လုပ္ျဖစ္သြားတာလဲ ပါတယ္...။ ကိုယ္က အသားလံုးေၾကာ္ခေရဇီေလ....။ recipe က မေခ်ာစုဆီကယူထားတာ...။ feel ျမန္မာစားေသာက္ဆိုင္ေရာက္ရင္လည္း မွာစားျဖစ္တယ္...။ ၾကံခင္းထမင္းသုပ္အတြက္ လိုအပ္တာေတြက ခ်က္ျပီးသား ထမင္း တရုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ပဲမႈန္႔ ငံျပာရည္ အသားမႈန္႔(ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔/ငါးက်ည္းေျခာက္သားႏႊင္)နဲ႔ ငရုတ္သီးေၾကာ္တို႔ျဖစ္တယ္...။ ငရုတ္သီးေၾကာ္ေမႊးေမႊးနဲ႔ပဲမႈန္႔အရသာေၾကာင့္ ပိုၾကိဳက္တယ္...။ ၾကံခင္းထမင္းသုပ္ရဲ႔ အဓိကထူးျခားခ်က္က ငရုတ္သီးေၾကာ္မို႔လို႔ ငရုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္ကို ကိုယ့္ဘာသာၾကိတ္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ လတ္ဆတ္သန္႔ရွင္းတဲ႔ ငရုတ္သီးေၾကာ္ဆိုရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္..။ တြဲစားမယ့္ အသီးအရြက္ေတြကေတာ့ ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္အမယ္ေတြ ထပ္ထည့္လို႔ရေသးတယ္...။ ကိုယ္ကေတာ့ မရမ္းသီးစားစိမ္ေလးနဲ႔ တြဲစားရတာကိုပိုၾကိဳက္တယ္ ထမင္းသုပ္က ဆိမ့္ျပီးစပ္တယ္ မရမ္းသီးကခ်ဥ္ေတာ့ ပိုစားေကာင္းတယ္...။ အဲဒါကို ၾကက္ေျခေထာက္စြပ္ ခ်ဥ္စပ္ေလးနဲ႔တြဲေသာက္ေတာ့ ဘာေျပာေကာင္းေတာ့မလဲ...။ မိုးေငြ႔ရဲ႔ ၾကက္ေျခေထာက္စြပ္ လုပ္နည္းေလးေတာ့ အေသးစိပ္ေျပာျပပါမယ္..။
- သန္႔ျပီးသား ၾကက္ေျခေထာက္ သံုးစံု
- ဆီတစ္ဇြန္း
- သၾကားႏွစ္ဇြန္း
- နာနတ္ပြင့္ ႏွစ္ပြင့္
- ငရုတ္ေကာင္းေစ့ ငါးေစ့
- ၾကက္သြန္ပင္ တစ္ပင္
- စပါးလင္တစ္ပင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္တက္ ဓါးျပားရိုက္
- ၾကက္သြန္နီႏွစ္လံုး ေလးစိပ္စိပ္
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား
- ၾကက္သားမႈန္႔
- သံပုရာသီး+ငရုတ္သီးစိမ္း+နံနံပင္+ၾကက္သြန္ျမိတ္
ၾကက္ေျခေထာက္ျပဳတ္မယ့္အိုးထဲမွာ ေရတစ္လီတာထည့္ျပီး ၾကက္ေျခေထာက္ကလြဲလို႔ က်န္တဲ႔အစာပလာေတြအကုန္ထည့္ထားမယ္..။ စပါးလင္နဲ႔ၾကက္သြန္ပင္ကို ထံုးျပီးထည့္ထားပါ...။ ဒယ္ထဲ ဆီထည့္ျပီး သၾကားကိုညိုေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိေစာင့္ျပီး ၾကက္ေျခေထာက္ကိုေျခာက္ေအာင္ေလွာ္ပါ..။ ရလာရင္ ေစာေစာက အစာပလာေတြထည့္ထားတဲ႔ေရထဲထည့္ျပဳတ္မယ္...။ ပထမ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ကို မီးမ်ားမ်ားနဲ႔တည္မယ္ က်န္တဲ႔နာရီ၀က္ကို မီးေျမ့ေျမ့နဲ႔ဆက္တည္မယ္...။ ၾကက္ေျခေထာက္ႏူးျပီဆို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးထည့္ျပီး ေသာက္လို႔ရပါျပီ...။ ခုလိုမိုးေအးခ်ိန္္မွာလုပ္စားရင္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္စားျမိန္မွာအေသခ်ာပဲ...။
မုိးေငြ႔
2 comments:
စားခ်င္တယ္ မမ
ထမင္းသုပ္နည္းေလးယူသြားပါျပီ
Post a Comment