Ristretto
Espresso
Lungo
Espresso မွာ အေျခခံ menu သံုးမ်ိဳးရွိတာကို အရင္ဆံုးေျပာျပခ်င္ပါတယ္...။ Espresso ေကာ္ဖီကေန ေနာက္ထပ္ ႏွစ္မ်ိဳးထပ္ခြဲထြက္လာတာကေတာ့ Ristretto နဲ႔ Lungo တို႔ပဲျဖစ္တယ္...။ ဘာေတြကြာသြားသလဲဆိုေတာ့ ေကာ္ဖီအစက္ခ်ရတဲ႔ စကၠန္႔နဲ႔ ထြက္လာတဲ႔ အရည္ရဲ႕ ပမာဏမွာပဲကြဲျပားသြားၾကပါတယ္...။ Ristretto ဆိုရင္ေကာ္ဖီစက္ခ်ခ်ိန္က 10-15 Sec မွာ ေကာ္ဖီရည္ပမာဏက 10-20 ml အတြင္းမွာပဲရွိရတယ္...။ ဒီလိုပဲ Espresso က်ေတာ့ 20-25 Sec မွာ 20-30 ml နဲ႔ Lungo ကေတာ့ 30-35 Sec မွာ 30-40ml ရိွရပါတယ္...။ Lungo ကေတာ့ ေကာ္ဖီအရည္ပမာဏအမ်ားဆံုးနဲ႔ အခ်ိန္အၾကာဆံုးအစက္ခ်ရတာမို႔ သူကေတာ့ နည္းနည္းခါးလိမ္႔မယ္...။ ဒီ Espresso အေျခခံ ေကာ္ဖီသံုးမ်ိဳးကိုေတာ့ တကယ့္ ေကာ္ဖီအရသာစစ္စစ္ကို ေသာက္သံုးလိုတဲ႔သူ ေကာ္ဖီသရဲေတြပဲ မွာေသာက္ၾကေလ့ရွိတယ္...။ သူက ႏို႔မပါ သၾကားမပါ ေကာ္ဖီခ်ည္းသက္သက္ေလ...။
Espresso Macchiato
Espresso Con Panna
Afogato
Shakerato
Espresso Macchiato, Espresso Con Panna, Afogto Coffee, Shakerato ဆိုတဲ႔ ေကာ္ဖီေတြကေတာ့ Espresso ကေနပဲ ေျပာင္းလဲ ခြဲထြက္လာတဲ႔ ေကာ္ဖီအမ်ိဳးအစားေတြျဖစ္တယ္...။ Espresso Macchiato ဆိုတာ Espresso 30ml ထည့္ထားတဲ႔ခြက္ထဲကို ႏို႔အျမႈပ္ ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ခပ္ထည့္ထားတဲ႔ ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ပဲျဖစ္တယ္...။ Con Panna က်ေတာ့ Espresso single/double ထည့္ထားတဲ႔ ခြက္ထဲကို ခရင္မ္ဂန္းနဲ႔ ခရင္မ္အျမႈပ္တညစ္စာေလးထည့္ထားတာကိုေျပာတာ...။ Afogato ကေတာ့ ဗင္နီလာေရခဲမုန္႔တစ္လံုးေပၚကို Espresso 30ml ေလာင္းထည့္လိုက္ရံုပဲ...။ Shakerato က်ေတာ့ Espresso 60ml ထဲကို suger 2 pumps ေရခဲ တစ္ခြက္နဲ႔ shaker ခြက္ထဲေရာထည့္ျပီး shake လိုက္ရင္ရျပီ...။ ဒီေလးမ်ိဳးကိုေတာ့ Espresso Variation Menu 1 လို႔ ကၽြန္မတို႔ သင္တဲ႔အထဲမွာ ေခါင္းစဥ္တပ္တယ္...။
Americano
Latte Art
Latte Layer
Coffee Mocha
Cappuccino
Espresso Variation Menu 2- basic မွာလည္း ေကာ္ဖီအမ်ိဳးအစားေလးမ်ိဳး ထပ္ခြဲထြက္လာပါတယ္...။ Americano, Latte, Cappuccino နဲ႔ Coffee Mocha တို႔ပဲျဖစ္တယ္...။ ေကာ္ဖီဆိုင္ထိုင္တဲ႔ လူအေတာ္မ်ားမ်ား မွာေသာက္ေလ့ရွိတဲ႔ လူသိမ်ားတဲ႔ အမ်ိဳးအစားေတြပဲျဖစ္တယ္...။ Americano ကိုေတာ့ Espresso ေက္ာဖီ 30 ml ထဲကို ေရေႏြး 250ml ေရာထည့္လိုက္တာပါပဲ...။ အင္မတန္လြယ္ကူရိုးစင္းတဲ႔ menu တစ္ခုပါ...။ Latte ကေတာ့ Espresso 30ml မွာ Foam ရိုက္ထားတဲ႔ ႏို႔အပူ 160ml ကို Latte Art ပံုေဖာ္ေပးရပါတယ္...။ Latte Layer ဆုိတာကေတာ့ ေကာ္ဖီနဲ႔ ႏို႔ကို တလႊာခ်င္းဆီေလာင္းထည့္ရတာပါ...။ Cappuccino က်ေတာ့ Ristretto 60ml နဲ႔ Foam ရိုက္ထားတဲ႔ ႏို႔အပူ 240ml ပါ၀င္ပါတယ္...။ ႏို႔အျမႈပ္ေပၚမွာ သစ္ဂ်ပိုးမႈန္႔နဲနဲျဖဴးျပီးအလွဆင္...။ Cafe Mocha မွာေတာ့ Espresso 30ml နဲ႔ Choco 2 pumps Foam ရိုက္ထားတဲ႔ ႏို႔အပူ 135ml နဲ႔ပါ...။ ျပီးေတာ့မွ အေပၚကေန Chocolate အမႈန္႔ သို႔မဟုတ္ အရည္နဲ႔အလွဆင္ပါ...။
အိမ္မွာ အလြယ္တကူ ကိုယ္ၾကိဳက္မယ့္အရသာေလးေတြ ေဖ်ာ္ေသာက္ႏိုင္ေအာင္ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္...။ Espresso စက္မရွိရင္ေတာင္ တျခား အိမ္သံုး ေကာ္ဖီစက္ေတြနဲ႔ အဆင္ေျပေျပ ေဖ်ာ္ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္ရွင့္..။ ေကာ္ဖီေမႊးျမျမတစ္ခြက္နဲ႔ ဘ၀အေမာေတြေျပႏိုင္ပါေစ....။
Cafe Mocha (Ice)
Ice Latte
Ice Americano
Ice Caramel Macchiato
Ice Vanilla Latte
အေအး Menu ေတြကိုေတာ့ ေအာက္က Recipe မွာ ေရးထားပါတယ္...။
Ice Caramel Macchiato
Espresso Double 60ml
Caramel Syrup 2 pumps
Cold Milk 180ml
Ice 1 cup
Ice Latte
Espresso Double 60ml
Cold Milk 180ml
Ice Tube 1 cup
Ice Americano
Espresso Double 60ml
Water 200ml
Ice Tube 1 cup
Ice Mocha
Espresso Double 60ml
Choco Powder 1 Spoon
Choco Sauce 2 pumps
Cold Milk 135ml
Whipping Cream 60ml (decorate with choco sauce and powder )
Ice Vanilla Latte
Espresso Double 60ml
Vanilla Syrup 2 pumps
Cold Milk 180ml
Ice 1 cup
မိုးေငြ႔
No comments:
Post a Comment