Wednesday, 17 December 2014

ငွက္ေပ်ာသီးကိတ္.....


ငွက္ေပ်ာသီးကိတ္ကို မုန္႔သားထဲငွက္ေပ်ာသီးအႏွစ္ထည့္တာနဲ႔ မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ေပၚ ငွက္ေပ်ာသီး အလွဆင္တာနဲ႔ ႏွစ္မ်ိဳးလုပ္ျဖစ္တယ္...။

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့...
1.all purpose flour 12tbs
2.ၾကက္ဥ တစ္လံုး
3.သၾကား 15tbs
4.baking soda 1tsp
5.ႏို႔60ml
6.ေနၾကာဆီ 12tbs

ၾကက္ဥတစ္လံုးကို ေခါက္ထားပါ...။ သၾကားထဲကိုဆီေရာေမႊပါ ျပီးတာနဲ႔ ေခါက္ထားတဲ႔ၾကက္ဥထဲေရာေမႊ ဂ်ံဳနဲ႔ဆိုဒါကိုဇကာစစ္ျပီးထည့္ ႏို႔ထည့္ သိပ္ၾကာၾကာေမႊရန္မလို သမသြားရင္ရျပီ...။ ဆီခံစကၠဴထည့္ထားတဲ႔ မုန္႔ဖုတ္ခြက္ထဲ မုန္႔ႏွစ္ေလာင္းထည့္ျပီး 170ဒီဂရီအပူေပးထားတဲ႔ မုန္႔ဖုတ္စက္ထဲကို 35မိနစ္ဖုတ္ပါ...။ 10မိနစ္ေလာက္ေန မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္တင္းလာမွ ငွက္ေပ်ာသီးလွီးထားတာေလး စီထည့္ ၾကက္ဥကာရည္ေလး သုတ္ေပးပါ..။



စေတာ္ဗယ္ရီ topping ငွက္ေပ်ာကိတ္ေလးလည္း အထက္က အခ်ိဳးအတိုင္းပါပဲ သူက ေခ်ထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီးႏွစ္ ႏွစ္လံုးကို သၾကားနဲ႔ဆီေရာေမႊတဲ႔အခ်ိန္မွာ ထည့္ေမႊပါတယ္ က်န္တာ အကုန္တူတူပါပဲ...။ အရင္ကေတာ့ ေထာပတ္ငွက္ေပ်ာကိတ္ပဲလုပ္စားဖူးတာ ခုဆီမုန္႔သားလည္း တစ္မ်ိဳးစားေကာင္းပါတယ္..။ ကၽြန္မကေတာ့ unsalted butter သံုးတာထက္ ေနၾကာဆီမုန္႔သားကို ပိုၾကိဳက္ပါတယ္..။ အငံမပါတဲ႔ေထာပတ္နံ႔ကို မၾကိဳက္တာလည္းျဖစ္မယ္...။ မုန္႔ဖုတ္ဆက္မရွိရင္ ေရေႏြးေငြ႔နဲ႔ေပါင္းလည္း ရပါတယ္...။ ဒီမုန္႔လုပ္တဲ႔ recipe ကို ဖဘက ျမန္မာမုန္႔ပဲသေရစာမ်ား မွာ လက္ေရးမူနဲ႔တင္ထားတာကို screen shot ရိုက္ျပီး အဲအခ်ိဳးအတိုင္းလုပ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္...။

မိုးေငြ႔

3 comments:

Mrs. Bagel said...

ျမတ္ၾကည္လည္း ေထာပတ္ထက္ ဟင္းရြက္ဆီနဲ႕ လုပ္လို႕ရတဲ့ မုန္႕လုပ္နည္းေလးေတြလိုက္ရွာေနတာ။ အေတာ္ပဲ။

Aunty Tint said...

မုန္႔ဖုတ္တာ Recipe မွန္ၿပီး ၀ါသနာေၾကာင့္ စိတ္၀င္စားရင္ လြယ္ကူတယ္ေနာ္။ ေနာက္တစ္ခါ ပေဒသာပင္ၿမိဳ႕ေတာ္ကို အလည္လာရင္ ယူလာခဲ့အံုး ... :P

blackroze said...

ပစ္ကေတာ့ ကိတ္မုန္႕
သိပ္မႀကိဳက္ဘူးရယ္..
ဒါေပမဲ့ မႀကီးလက္ရာဆိုေတာ့စားေကာင္း
မွာေသခ်ာတယ္..ျပန္လာ၇င္လုပ္ေကြ်းေနာ္..