Monday, 15 December 2014

တရုတ္၀က္သားကင္ထမင္းေပါင္း.....

 
 တရုတ္တန္း 15လမ္းက ထမင္းေပါင္းအတိုင္း ေပါင္းထားတာ...






15လမ္းမွာေရာင္းတဲ႔ ထမင္းေပါင္းကေတာ့ ၀က္သားကင္နဲ႔မဟုတ္ပါဘူး ထမင္းကို ပဲငံျပာရည္နဲ႔ အလြတ္ေပါင္းျပီး ပြဲျပင္မွ ၀က္အသား ဘဲဥ အူစံု စတာေတြနဲ႔ အေပၚကေနညွပ္ထပ္ေပးပါတယ္ အဲဒါကို ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔တြဲစားတယ္...။ အခု ကၽြန္မေပါင္းမယ့္ ထမင္းေပါင္းကေတာ့ အရင္ေနခဲ႔ဖူးတဲ႔ အိမ္ေဘးနားက တရုတ္္မေတြဆီက နည္းယူထားတာပါ သူတို႔အိမ္လုပ္ ထမင္းေပါင္းကေတာ့ ၀က္သံုးထပ္သား(အေခါက္အဆီအသားတြဲလ်က္) ကိုသံုးပါတယ္...။ ဖူက်န္႔(လက္ရွည္တရုတ္) ထမင္းေပါင္းနည္းကို  အဲတရုတ္မအေဒၚၾကီးဆီက recipe ကိုေသခ်ာစာရြက္ေလးနဲ႔ မွတ္ျပီးေတာင္းထား ဖူးတယ္...။ ၾကာျပီဆိုေတာ့စာရြက္ကလည္းဘယ္ေရာက္မွန္းမသိလို႔ ကိုယ့္ဘာသာကို ၀က္သားအစား ၀က္သားကင္နဲ႔ အဆန္းထြင္ေပါင္းၾကည့္လိုက္တယ္...။ 


လိုအပ္တာေတြက...
1. အေခါက္အသားကင္ 2000ဖိုး (တရုတ္္တန္းေရႊငါးဆိုင္က၀ယ္တာ)
2. အသားကင္ဆိုင္ကေပးတဲ႔ ပဲငပိရည္
3. ရွမ္းမုန္ညင္းထုတ္ တစ္၀က္
4. ေဆးျပီးသားဆန္ (3ဗူး ဆန္းခ်ိန္ဗူးနဲ႔/ ႏို႔ဆီဗူးတစ္ဗူးခြဲ)
5. ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာ
6. ခရုဆီ တစ္ဇြန္း
7. ပဲငံျပာရည္အေႏွာက္တစ္ဇြန္း
8. ဆား(လိုသေလာက္) ၊ သၾကား တစ္ဇြန္း
9. ဆီနဲနဲ
10. ေရ / အရိုးျပဳတ္ရည္ ေလးခြက္ခြဲ

မကပ္တဲ႔အိုးထဲကို ဆီနဲနဲထည့္ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရိုက္တာ ဆီသတ္ အသားကင္ထည့္ေၾကာ္ ဆန္ေဆးထားတာထည့္ေၾကာ္ ခရုဆီ ပဲငံျပာရည္ ပဲငပိရည္ ဆား သၾကား ထည့္ေမႊျပီးရင္ အရြက္ထည့္ အသားျပဳတ္ရည္ထည့္ျပီး မီးေလွ်ာ့ ေရခမ္းထမင္းခ်က္တဲ႔အတိုင္းပဲအဖံုးအုပ္ျပီး ေရခမ္းရင္ တခ်က္ႏွစ္ခ်က္ေမႊေပးျပီး ႏွပ္ေပးပါ...။ အသားကင္နံ႔ေလးေမႊးတဲ႔ တရုတ္ထမင္းေပါင္းေလးကို ငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးျပီး ငရုတ္ဆီၾကက္သြန္ခ်ဥ္နဲ႔သံုးေဆာင္ပါ...။




မိုးေငြ႔

4 comments:

Aunty Tint said...

နည္းပညာေလးအတြက္ ေက်းဇူးပါ မိုးေငြ႔ ♥♥♥

Mrs. Bagel said...

Shaloot :P

Aunty Tint said...

မိုးေငြ႔ရဲ႕ ထမင္းေပါင္းနည္းေလးက ထူးျခားတယ္။ မွတ္သြားၿပီေနာ္ လက္တည့္စမ္းဘို႔ ...

Iora said...

ထမင္းေပါင္းစားျပီး
ထစ္ခ်ဳန္းမိုုးနားေထာင္ရင္း
ေကာ္ဖီ၀ုုိင္းေလးကိုုနားစြင့္သြားတယ္။
အုုိင္အိုုရာ