Tuesday, 14 August 2012

မုန္ညင္းခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳႏွင့္ ဂ်ပန္တိုဟူးျဖဴၾကက္ဥေမႊေၾကာ္.....

မုန္ညင္းခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳ တိုဟူးျဖဴၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ နဲ႔ ထမင္းစားလို႔ရျပီ


ငရုတ္သီးအနီေတာင့္က မုန္ညင္းခ်ဥ္ထဲကပါလာျပီးသား



မုန္ညင္းခ်ဥ္ဟင္းရည္အတြက္လုိအပ္တာက မုန္ညင္းခ်ဥ္ရယ္ဒီမိတ္တစ္ထုပ္၊ ဥနီတစ္လံုး၊ ၾကက္သားႏုတ္ႏုတ္စင္း 100ဂရမ္ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္ဥ နဲ႔ ဂ်င္းတစ္တက္...။ ေရငါးခြက္ကိုဆူေအာင္တည္ျပီး ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴအျပားရိုက္ထည့္ ၾကက္သားမႈန္႔ႏွစ္ဇြန္းခတ္ ေရေဆးထားတဲ႔ မုန္ညင္းကိုလက္တစ္လံုးစီလွီးျဖတ္ျပီး အိုးထဲထည့္ပါ မုန္ညင္းကိုဆက္တည္ေနခ်ိန္မွာပဲ ေျပာင္းမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းနယ္ႏွပ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားေတြကို အရြယ္ေတာ္ေလးျဖစ္ေအာင္ဇြန္းနဲ႔ ခပ္ျပီးဆက္တုိက္ထည့္ေပးပါ ျပီးတာနဲ႔ ဥနီကိုထည့္... မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္တည္ထားျပီးရင္ရျပီ...။ ခ်ိဳခ်ဥ္အရသာေလးေပါ့...။





ဂ်န္ပန္တိုဟူးျဖဴ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ဟင္းေလးကေမႊးေမႊးအိအိေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတယ္...။ က်မက တိုဟူးဆိုဘာျဖစ္ျဖစ္အကုန္ၾကိဳက္တာ...။ ဂ်ပန္တုိဟူးျဖဴတစ္ေတာင့္ စီးတီးမတ္မွာ ပလပ္စတစ္နဲ႔ရယ္ဒီမိတ္လာတယ္... အဲဒါေလးက ႏူးည့ံလို႔ ေစ်းထဲက ျမန္မာလုပ္ ပဲျပားကနဲနဲၾကမ္းတယ္ သူ႔ကိုသံုးခ်င္ရင္လဲရပါတယ္...။ တိုဟူးေပ်ာ့ကို ပန္းကန္ထဲထည့္ ဇြန္းနဲ႔နဲနဲေခ်ျပီး ၾကက္ဥႏွစ္လံုးေဖာက္ထည့္ ေမႊးေအာင္လို႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန႔္နဲ႔နဲျဖဴး....။ ဥနီကေတာ့ မထည့္ခ်င္လဲရတယ္ အေရာင္လွေအာင္လို႔ ဥနီနဲနဲကို ေသးေသးစင္းထားတယ္... ။ ၾကက္သြန္နီျဖဴမသံုးဘူး... ၾကက္သြန္ပင္ကိုသံုးထားတယ္...။



ပထမဆံုး ဆီပူပူမွာ ၾကက္သြန္ပင္ကိုဆီသတ္


ျပီးတာနဲ႔ ဥနီေသးေသးစင္းထားတာကိုဆက္ထည့္


နဲနဲႏြမ္းသြားတာနဲ႔ တုိဖူးေပ်ာ့နဲ႔ၾကက္ဥေမႊထားတာကိုထည့္ေၾကာ္မယ္
၀ါေရာင္သန္းတာေလးၾကိဳက္ရင္ ခတ္ၾကာၾကာေလးေမႊေၾကာ္ေပးမယ္..


မုိးေငြ႔


7 comments:

သိဂၤါေက်ာ္ said...

ဂြတ္တယ္.. ၾကိဳက္တယ္.. :)

ျမတ္ႏိုးသူ said...

စားခ်င္စဖြယ္ေလးလာအားေပးသြားပါတယ္ေနာ္

ျမတ္ႏိုးသူ said...

စားခ်င္စဖြယ္ေလးေတြအားေပးသြားပါတယ္ေနာ္

လြင္ျပင္လႈိင္းငယ္ said...

ဗိုက္ခ်ာတယ္ဗ်ိဳ႔ ။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

စားခ်င္စဖြယ္ ျပင္ဆင္ကြယ္..
ျခင္ယင္မနား ပူပူစား
ေရာဂါကင္းေဝး က်န္းမာေရး
ျပင္ထားတာေလး သေဘာက်ျပီး ငယ္ငယ္က သင္ခဲ႕တာ စာေလး အမွတ္ရသြားတယ္ း)

မီးမီးငယ် said...

ထိုဖူးဘယ္လိုစားစားႀကိဳက္တာအႀကိဳက္ျခင္းတူေနၿပီေနာ္.....:)))

San San Htun said...

အကုန္လံုးၾကိ ုက္တယ္..မုန္ညွင္းကို အဲဒီလို ခ်က္စားဦးမယ္..