ခုတစ္ပတ္အလွည့္က်တာကေတာ့ အခက္ဆံုး ေစ်းအၾကီးဆံုးမုန္႔ Macaron နဲ႔ Mousses Cake ရယ္ Chocolate Garnish လုပ္နညး္နဲ႔ Caramel Pudding တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္...။ Macaron ကို ၾကားဖူးနား၀ရွိေနတာက ျပင္သစ္မုန္႔ုျဖစ္တာရယ္ အခ်ိဳကဲတဲ႔မုန္႔ဆိုတာပဲ...တစ္ခါဖူးလားမသိ စားဖူးတယ္..။ ကၽြန္မေတာ့သိပ္မၾကိဳက္ဘူး...။ ဒီမုန္႔လုပ္ဖုိ႔ ဘာဂ်ံဳမွမသံုးရပါဘူး ၾကက္ဥအကာနဲ႔ ေပါင္ဒါသၾကားရယ္ Almond Powder ရယ္ပဲ...။ အဓိကေစ်းၾကီးသြားေစတာကေတာ့ Almond Powder ေၾကာင့္ပါ..။ Almond ေစ့ကို အမုန္႔ျပန္လုပ္ထားတာကို ေပါင္ဒါသၾကားနဲ႔ဇကာစစ္ထား..။ ၾကက္ဥအကာနဲ႔ ရိုးရိုးသၾကားကို soft pick form ရတဲ႔အထိ စက္နဲ႔ရိုက္မယ္...။ ရလာတဲ႔ ၾကက္ဥအကာထဲကို စစ္ထားတဲ႔ Almond Powder ေရာထည့္ေမႊ ခပ္သာသာေလးပဲႏံွ႔ေအာင္ေမႊရင္ရျပီး ျပီးမွကိုယ္ၾကိဳက္တဲ႔အေရာင္ေရာျပီး Piping Bag ထဲထည့္ျပီး မုန္႔ဖုတ္ဘမ္းေပၚ အရြယ္ညီညီညွစ္ခ်ရပါတယ္...။ ဒီမုန္႔လုပ္တဲ႔အခါ ပထမဆံုးက ၾကက္ဥအကာရိုက္တာလိုတာနဲ႔မုန္႔ပ်က္ျပီပဲ... ဒုတိယက မုန္႔ဘမ္းထဲညွစ္ခ်တဲ႔အခါ Piping bag ကိုတည့္တည့္ေထာင္ကိုင္ထားျပီးမွာ ညွစ္ခ်ရပါတယ္..။ အဲဒီမွာလည္းနဲနဲလြဲတာနဲ႔ မုန္႔ေတြဟာ အက္ကြဲျပီးထြက္လာၾကမွာပါ..။ ဒီမုန္႔ရဲ႔အရသာက အထဲကေပ်ာ့ျပီး အျပင္က ကၽြတ္ရြရြေလး အခ်ိဳကဲတဲ႔မုန္႔..။
ၾကက္ဥအကာကို ေမႊတံနဲ႔ အဲလိုစမ္းသပ္ရတယ္ ရမရကို အဲလိုေထာင္လိုက္ရင္ ၾကက္ဥအကာေတြက ေအာက္ကိုျပန္မက်ရပါဘူး
ပံုေတြမရိုက္ထားႏိုင္လို႔ Google ကေနျပန္ယူျပီးျပတာပါ
Macaron တကယ္စစ္စစ္က အဲလို အေပၚယံအၾကြပ္တစ္လႊာနဲ႔ အေပ်ာ့တစ္လႊာပါရမယ္
မုန္႔ွညွစ္ခ်တာမညီေတာ့ မုန္႔ေတြကြဲအက္ကုန္တယ္ေတြ႔လား
ဒါက အေရာင္စပ္ထားတာေလးေတြ
Chocolate Mousses Cake
ဒီကိတ္ေလးက အျပင္ ေခ်ာကလက္အရည္ (Chocolate Glaze) ေလာင္းထားလို႔ အတြင္းက ကိတ္သားကိုမျမင္ရေတာ့ဘူး...။ OMG!!! I am so stupid ဒီတစ္ခါလည္း ကိတ္ကိုလွီးျပီးသားပံု မရိုက္ထားလိုက္မိျပန္ဘူး...။ အထဲမွာ Mousses Cream ႏွစ္လႊာပါတယ္...။ အတြင္းပိုင္းက ခရင္မ္အလႊာကို ကိုယ္ႏွစ္သက္သလို သံုးလႊာလည္းလုပ္လို႔ရပါတယ္..။ ပထမဆံုး ေခ်ာကလက္ကိတ္သားကို အရင္ဖုတ္ပါတယ္ ..။ မုန္႔ကိုအေအးခံျပီးေတာ့မွ ကိတ္လွီးတဲ႔ဓါးနဲ႔ ကိတ္သားေတြကိုလႊာထားလိုက္ပါတယ္...။ ကိတ္မုန္႔ဖုတ္ေနတဲ႔အခ်ိန္မွာ Mousses Cream ကိုလုပ္ထားရပါတယ္...။ Mousses Cream မွာ Cream ရယ္ Cocoa Powder ရယ္ အေရးၾကီးတာက ခရင္မ္ မုန္႔သားထဲကေနမေပ်ာ္က်ေအာင္ Gelatin မႈန္႔ထည့္ရပါတယ္..။ ေက်ာက္ေက်ာလို အေရကိုခဲေစတဲ႔ အမႈန္႔တစ္မ်ိဳးပါပဲ ဒါေပမယ့္ သူက မာခဲေနတာမ်ိဳးမဟုတ္ဘဲ ဂ်ယ္လီလိုတံုတံုေလးျဖစ္ရံုေလာက္ေလးေပါ့...။ ဂ်ယ္လီလုပ္တဲ႔အခါ သူ႔ကိုသံုးတယ္..။ Mousses Cream ကို စက္နဲ႔ရိုက္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲသိမ္းထား ။ 15မိနစ္ေလာက္ေနမွ ကိတ္သားကိုေအာက္ဆံုးမွာခံျပီး ခရင္မ္တစ္လႊာထည့္လိုက္ ကိတ္သားထည့္လိုက္နဲ႔ ကိတ္လုပ္တဲ႔ Ring အျပည့္ျဖည့္ အေပၚဆံုးလႊာက Mousses Cream နဲ႔ျပန္ပိတ္ျပီးျပီဆို ခဲခန္းထဲထည့္သိမ္းထားရပါတယ္..။ ေနာက္ေန႔မွ အလွဆင္ခါနီး ေခ်ာက္လက္ရည္ လုပ္ျပီးေလာင္းခ်ပါတယ္..။ ကိတ္မ်က္ႏွာျပင္ကိုေတာ့မိမိႏွစ္သက္ရာအလွဆင္ႏိုင္ပါတယ္...။ Chocolate Mousses Cake ကိုမ်ားေသာအားျဖင့္ အသီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြနဲ႔ဆင္ပါတယ္..။ ဒါမွမဟုတ္ ပံုေဖာ္ထားတဲ႔ ေခ်ာကလက္အေခ်ာင္းေတြ အခ်ပ္ေတြကို ျပန္စုိက္လည္းရပါတယ္...။
Pintrest ကေနယူထားတဲ႔ ပံုေလးပါ
ဒါက White Chocolate ကုိ အရည္ေဖ်ာ္ျပီး စီလီကြန္ပံုစံခြက္မွာ ပန္းပြင့္ပံုျပန္ေလာင္းထားတာပါ...။ အဲဒါကို အေအးခံျပီး ပန္းပြင့္ေတြကို ဓါးခၽြန္ေလးနဲ႔ေကာ္ထုတ္ျပီး ကိတ္မုန္႔မွာကပ္ျပီး အလွဆင္ႏိုင္ပါတယ္...။
ကၽြန္မလုပ္ထားတာက အတြင္းအလႊာသိပ္မထြက္လာဘူးျဖစ္ေနတယ္ ဆရာကေနာက္တစ္ခါထပ္စမ္းလုပ္ခိုင္းဦးမယ္တဲ႔
Maccron ထည့္ထားတဲ႔ ထမင္းဗူးေလးက အဲဒီေန႔က ဆရာနဲ႔ တျခားသင္တန္းသားေတြကိုေကၽြးဖို႔ လက္ဖက္သုပ္ထည့္သြားတာပါ...။ ဗီဇာသင္တဲ႔ေန႔က ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏႈတ္ႏႈတ္စဥ္းရင္ ဆရာက ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ရရင္ လက္ဖက္စားခ်င္လာေရာလို႔ေျပာတာနဲ႔ ဒီတစ္ပတ္သင္တန္းတက္ေတာ့ လက္ဖက္ခ်ဥ္စပ္ေထာင္းရယ္ အေၾကာ္ရယ္ ပုစြန္ေျခာက္ခ်ိဳခ်ိဳအေကာင္ေသးေသးေလးေတြ မ်ားမ်ားထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာေတြလွီးျပီး လက္ဖက္ေပၚပံု ငရုတ္သီးစိမ္းေလးပါ ထိုးစိုက္ထားလိုက္တယ္...။ သူတို႔သေဘာကိုက်ေရာ စားလိုက္ၾကတာ အကုန္ေျပာင္ပဲ..။ ျမန္မာ့ရုိးရာ အစားစာမွာ လက္ဖက္လည္း နာမည္ၾကီးပဲေလ...။
Caramel Pudding
ျမန္မာလိုေတာ့ ၾကက္ဥပူတင္းမုန္႔ပါ...။ သူတို႔ကေတာ့ Flan လို႔လည္းေခၚတယ္...။ မူလက ေတာင္အာဖရိကရဲ႔ အခ်ိဳပြဲတစ္မ်ိဳးပါ...။ သူ႔ေအာက္ေျခကို သၾကားက်ိဳးျပီးခင္းျပီးမွာ ၾကက္ဥနဲ႔ႏို႔ကို အေပၚကေလာင္းထည့္ျပီး ေရခံဖုတ္ရပါတယ္..။ ဒီမုန္႔ကလည္းလြယ္တယ္ စားလို႔ေကာင္းတယ္...။ ပန္းကန္ထဲျပင္ရင္ေတာ့ ေမွာက္ျပီးထည့္ရတယ္ သၾကားညိဳအရည္ကိုအေပၚမွာထားျပီးစားရတာပါ..။
1 comment:
Macaron,too sweet for me.
I saw in NY city some shop very expensive.
Now I try to bake too :P
Because of you :D
Post a Comment