မုန့်လင်မယားလုပ်တဲ့အိုးလေးကို ဝယ်ထားတာကြာလှပြီ...။ လုပ်စားဖြစ်တာက ဒါ ဒုတိယအကြိမ်....။ ကျနော်တို့ လုပ်စားတဲ့မုန့်လင်မယားက ရှမ်းပြည်မှာ ကျနော်တို့ငယ်ငယ်ကစားဖူးတဲ့ အရသာအတိုင်းလုပ်တာ အုန်းနို့နဲ့ သကြားလေးဖြူးစားရတာ....။ သူ့အရာသာက ထားဝယ်က အာပုံမုန့်နဲ့တူတယ်...။ ရန်ကုန်မှာလုပ်ရောင်းသလို ငုံးဥ ပဲပြုတ် တွေ နှမ်းထောင်းတွေနဲ့မဟုတ်ဘူး...။ ပထမတစ်ခေါက်က ရန်ကုန်လိုမျိုးလုပ်စားဖူးတယ် ...။ မုန့်နှစ်စပ်တာခြင်းတော့ကွာသွားတယ်...။ ပဲပြုတ်နဲ့က အငံမုန့်လို့ဆိုပါစို့ သူ့မုန့်နှစ်ကျတော့ ဆန်မှုန့် ပဲမှုန့် ဆား ဆိုဒါ ဆီနဲနဲ ပါတယ်...။ အခု ရှမ်းပြည်ကလိုကျတော့ အချိုလို့ခေါ်ရမှာထင်တယ် သူ့မုန့်နှစ်မှာပါတာက ဆန်မှုန့် ပြောင်းကော်မှုန့်နဲနဲ ဆား နဲ့ အုန်းနို့တို့ပဲဖြစ်တယ်...။
မုန့်လင်မယားဆိုပေမယ့် အဲမုန့်လုပ်တိုင်း တစ်ခုနဲ့တစ်ခုထပ်ထားတာမျိုး တစ်ခါမှမလုပ်ဘူး အဲလို တစ်ခြမ်းဆီပဲ ပန်းကန်ထဲစီပြီးစားလေ့ရှိတယ်.....။ ရှမ်းလိုတော့ ခနုံခုတ်လို့ခေါ်တယ်...။ ယိုးဒယားကနေ ဆင်းသက်လာတဲ့ မုန့်ပဲသရေစာတစ်မျိုးလို့ထင်တယ်...။ ကျနော်အခုလုပ်စားဖြစ်တဲ့ မုန့်စပ်နည်းအချိုးအစာလေးကို ပြောပြပါမယ်...။ မွှေးဆန်စိမ်းမှုန့်တစ်ထုပ် ပြောင်းကော်မှုန့် သုံးဇွန်း baking soda လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဇွန်းခွဲ ဆားအနယ်ငယ်နဲ့ ရေကိုခပ်ကျဲကျဲထည့်ဖျော်ပြီး နာရီဝက် တစ်နာရီလောက် နှပ်ထားပါ....။ အုန်းနို့ကကျတော့ ကိုယ့်ဘာသာ အုန်းသီးဆံကိုအရည်ညှစ်ထားတာဖြစ်ဖြစ် အုန်းနို့ဗူးဖြစ်ဖြစ်သုံးလို့ရပါတယ်...။ ကျနော်ကတော့ အုန်းနို့ဗူးအသေးတစ်ဗူးသုံးပါတယ်...။ အုန်းနို့ကိုတော့ မုန့်နှစ်ထဲမရောပါဘူး သပ်သပ်ထားထားတာပါ...။
မု့န်လုပ်မယ့်အိုးလေးကို ဆီသုတ်ပြီး အရင်အပူလေးထား....။ ကျနော်တို့အိုးက လျှပ်စစ်အိုးမဟုတ်ဘူး ဂက်စ်နဲ့တည်ရတာ...။ မီးကို အသေးဆုံးထိထားပြီးကြော်ပေးပါ...။ အိုးပူလာရင် မုန့်နှစ်ရည်ကို ဒယ်ထဲတစ်ခွက်ခြင်းဆီလောင်းထည့် အပြည့်မထည့်ပါနဲ့ အုန့်နို့အတွက် နဲနဲနေရာချန်ထားပေးပါ...။ ခွက်လေးတွေအားလုံးမုန့်နှစ်တွေထည့်ပြီးရင် အုန်းနို့ရည်ကို ဇွန်းလေးနဲ့လိုက်ဖြည့်ပေးပါ ပြီးတာနဲ့ အဖုံးလေးခနအုပ်ထား... သုံးလေးမိနစ်လောက်ဆို အနေတော်ပဲ စားလို့ရပြီ...။ အိုးက မကပ်အိုးမို့လို့ ကော်ထုတ်ရတာလဲလွယ်တယ်...။ စားခါနီး သကြားလေးဖြူးစား ဆိမ့်ဆိမ့်လေးနဲ့ သိပ်ကောင်းပဲ...။ ဪ အရေးကြီးတာပြောဖို့မေ့ မုန့်နှစ်လေးကို အိုးထဲထည့်ခါနီးတိုင်း ဇွန်းနဲ့မွှေပေးပါ မုန့်နှစ်တွေ အနည်ထိုင်တတ်လို့ပါ....။
No comments:
Post a Comment