Friday, 19 April 2019

ကန္ဇြန္းဥျပင္.....



ကန္ဇြန္းဥျပင္ရဲ႔အေျခခံသေဘာတရားက သာကူျပင္ကလာတာပါပဲ...။ ပထမဆံုးစားဖူးတာက ဗဟိုလမ္းမေပၚမွာရွိတဲ႔ “ပန္းခေရ”ဆိုတဲ႔ အိမ္ခ်က္မုန္႔ဟင္းခါးဆိုင္ကပါ...။ ပန္းခေရမုန္႔ဟင္းခါး စားေကာင္းတယ္ ညႊန္းၾကလြန္းလို႔ သြားစားရင္း ေအာ္ဒါမွာထားတဲ႔ ကန္ဇြန္းဥျပင္ေလးကို ျမည္းၾကည့္ျဖစ္သြားတာပါ...။ အရသာေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္ သာကူျပင္ထက္ကို ေကာင္းတယ္...။ တခါသံုး အဖံုးပါတဲ႔ ေကာ္ဗူးေပ်ာ့ေလးနဲ႔ ႏွစ္လက္မပတ္လည္ ထုတစ္လက္မခြဲေလာက္ တစ္တံုးကို တစ္ခါစာစားဖုိ႔ ဇြန္းပါပါျပီး 1500/- ပါ...။ အဲဒါနဲ႔ ဆိုင္ရွင္ကိုနည္းနည္းစပ္စုလိုက္တယ္ ဒီထဲမွာဘာေတြပါလည္းေပါ့...။ အခ်ိဳက သၾကားမသံုးဘူး ကန္ဇြန္းဥရဲ႔ သဘာ၀အခ်ိဳနဲ႔ပဲဖုတ္ထားတာတဲ႔ ကန္ဇြန္းဥကိုအသားထဲ ဘာေတြထည့္ထားလဲေတာ့ မေမးေတာ့ပါဘူး စားၾကည့္ရင္းနဲ႔ မွန္းၾကည့္လိုက္တာ...။ အိ္မ္မွာ ျပန္လုပ္ၾကည့္ေတာ့ျဖစ္သြားတယ္..။ အသစ္အဆန္းမုန္႔လုပ္ရင္ ပထမဆံုးအၾကိမ္က ပ်က္တာမ်ားတယ္ေလ ဒီတစ္ခါ ကန္ဇြန္းဥျပင္ကို စမ္းလုပ္တာမပ်က္ဘူး...။ အေပၚယံက အုန္းႏုိ႔က်ိဳနည္းေလးပဲ You Tube မွာ သာကူျပင္လုပ္တဲ႔နည္းကို သြားၾကည့္လိုက္တယ္...။ အုန္းႏို႔ပ်စ္လာေအာင္ ဂ်ံဳမုန္႔ေလးအေရေဖ်ာ္ထည့္က်ိဳရတာ...။

ကၽြန္မ ဒီကန္ဇြန္းဥျပင္ကို သံုးၾကိမ္လုပ္ၾကည့္ျပီးျပီ ျမန္မာကန္ဇြန္းနဲ႔တစ္ခါ ဂ်ပန္ခရမ္းေရာင္ကန္ဇြန္းဥနဲ႔ တစ္ခါ ေနာက္ဆံုးေရႊကန္ဇြန္းနဲ႔တစ္ခါလုပ္ၾကည့္ခဲ႔တယ္...။  ဂ်ပန္ကန္ဇြန္းက အသားေစးျပီး အေရာက္လွတယ္ အခ်ိဳေပါ့တယ္...။ ျမန္မာကန္ဇြန္းေတြကေတာ့ ေစးပ်စ္မႈနည္းတယ္ အခ်ိဳေလးတယ္ မုန္႔ဖုတ္တဲ႔အခါ ေျပာင္းေကာ္မႈန္႔ေလး နည္းနည္းထည့္နယ္တယ္...။ လုပ္နည္းကို အေသးစိပ္မသိေပမယ့္ ကိုယ္ဘာသာ ကိုယ္နည္းနဲ႔ကိုယ္ ေျပာင္းေကာ္မႈန္႔ထည့္လိုက္တာ... မုန္႔သားေလးက်စ္ျပီး အခဲေလးျဖစ္ေအာင္လို႔...။ ကၽြန္မလုပ္တဲ႔ ကန္ဇြန္းဥျပင္ Recipe ေလးကို အေသးစိပ္ေျပာျပပါမယ္...။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ကန္ဇြန္းဥ တစ္ပိႆာ (မိမိႏွစ္သက္ရာ ကန္ဇြန္းဥ)
အုန္းႏို႕ တစ္လီတာဗူးတစ္ဗူး 
ဆားအနည္းငယ္
ေျပာင္းေကာ္မႈန္႔ခြက္တစ္၀က္
ဂ်ံဳမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း

Since I was (not use) stop posted on my face book, but I have been posting my baking and cooking on my instagram. Now I have to show you guys my new recipe of sweet potatoes cake with coconut cream. Let's see.

Ingredients :

Sweet Potato 1 1/2 Kg
Coconut Milk 1 Litter
Flour  5 Tbsp
Corn Starch 1/2 Cup
Salt 1/2 tsp
Butter for grease

First, Clean up all the sweet potatoes, drain and steam for about 20 mins, make sure the sweet potatoes can mash. Preheat oven and grease the 12'' x 12 '' square pan. Then let's cool the steam sweet potatoes and peel off. Put the sweet potatoes in the large bowl and start mash. Add the corn starch and knead with hands to the smooth dough. Press the dough into the pan, level with the spatula and set a side. Add 1/2 cup of water, salt into the flour and stir thoroughly. Add the flour into the coconut milk and stir to combine. Put the coconut mixture into a saucepan, simmer  on medium heat , stirring with the whisk it all the time, gently until thick. Pour the thick coconut mixture on the sweet potatoes and bake at 200 ံC for 25 mins. Remove from oven, cool down totally and chill for at least 5 hours before consume.


 ပထမ 10မိနစ္ေလာက္ပဲအေပၚမီးေအာက္မီးေပးပါ က်န္တဲ႔အခ်ိန္ကို ေအာက္မီးပိတ္ျပီး အေပၚမီးနဲ႔ပဲဖုတ္ေပးပါ...









ဒါက ကၽြန္မတို႔ မႏွစ္က သိကၡာထပ္ေပးထားတဲ႔ ဦးဇင္းဦးသုႏၵရရွိတဲ႔ သုစိတၱာရံု ပရိယတၱိစာသင္တိုက္က စာေျဖကိုယ္ေတာ္ေတြ အတြက္ အာရံုဆြမ္းသြားကပ္တုန္းက အခ်ိဳပြဲေလးပါ ေရႊကန္းဇြန္းဥျပင္ပါ...။ ဘုန္းဘုန္းေတြကိုကပ္တဲ႔ပြဲ ဓါတ္ပံုမရိုက္ထားမိလို႔ ေရႊကန္ဇြန္းဥနဲ႔ ေနာက္တစ္ခါလုပ္ျဖစ္ရင္ ထပ္တင္ပါ့မယ္..။ ဦးဇင္းက ဘုန္းေပးျပီးေတာ့ ခ်ီးက်ဴးေသးတယ္ ဒကာမရဲ႕ ကန္ဇြန္းဥပူတင္းက သိပ္ေကာင္းတာပဲတဲ႔...။ ကန္ဇြန္းဥရဲ႔ သဘာ၀အခ်ိဳနဲ႔ အေပၚက အုန္းႏို႔နံ႔ေမႊးေမႊးဆိမ္႔ဆိမ္႔နဲ႔မို႔ သာကူျပင္ထက္ ပိုစားေကာင္းတယ္ဆိုတာ အာမခံပါတယ္...။ အခ်ိန္အားေလးရွိရင္ လုပ္စားၾကည့္ပါ အရမ္းလြယ္လြန္းလို႔ပါ...။

Enjoy Baking !!!!!!!!!

မိုးေငြ႔


No comments: