Monday, 16 October 2017

Japanese Cotton Cheese Cake




ကၽြန္မက Japanese Cotton Cheese Cake ကို အေမရိကန္ Cheese Cake ထက္ပိုၾကိဳက္တယ္..။ ျပီးခဲ႔တဲ႔ႏွစ္ ဒီလိုခ်ိန္ ကၽြန္မ မုန္႔သင္တန္းတက္တုန္းက ဆရာက အေမရိကန္ခ်ိစ္ကိတ္ပဲ သင္ေပးခဲ႔ဖူးတာ...။ လုပ္ပံုလုပ္နည္းကြာေပမယ့္ ဖုတ္တဲ႔အခါေတာ့ အာဗင္ထဲမွာ ေရခံျပီးဖုတ္ရတာခ်င္းေတာ့ တူပါတယ္...။ ဒီႏွစ္သီတင္းကၽြတ္ ေမေမ့ကို ဒီမုန္႔ေလးနဲ႔ ကန္ေတာ့ျဖစ္ခဲ႔တယ္..။ ကၽြန္မက ခါတိုင္းႏွစ္ဆို ေမေမ့ကိုကန္ေတာ့တိုင္း တျခားအ၀တ္အထည္ စားစရာနဲ႔ ကိုယ္စုထားတဲ႔ ေငြတခ်ိဳ႔အျပင္ တဘက္တစ္ထည္ ႏို႔တစ္ဗူး အျမဲထည့္တတ္တယ္...။ ကိုယ့္အဓိပၸါယ္နဲ႔ကိုယ္ေပါ့.....။ ႏို႔ထည့္ကန္ေတာ့တာကေတာ့ အေမ့ႏို႔ဖိုးဆပ္တယ္ေပါ့...။ ဘယ္ေက်ႏိုင္ပါ့မလဲေနာ္...။

မုန္႔သားက နာမည္ေလးအတိုင္းပဲ ဂြမ္းဖတ္ေလးလို ႏူးညံ့အိဖတ္ေနတာ...။ ဒီမုန္႔ဖုတ္နည္းေလးကို ကၽြန္မ You Tube က Michael Lim ဆီကယူပါတယ္...။ Michael Lim ရဲ႔ မုန္႔လုပ္နည္း ဗီဒီယိုကိုၾကိဳက္တယ္..။ မုန္႔လုပ္တာကိုပဲ အဓိကျပတယ္ Receipe ေတြကို စာတမ္းထိုးျပတယ္...။ စကားမေျပာဘူး..။ သူ႔မုန္႔လုပ္နည္းေတြက ကၽ်န္းမာေရးနဲ႔ညီညႊတ္တယ္...။ မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါမသံုးတာမ်ားတယ္...။ 



 မီးဖိုထဲက ထုတ္ခါစ မုန္႔ကအဲလိုေဖါင္းေဖါင္းကားကားေလး...


ဒီခ်ိစ္ကိတ္ေလးက အသားအရမ္းႏူးည့ံေတာ့ မုန္႔လွီးဓါး ဒါမွမဟုတ္ မီးဖိုေခ်ာင္သံုးအပ္ခ်ည္နဲ႔ လွီးမွအဆင္ေျပပါတယ္...။ မုန္႔လုပ္နည္းေလးကို ပိုအဆင္ေျပေအာင္ Michael Lim ရဲ႔ ဗီဒီယိုေလးပါ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္...။



Ingredient:

80g Milk
140 g Cream cheese
5 Egg Yolk
50 g Plain Flour
5 Egg White
140 g Fine Sugar
15 g Corn Flour

Method:

မုန္႔ဖုတ္မီးဖိုကို 150 ဒီဂရီ ၾကိဳတင္အပူေပးထားပါ...။ ေအာက္ေျချဖဳတ္လို႔ရတဲ႔ မုန္႔ဖုတ္ခြက္ကို အလူမီနီယံစကၠဴလံုေအာင္ ကပ္ထားေပးပါ...ေရခံဖုတ္မွာမို႔လို႔ ေရမ၀င္ေအာင္လို႔ပါ....။ အတြင္းပိုင္း ေအာက္ေျခနဲ႔ ေဘးဖက္ကိုလည္း Parchment စကၠဴခံေပးပါ...။ လက္ကိုင္အိုး တစ္လံုးထဲမွာ ႏို႔နဲ႔ ခရမ္ခ်ိစ္ကို မီးေငြ႔ေငြ႔နဲ႔ ခ်ိစ္ေပ်ာ္သြားတဲ႔အထိ ေမႊတံနဲ႔ေမႊျပီး က်ိဳေပးပါ...။ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာျပီဆို မီးပိတ္လိုက္ပါ...။ ဇလံုတစ္ခုထဲကို ၾကက္ဥႏွစ္ငါးလံုးထည့္ျပီး ေမႊတံနဲ႔ရိုက္ေပးပါ...။ အ၀ါေဖ်ာ့သြားတဲ႔အထိ တစ္မိနစ္ေလာက္ရိုက္ေပးပါ...။ ၾကက္ဥႏွစ္ထဲကို ေစာေစာက က်ိဳထားတဲ႔ ႏို႔နဲ႔ခရင္မ္ခ်ိ္စ္ထည့္ေမႊထားပါ..။ ျပီးရင္ ဂ်ံဳနဲ႔ ေျပာင္းဂ်ံဳကို သံုးခါေလာက္ ဇကာစစ္ထည့္ျပီး ႏံွ႔ေအာင္ေမႊေပးပါ..။ တျခားဇလံုသန္႔သန္႔တစ္လံုးမွာ ၾကက္ဥအကာငါးလံုးကို ရွာလကာရည္သုိ႔မဟုတ္ ေရွာက္ရည္ လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္ထည့္ျပီး ပြျပီးေတာင့္လာတဲ႔အထိ စက္နဲ႔ရိုက္ေပးပါ...။ ရိုက္ေနရင္း သၾကားကို သံုးေလးခါေလာက္ခြဲထည့္ျပီး ရိုက္ပါ...။ အကာရရင္ အႏွစ္ရည္ထဲကို သံုးပံုတစ္ပံုယူျပီးေရာေမႊပါ..။ ဒီအတိုင္း အကာေတြကုန္သြားတဲ႔အထိ အႏွစ္ထဲကို Fold လုပ္ျပီးေမႊးေပးပါ...။ ပလပ္စတစ္ သို႔မဟုတ္ စီလီကြန္ေယာင္းမနဲ႔ Fold လုပ္ေပးပါ...။  Fold လုပ္တယ္ဆိုတာကို Michael Lim ဗီဒိီယိုမွာၾကည့္လို႔ရပါတယ္....။ မုန္႔သားသမသြားျပီလို႔ထင္ရင္ မုန္႔ဖုတ္ခြက္ထဲထည့္ျပီး အာဗင္ထဲ အပူခံထားတဲ႔ ေရခံဗန္းေပၚကို တင္ျပီး မိနစ္ 50 ေလာက္ဖုတ္ေပးပါ...။ မိမိအသံုးျပဳမယ့္ မီးဖိုေပၚမူတည္ျပီး အေပၚမီးေအာက္မီးခ်ိန္ဆပါ..။ မုန္႔မ်က္ႏွာ္ျပင္ တူးမသြားေအာင္ သတိထားၾကည့္ေပးပါ...။ မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္အေရာင္ရျပီး အခ်ိန္မေစ့ေသးရင္ အေပၚမီးပိတ္ထား ဒါမွမဟုတ္ မီးအပူခ်ိန္ေလွ်ာ့တာမ်ိဳး လုပ္ေပးလို႔ရပါတယ္..။ မီးဖိုကေတာ့ ကိုယ္ကိုယ္တိုင္မုန္႔ဖုတ္ၾကည့္မွသာ အတိုးအေလွ်ာ့ ဘယ္လိုလုပ္ရတယ္ဆိုတာ သိမွာပါ...။ Michael Lim ကေတာ့ သူ႔မုန္႔ကို အပ္ခ်ည္မွ်င္ေလးနဲ႔ စိတ္ရွည္စြာ လွီးျဖတ္သြားတာကိုျမင္ရမွာပါ...။ ဒီဂြမ္းဖတ္ခ်ိစ္ကိတ္ေလးကို မနက္စာ Black coffee or Espresso နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ေန႔ခင္းေန႔လည္ လက္ဖက္ရည္စိမ္းနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ညေနခင္း Hot Latte နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ အလြန္႔အလြန္ အတြဲအစပ္ လိုက္ဖက္လွပါေၾကာင္း...။



မိုးေငြ႔


No comments: