အမွန္တကယ္ေတာ့ အဲေန႔က အေမမရွိလို႔ဘာဟင္းမွမခ်က္တာနဲ႔ ေရခဲေသတၱာထဲက ရွိတာေလးထုပ္ျပီး ဟိုေရာဒီေမႊနဲ႔အစမ္းထြင္ေၾကာ္ထားတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ...။ မုန္ညွင္းခ်ဥ္က တာခ်ီလိတ္က အေဒၚအငယ္ပို႔ေပးထားတာ...။ ဟင္းခ်က္တဲ႔မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ေတာ့မဟုတ္ဘူးဗ်...။ ထမင္းေၾကာ္နဲ႔စားဖို႔ ရွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔တြဲစားလို႔ေကာင္းတဲ႔ မယ္ဆိုင္ဖက္ကလုပ္တဲ႔ ခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေလးပါ ...။ ၀က္သားၾကိတ္သားကလဲရွိေနေတာ့ မုန္ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ေၾကာ္စားဖုိ႔အိုင္ဒီယာရသြားတယ္...။ ခါတိုင္းလိုရိုးစင္းတဲ႔ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္မ်ိဳးမလုပ္ဘဲ တျခားဘာထည့္လို႔ရမလဲလို႔ ေၾကာင္အိ္မ္ထဲရွာၾကည့္ေတာ့ ပဲၾကာဇံတစ္ထုပ္ေတြ႔တယ္။ ၾကာဇံနဲ႔ေရာေၾကာ္ဖို႔သတိရသြားေစတာကေတာ့ တရုတ္ႏွစ္ကူးေတြမွာ ေနာက္ဆံုးလက္က်န္ဟင္းေတြကိုအကုန္ေရာေပါင္းလိုက္တဲ႔ ဟင္းေပါင္းကိုပါပဲ...။ ဟင္းေပါင္းကိုစားဖူးသူတိုင္္း သိၾကမွာပါ...။ အသားမ်ိဳးစံုရဲ႔အခ်ိဳအရသာ က်န္မဆိုင္ရဲ႔အခ်ဥ္အရသာနဲ႔ တည္ပါမ်ားလို႔က်သြားတဲ႔အရည္ရဲ႔အငံဓါတ္ကိုထိန္းဖို႔ ပဲၾကာဇံေလးထည့္လိုက္တာမ်ိဳးကိုးး...။ ခုေၾကာ္မယ့္ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ကေတာ့ အဲဒီဟင္းေပါင္းအရသာနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္တူလိမ္႔မယ္...။ လိုအပ္တဲ႔ အမယ္ေတြကို ေအာက္မွာေရးျပထားပါတယ္...။
မုန္ညွင္းခ်ဥ္ တရုတ္ပန္းကန္တစ္လံုစာ(တအားခ်ဥ္မွာစိုးရင္ေရေဆးလို႔ရပါတယ္)
ပဲၾကာဇံလက္တစ္ဆုပ္စာ(ေရေႏြးစိမ္ထား)
ၾကြက္နားရြက္မိႈနဲနဲ(ေရေႏြးစိမ္ထား)
ၾကက္/၀က္သား ၾကိတ္သား 200g(ေျပာင္းမႈန္႔ 1tsp ဆားနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းနယ္ထား)
မုန္လာဥနီအၾကီး တစ္၀က္(မီးျခစ္ဆံေခ်ာင္းလိုက္လွီးထား)
ၾကက္ဥတစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီတစ္ဥ (ေလးစိပ္စိပ္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ(ဓါးျပားရိုက္)
ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္(အေခ်ာင္းလိုက္လွီးထား)
ၾကက္သြန္မွိတ္ႏွစ္ပင္(လက္တစ္ဆစ္အေနျဖတ္ထား)
ဆား အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (1Tbs)
ၾကက္သားမႈန္႔(1Tbs)
ဆီဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္းအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဂ်င္းကိုဆီသတ္ပါ...။ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆားထည့္ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ပါ...။ အသားကိုေရေျခာက္ျပီဆို ဥနီနဲ႔မုန္ညွင္းခ်ဥ္ထည့္ေၾကာ္ပါ...။ သံုးမိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီး ပဲၾကာဇံထည့္ေၾကာ္... ၾကက္သားမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည့္ထည့္ ..ၾကာဇံႏူးမွ ၾကက္ဥကိုနဲနဲေမႊျပီးေလာင္းထည့္ ခ်က္ခ်င္းအေမႊေသးဘဲ စကၠန္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္မွာ အသာေမႊေပးပါ....။ ၾကက္ဥနံ႔ေမႊးဆိမ္႔တဲ႔အရသာနဲ႔ မုန္ညွင္းခ်ဥ္အရသာေရာသြားေတာ့ စားလို႔အလြန္တရာေကာင္းေသာ ပံုမွန္ေၾကာ္ေနက် မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္နဲ႔တူေသာ ဟင္းတစ္ပြဲကိုရပါျပီရွင္...။
အဟဲ...ဒီဟင္းပြဲေလးလဲ ဘာဟင္းမွမရွိလို႔ အိမ္မွာရွိတဲ႔အရြက္ကေလးသုပ္စားျဖစ္တဲ႔ေန႔က ဟင္းပြဲေလးပါပဲ...။ အခါတိုင္းလို႔ ဟင္းမရွိရင္ ၾကက္ဥေၾကာ္စားမယ္ ဒါေတြကရိုးေနျပီေလ ...။ ဆိုေတာ့ စားလို႔လဲျမိန္ ၾကက္ဥလဲပါ ဟင္းရြက္ေတြလည္းပါ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးတစ္ပြဲနဲ႔တင္ က်န္တာဘာဟင္းမွ မလိုေတာ့ဘူး ျပီးေတာ့ ညဖက္ ထမင္းမစားဘဲ ၀ိတ္ေလွ်ာ့ေနသူေတြ အတြက္လည္း ေတာ္ေတာ္အဆင္ေျပတဲ႔ ဟင္းပြဲေလးပါ...။
ပဲၾကာဇံလက္တစ္ဆုပ္စာ(ေရေႏြးစိမ္)
ၾကက္ဥတစ္လံုး(အက်က္ျပဳတ္)
ဥနီလံုးၾကီးတစ္၀က္(အေခ်ာင္းလိုက္လွွီး)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္လံုး(ပါးပါးလွီး)
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္(ႏြင္ျပီးသားတရုတ္ပန္းကန္ႏွစ္လံုးစာ)
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္ဥ(ပါးပါးလွီွး)
ေျမပံဆံဟင္းခတ္ဇြန္းတစ္ဇြန္း(မညက္တညက္ေထာင္းျပီးသား)
ငရုတ္သီးမိုးေမွ်ာ္သီး ခုႏွစ္ေထာင့္(ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္(2Tbs)
ပုစြန္ငံျပာရည္(2Tbs)
ၾကက္သားမႈန္႔(1Tbs)
သံပုရာသီးတစ္လံုး(အေရညွစ္ထား)
ၾကက္ဥကလြဲလို႔ က်န္တာအားလံုးကို ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ျပီး ခတ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ...။ စားပြဲပန္းကန္ထဲထည့္ျပီးရင္ ၾကက္ဥကိုအစိပ္ကေလးေတြစိပ္ျပီးအလွဆင္ပါ...။ လြယ္လြယ္ေလးပဲ လုပ္စားၾကည့္ပါ ဒီတိုင္း သေဘာၤသီးသုပ္တို႔လို အသုပ္သေဘာမ်ိဳးနဲ႔ အခါးရည္ပူပူေလးနဲ႔ တြဲစားလဲ သိပ္ေကာင္းပါတယ္...။
မိုးေငြ႔
ၾကြက္နားရြက္မိႈနဲနဲ(ေရေႏြးစိမ္ထား)
ၾကက္/၀က္သား ၾကိတ္သား 200g(ေျပာင္းမႈန္႔ 1tsp ဆားနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းနယ္ထား)
မုန္လာဥနီအၾကီး တစ္၀က္(မီးျခစ္ဆံေခ်ာင္းလိုက္လွီးထား)
ၾကက္ဥတစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီတစ္ဥ (ေလးစိပ္စိပ္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ(ဓါးျပားရိုက္)
ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္(အေခ်ာင္းလိုက္လွီးထား)
ၾကက္သြန္မွိတ္ႏွစ္ပင္(လက္တစ္ဆစ္အေနျဖတ္ထား)
ဆား အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (1Tbs)
ၾကက္သားမႈန္႔(1Tbs)
ဆီဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္းအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဂ်င္းကိုဆီသတ္ပါ...။ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆားထည့္ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ပါ...။ အသားကိုေရေျခာက္ျပီဆို ဥနီနဲ႔မုန္ညွင္းခ်ဥ္ထည့္ေၾကာ္ပါ...။ သံုးမိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီး ပဲၾကာဇံထည့္ေၾကာ္... ၾကက္သားမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည့္ထည့္ ..ၾကာဇံႏူးမွ ၾကက္ဥကိုနဲနဲေမႊျပီးေလာင္းထည့္ ခ်က္ခ်င္းအေမႊေသးဘဲ စကၠန္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္မွာ အသာေမႊေပးပါ....။ ၾကက္ဥနံ႔ေမႊးဆိမ္႔တဲ႔အရသာနဲ႔ မုန္ညွင္းခ်ဥ္အရသာေရာသြားေတာ့ စားလို႔အလြန္တရာေကာင္းေသာ ပံုမွန္ေၾကာ္ေနက် မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္နဲ႔တူေသာ ဟင္းတစ္ပြဲကိုရပါျပီရွင္...။
အဟဲ...ဒီဟင္းပြဲေလးလဲ ဘာဟင္းမွမရွိလို႔ အိမ္မွာရွိတဲ႔အရြက္ကေလးသုပ္စားျဖစ္တဲ႔ေန႔က ဟင္းပြဲေလးပါပဲ...။ အခါတိုင္းလို႔ ဟင္းမရွိရင္ ၾကက္ဥေၾကာ္စားမယ္ ဒါေတြကရိုးေနျပီေလ ...။ ဆိုေတာ့ စားလို႔လဲျမိန္ ၾကက္ဥလဲပါ ဟင္းရြက္ေတြလည္းပါ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးတစ္ပြဲနဲ႔တင္ က်န္တာဘာဟင္းမွ မလိုေတာ့ဘူး ျပီးေတာ့ ညဖက္ ထမင္းမစားဘဲ ၀ိတ္ေလွ်ာ့ေနသူေတြ အတြက္လည္း ေတာ္ေတာ္အဆင္ေျပတဲ႔ ဟင္းပြဲေလးပါ...။
ပဲၾကာဇံလက္တစ္ဆုပ္စာ(ေရေႏြးစိမ္)
ၾကက္ဥတစ္လံုး(အက်က္ျပဳတ္)
ဥနီလံုးၾကီးတစ္၀က္(အေခ်ာင္းလိုက္လွွီး)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္လံုး(ပါးပါးလွီး)
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္(ႏြင္ျပီးသားတရုတ္ပန္းကန္ႏွစ္လံုးစာ)
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္ဥ(ပါးပါးလွီွး)
ေျမပံဆံဟင္းခတ္ဇြန္းတစ္ဇြန္း(မညက္တညက္ေထာင္းျပီးသား)
ငရုတ္သီးမိုးေမွ်ာ္သီး ခုႏွစ္ေထာင့္(ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္(2Tbs)
ပုစြန္ငံျပာရည္(2Tbs)
ၾကက္သားမႈန္႔(1Tbs)
သံပုရာသီးတစ္လံုး(အေရညွစ္ထား)
ၾကက္ဥကလြဲလို႔ က်န္တာအားလံုးကို ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ျပီး ခတ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ...။ စားပြဲပန္းကန္ထဲထည့္ျပီးရင္ ၾကက္ဥကိုအစိပ္ကေလးေတြစိပ္ျပီးအလွဆင္ပါ...။ လြယ္လြယ္ေလးပဲ လုပ္စားၾကည့္ပါ ဒီတိုင္း သေဘာၤသီးသုပ္တို႔လို အသုပ္သေဘာမ်ိဳးနဲ႔ အခါးရည္ပူပူေလးနဲ႔ တြဲစားလဲ သိပ္ေကာင္းပါတယ္...။
မိုးေငြ႔
6 comments:
ေအာက္က အသုပ္ေလးၾကည္႔ျပီးစားခ်င္လုိက္တာေနာ္
ပုိ႔ေပးပါ ပါဆယ္နဲ႔
မေရ...စားခ်င္လုိက္တာဗ်ာ...:D
သေရေတာင္က်လာျပီ...ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းမဲ႔ပံုပဲ:)
ရွလြတ္....မဂ်ီးဂ်က္ေျပာသလို အိမ္ကုိပုိ႔ေပးလုိ႔
ရမလားဟင္ :P
ဂလု ဂလု ...ပံုေတြၾကည့္ရင္း....သက္ပ်င္းခ်မိသည္
ျမင္သာျမင္ မစားရတဲ့ဘ၀ပါလား...ပါဆယ္ပို႔ေပးရင္
အရမ္းေကာင္းမွာပဲ ။
ဗိုက္ဆာထွာ... :P
မမမိုးေငြ႔က ေတာ္ေတာ္စိတ္ရွည္တာပဲ... စားခ်င္စဖြယ္ လုပ္တတ္တယ္ :D
ပစ္ပစ္ကေတာ့ ခ်က္တာထက္
စားတာပိုကြ်မ္းတယ္မႀကီးေရ .. :P
Post a Comment