Tuesday, 9 July 2019

Home made Panini.....

 



Panini ဆိုတာ အီတာလ်ံေတြစားတဲ႔ အသားနဲ႔ခ်ိစ္အစာသြပ္ျပီး စက္နဲ႔အပူေပးဖိထားတဲ႔ ေပါင္မုန္႔တစ္မ်ိဳးပါ..။ စမီးက အိမ္မွာ Panini Press မရွိေတာ့ အကင္ဒယ္ျပားမွာေယာင္းမနဲ႔ ဖိျပီးျပားေပးပါတယ္...။ ေပါင္မုန္႔ကို ဓါးနဲ႔ခြဲျပီး အထဲမွာ Ham နဲ႔ mozzarella ထည့္ ဒယ္ျပားေပၚတင္ျပီး အျပားဖိလိုက္တယ္ ဒါပါပဲ အလြယ္ကေလးရယ္....။ Ham နဲ႔ cheese မထည့္ခ်င္ရင္ Tuna တုိ႔ Scramble eggs တို႔ထည့္စား လည္းရတယ္...။ အျပားဖိအပူေပးတဲ႔ ေပါင္မုန္႔ဆိုေတာ့ cheese ကေတာ့မပါမျဖစ္ ထည့္ေပးရမယ္ရွင့္....။  ဒါမွ ေစးကပ္ျပီး ခြဲထားတဲ႔မုန္႔ထဲ အစာေတြထြက္မလာမွာေလ...။

Actually, I used to have this Italian snack (Panini) at the Trade Mark Cafe. It's pretty simple and easy to make ham and cheese panini at home. Even I have no panini press at home,I used my grill pan instead . All you need to do is the potato masher to press the buns. For the fillings, put a piece of ham and as much cheese as you want. That’s it. The heat will melt the cheese inside and you’ll be intrigued to have a large bite once it’s cooked. It’s best served immediately. This panini entertain my taste buds very well. I used mozzarella cheese. You might use any cheese you like. The taste is equally good.






အရင္ဆံုး Panini လုပ္ဖို႔ Hotdog ေပါင္မုန္႔လုပ္နည္းေလး ေျပာျပေပးမယ္...။ အိမ္မွာ မလုပ္ခ်င္ရင္ လုပ္ျပီးသား Hotdog ေပါင္မုန္႔၀ယ္လည္း ရပါတယ္...။


Ingredient for Buns

Bread Flour 250g
Yeast  1 1/4 tsp
A pitch of salt
Luke warm water 150ml
Butter 15g (room temperature)

Method

ေပါင္မုန္႔ဂ်ံဳနဲ႔ဆားကို ဇကာစစ္ထားပါ...။ ေရၾကက္သီးေႏြးထဲကို တေစးနဲ႔ ဂ်ံဳမႈန္႔တစ္ဇြန္းထည့္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ အျမႈပ္ထလာတဲ႔အထိေစာင့္ေပးပါ..။ တေစးအျမႈပ္ထလာျပီးဆိုရင္ ဇကာစစ္ထားတဲ႔ ဂ်ံဳမႈန္နဲ႔ဆားကို မုန္႔ေမႊစက္ထဲထည့္ပါ ေထာပတ္ထည့္ပါ တစေးစိမ္ထားတဲ႔ေရ ထည့္ပါ Medium နဲ႔ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ရိုက္(ေမႊ)ေပးပါ...။ မုန္႔သားညက္လာရင္ မုန္႔လုပ္ခုံေပၚကို ဂ်ံဳမႈန္႔ေလးနည္းနည္းျဖဴးျပီး လက္နဲ႔ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ထပ္နယ္ေပးပါ...။ ေပါင္မုန္႔လုပ္တုိင္း Window Pane Test လုပ္ဖုိ႔မေမ့ပါနဲ႔ ဒါမွ မုန္႔သားညက္ျပီး ေပါင္မုန္႔ကိုဆြဲလိုက္ရင္ အတြင္းသားေတြႏူးညံ့ျပီး မြမြေလးျဖစ္မွာပါ...။ မုန္႔သားညက္ျပီဆို ဆီသုပ္ထားတဲ႔ ဇလံုထဲ မုန္႔လံုးကို အဖံုးအုပ္ျပီး တစ္နာရီခန္႔အပြခံပါ...။ တစ္နာရီျပည့္ရင္ မုန္႔သားကိုေလထုတ္ျပီး 70g စီခ်ိန္ျပီး မုန္႔အလံုးေလးေတြလုပ္ထားပါ...။ ဒီ Recipe နဲ႔ဆို မုန္႔ငါးခု ရပါတယ္ရွင့္...။ ကၽြန္မက စလုပ္တာမို႔ ကၽြန္မၾကည့္ထားတဲ႔ You Tube ထဲက လုပ္ျပတဲ႔ အခ်ိဳးကို တစ္၀က္၀က္ထားတာပါ...။ 70g မုန္႔သားလံုးေလးေတြကို  ဒလွိမ္႔နဲ႔နဲ႔ ဘဲဥပံုခပ္ရွည္ရွည္လိွမ္႔ျပီး လိတ္လိုက္ရံုပါပဲ...။ ပိုနားလည္လြယ္ေအာင္ ကၽြန္မၾကည့္ထားတဲ႔ You Tube ကိုပါတင္ေပးထားပါတယ္...။ လိတ္ထားတဲ႔ မုန္႔သားေတြကို ေရစို၀တ္ေလးနဲ႔ အုပ္ျပီး 45မိနစ္ေလာက္အပြထပ္ခံေပးပါ...။ မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ ေတာက္ပေစဖို႔ ေရစိုအုပ္ထားတဲ႔ မုန္႔သားေတြကို Spray ေရဗူးနဲ႔ ေရဖ်န္းေပးပါ...။


220 ံC ၾကိဳတင္အပူေပးထားတဲ႔ မီးဖိုထဲ 12-15 မိနစ္ထိဖုတ္ေပးပါ..။ ေအာက္ခံဗန္းမွာ ေရတစ္ခြက္ ျဖည့္ေပးပါ...။ အေပၚမီးနဲ႔ကင္ျပီး ေအာက္ကိုေတာ့ ေပါင္းတဲ႔နည္းနဲ႔ဖုတ္တာပါ...။ ကၽြန္မသံုးတဲ႔ မီးဖိုနဲ႔ဆို 15မိနစ္ေလာက္က အေနေတာ္ပဲ မုန္႔အေရာင္လဲလွတယ္...။ ရလာတဲ႔မုန္႔ကို ဇကာထဲ အ၀တ္ထည့္ျပီး အုပ္ထားပါ ေနာက္ေန႔မနက္ ကုိယ္ၾကိဳက္ရာလုပ္စားလို႔ရပါျပီ...။ Panini လုပ္ဖုိ႔က မုန္႔ကို ေဘးတိုက္ဓါးနဲ႔ ျပတ္ခါနီးထိခြဲခ်ျပီး Ham နဲ႔ Cheese ကိုေသခ်ာသိပ္ထည့္ အကင္ဒယ္ျပားေပၚတင္ျပီး အာလူးေျခတံနဲ႔ျပားေအာင္ဖိခ်လိုက္တာပါ..။ တစ္ဖက္ကို 2မိနစ္စီလုပ္ရင္ရပါျပီ အထဲက ခ်ိစ္လည္း အရည္ေပ်ာ္ျပီး မုန္႔နဲ႔ေစးကပ္ ေနျပီဆိုေတာ့...။ ငံငံဆိမ္႔ဆိမ္႔ အရသာနဲ႔ အီတလီပါမုန္႔ပူပူေႏြးေႏြးကို ျမိန္ရွက္စြာ စားသံုးႏိုင္ပါျပီ...။






ဒါေလးက Detox ေရပါ   ေရသန္႔ထဲကို နာနတ္သီးအတံုးေသးေသးေလးနဲ႔ ပူစီနံရြက္ထည့္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ တစ္ညသိပ္ထားတဲ႔ နာနတ္သီးရည္ပါ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေမႊးေမႊးနဲ႔ နာနတ္သီးစိမ္တဲ႔ ေရေသာက္ရင္ 
အဆိပ္အေတာက္ေျပတဲ႔အျပင္ အဆီလဲက်ေစပါတယ္... ခႏၶာကို္ယ္တြင္း ကိုယ္ပမွာရွိတဲ႔ ေရာင္ရမ္းတာေတြလည္း ေပ်ာက္ကင္းသက္သာေစပါတယ္



 ဒီဗူးေလးကို Japan Store က၀ယ္လာခဲ႔တာ ခ်စ္စရာေလးမို႔ ကၽြန္မက ကၽြန္မရဲ႔ Keto စားသံုးသူအတြက္ Panini ကို ႏွစ္ပိုင္းပိုင္း ခဲပတ္နဲ႔ထုတ္ျပီး ဒီဗူးထဲထည့္ထားတာပါ... 





Enjoy Baking!!!!
ဇြန္လိုင္(၁)ရက္ေန႔ကစျပီး မီတာခေတြ ႏွစ္ဆေက်ာ္ေလာက္တက္ေတာ့မွာဆိုေတာ့ မုန္႔ဖုတ္ဖို႔ေတာင္ စဥ္းစားေနရတယ္....။

မိုးေငြ႔

No comments: