မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Monday, 5 November 2018

Grandpa Recipe.....





       Dear Grandpa, I do miss you so much whenever I try your recipe, fried Vietnamese spring rolls. Actually my mom's Dad and Mom are Vietnamese but Myanmar citizen after the second world war. I still memorized , when grandpa came back from Hanoi, his first visit to home town last 20 years ago, I learned from him how to make fried Vietnamese spring rolls in the kitchen. Thank you grandpa for your own recipe.

For my Vietnamese spring rolls I use rice paper from China town not Viet  sheets. Because the Viet rice sheet is more sensitive than Chinese when deep fry in the hot oil.

Ingredients :
500g minced Pork or chicken breast
1 pack(40g) glass noodles
100g bean sprout
50g black mushrooms
3 eggs
1 tbsp corn starch
2 tsp black pepper  and salt
20 or 25 rice paper wrap
sunflower oil for deep fried

Method:
1.Separately soak the glass noodle and black mushrooms in the hot water 5 mins .
2.Seieve the glass noodles. Clean mushrooms  cut into pieces and set aside.
3.Mix  all the ingredient in a large bowl thoroughly and set aside for marinate .
4.Spoon the meat mixer in the rice paper and deep fry in hot oil over medium heat for 2mins per side till golden brown.
5.Serve hot with lettuce, spring onion, water spinach and any kind of you like.

For Dipping Sauce (Its my grandpa recipe too) :
5 garlic, chopped
7 red chili, chopped
2 stocks Coriander leaves, chopped 
slice ginger a little 
2 Tbsp fish sauce
1 lime juice
a pitch sugar
1 Tbsp Cantonese Suki sauce with sesame seeds 

ဒီပို႔စ္ကစျပီး ေနာက္ပိုင္း ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြကို တတ္ႏိုင္သေလာက္ International အားလံုးဖတ္လို႔ နားလည္ေအာင္ Recipe ေတြကို အဂၤလိပ္လိုေရာ ျမန္မာလိုပါ ေရးေပးပါမယ္....။ ကၽြန္မ အဂၤလိပ္စာကို သိပ္မကၽြမး္ပါဘူး အမွားအယြင္းေလးေတြေတြ႔ရင္ ေကာ္မန္႔မွာျပင္ဆင္ေပးၾကပါလို႔ ေမတၱာရပ္ခံပါတယ္...။

ကၽြန္မ ဗီယက္နမ္ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္နည္းကိုအရင္က တင္ဖူးခဲ႔ပါတယ္...။ ခုတခါေတာ့ Family Recipe ေခါင္းစဥ္ေအာက္မွာ အဖိုးဆီက အေမြရထားတဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကို မွတ္မွတ္ရရ ျပန္ထည့္ခ်င္တာေၾကာင့္ပါ...။

ကၽြန္မ အဖိုးသင္ေပးခဲ႔တဲ႔နည္းနဲ႔ ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္ေၾကာ္ရင္ ဘယ္ေတာ့မွ ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔ရြက္ကို မသံုးဘူး..။ ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔ရြက္က ေကာ္ျပန္႔စိမ္းလုပ္စားတာေလာက္ပဲသင့္ေလ်ာ္တယ္ ေၾကာ္စားရင္ သူကပါးျပီးတူးျမန္လို႔ တရုတ္တန္းေစ်းထဲက ေကာ္ျပန္႔ရြက္ကိုပဲ ကၽြန္မသံုးေလ့ရွိတယ္..။ ခုတခါကေတာ့ ကၽြန္မ Market Place က၀ယ္လာတဲ႔ စမူစာလုပ္တဲ႔ ေလးေထာင့္အရြက္ၾကီးကိုသံုးထားပါတယ္..။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၀က္/ၾကက္ ၾကိတ္သား ၅၀၀ဂရမ္
ပဲၾကာဇံအထုပ္ေသးတစ္ထုပ္
ပဲပင္ေပါက္ တစ္ရာက်ပ္ဖိုး
ၾကက္နားရြက္မႈိ ၅၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ ၃ လံုး
ေျပာင္းေကာ္မႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ဆားနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းဆီ
ေကာ္ျပန္႔ရြက္ ၂၀/၂၅ ရြက္
ေၾကာ္ဖို႔ ေနၾကာဆီ

ျပဳလုပ္နည္း

၁) ၾကာဇံနဲ႔မိႈကို ေရေႏြးနဲ႔သပ္သပ္ဆီ ငါးမိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားပါ..။
၂) ၾကာဇံကို ေရစစ္ထားျပီး မိႈကိုေရေဆးသန္႔စင္ျပီး ပါးပါးမွ်င္မွ်င္ေလးေတြလွီးထားပါ..။
၃) ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို ဇလံုတစ္ခုတြင္ေရာသမနယ္ျပီးနွပ္ထားပါ..။
၄) ေၾကာ္ခါနီး ေကာ္ျပန္႔ရြက္ေပၚ အသားႏွစ္တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ခပ္ထည့္ေသသပ္စြာလိတ္ျပီး  ဆီဆူဆူလွ်င္ မီးေလွ်ာ့ပါ ။ မီးေအးေအးႏွင့္၂မိနစ္ခန္႔ သို႔မဟုတ္ ေရႊ႔ေရာင္သန္းလာသည္အထိေၾကာ္ေပးပါ..။
၅) ဆလပ္ရြက္၊ ၾကက္သြန္မိွတ္၊ သင္ထားျပီးသားကန္ဇြန္းရိုးတို႔နဲ႔ ပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ပါ..။

အခ်ဥ္ရည္လုပ္နည္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးတက္ ဓါးျပားရိုက္ႏုတ္ႏုတ္စင္း
ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ (ရ)ေတာင့္ ပါးပါးလွီးႏုတ္ႏုတ္စင္း
ပါးပါးနဲ႔အေခ်ာင္းေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားတဲ႔ ခ်င္း
ငါးငံျပာရည္ ၂ ဇြန္း
သံပုရာသီးတစ္လံုး
သၾကားနဲနဲ
ႏွမ္းေစ့ေတြပါတဲ႔ တရုတ္ကန္တံုဆူကီေဆာ့ တစ္ဇြန္း

တကယ္တမ္း ဗီယက္နမ္ ေကာ္ျပန္အခ်ဥ္ရည္က ၾကက္ဖငရုတ္ခ်ိဳရည္နဲ႔ ေျမပဲဆံေထာင္းေလာက္နဲ႔ျ႔ပီးတာ အခုစပ္တဲ႔အခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ ကၽြန္မ အဖိုးရဲ႕ ကိုယ္ပိုင္ recipe ပါ..။ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ကို ကပ္ေၾကးနဲ႔တစ္လုတ္စာေလးေတြ ျဖတ္ျပီး ဆလပ္ရြက္နဲ႔ထုပ္ အခ်ဥ္ရည္ေလးဆမ္းျပီး ပလုပ္ပေလာင္းနဲ႔ ျမိန္ယွက္စြာ စားသံုးၾကည့္ပါ...။ မိႈၾကာဇံနဲ႔အသား ေရာထားတဲ႔အစာထဲမွာ ၾကက္ဥပါလို႔ ၀ါးလိုက္ရင္ႏူးည့ံျပီး ငရုတ္ေကာင္းနံ႕ေလးေမႊးေနေရာ ...။ စမ္းလုပ္ျပီးစားၾကည့္ပါလို႔ တိုက္တြန္းခ်င္ပါတယ္ရွင့္...။

တစ္ခုေျပာခ်င္ေသးတယ္ တခိ်ဳ႕ေတြကၽြန္မေတ႔ြဖူးတာ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ခ်င္းမစားၾကတဲ႔ သူေတြရွိတယ္..။ ဒီလိုလူေတြဆိုရင္ေတာ့ ကၽြန္မေၾကာ္တဲ႔ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ကို စားလို႔ရမွာမဟုတ္ဘူး...။ ေၾကာ္ျပန္႔ထဲမွာက ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ရဲ႔ အနံ႔နဲ႔အရသာကို အဓိကထားျပီး အခ်ဥ္ရည္မွာေတာ့ ခ်င္းပါေနလို႔ပါ..။ ခ်င္းမထည့္လည္းရေပမယ့္ ဆီေၾကာ္ေတြစားတဲ႔အခါ အစာမေၾကမႈျပႆနာအတြက္ လူတိုင္း ခ်င္းေတာ့စားေပးသင့္တယ္လို႔ အၾကံေပးခ်င္ပါတယ္...။








 
  
Enjoy!!!! 


မိုးေငြ႔


No comments: