မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Tuesday, 1 November 2016

My Baking Class (2).....


ဒီတစ္ပတ္က cheese cake နဲ႔ Donut ကတစ္ရက္ butter cake နဲ႔ Pizza ကတစ္ရက္သင္ရတယ္...။ Cheese cake ကလုပ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲသိမ္းခဲ႔ရတယ္ အိမ္သယ္လို႔မရေသးဘူး ေပ်ာ္ကုန္မွာစိုးလို႔...။ သင္ေနက်ဆရာက ခြင့္ရက္ေတြယူထားတာၾကာေနျပီျဖစ္တဲ႔ တရုတ္မေလးသံုးေယာက္ကုိသင္ေနရလို႔ ကၽြန္မက ဆရာအသစ္တစ္ေယာက္နဲ႔သင္ရပါတယ္..။ ဆရာအသစ္ကလည္း စိတ္ရွည္တယ္ တစ္ခုခ်င္းေသခ်ာ အေသးစိပ္သင္ေပးတယ္...။ မုန္႔နယ္တာ လံုးတာမုန္႔ႏွပ္မႏွပ္ ဘယ္လိုၾကည့္ရတာကအစ..။ ပထမဆံုး Cheese cake ေအာက္ေျခအတြက္ မုန္႔သားအခံကို ဘီစကစ္ေတြမသံုးဘဲ ကိတ္မုန္႔ေဘးသားေတြကို Cocoa powder ဇကာစစ္ထည့္ ေထာပတ္ထည့္ျပီး နယ္ထားတယ္...။ မုန္႔ဖုတ္ဖို႔ မုန္႔ဘမ္းမသံုးဘူး သူတို႔က အ၀ိုင္းကြင္းေလးကို ေအာက္က အလူမီနီယံ Fold ခံျပီး ခြက္ပံုလုပ္လုိက္တယ္...။ ခြက္လုပ္ပံုလုပ္နည္း အလူမီနီယံ Fold ေခါက္နည္းကို ဆရာက ေသခ်ာသင္ေပးတယ္..။ ခြက္ျဖစ္သြားေတာ့မွ ခြက္ေအာက္ေျခကို ေစာေစာက နယ္ထားတဲ႔ မုန္႔ေအာက္ခံသားကိုခင္းျပီး ညီေအာင္ဖိေပးရတယ္...။ ေသခ်ာဖိသိပ္ရတဲ႔အေၾကာင္းရင္းက အာဗင္ထဲမွာ ေရခံျပီး ဖုတ္ရမွာမို႔ပါ ေအာက္ေျခကေန ရမ၀င္ေအာင္လို႔..။  ျပီးေတာ့မွ ၾကက္ဥတို႔ Cream Cheese တို႔ ႏို႔တို႔ သၾကားတို႔ရိုက္ျပီး ခြက္ထဲထည့္ oven ထဲကို ေရခံျပီး ဖုတ္ရတယ္ Steam Bake လို႔ေခၚတယ္..။ တစ္နာရီအနည္းဆံုး ဖုတ္ေပးရပါတယ္...။ Cheese cake လုပ္ရတာလည္းလြယ္တယ္ စားလို႔လည္းေကာင္းတယ္...။  မုန္႔ရတာနဲ႔ ေရခဲေသတၱာထဲ တစ္ညသိပ္ထား ဒါမွမဟုတ္ ကိုယ့္အိမ္မွာဆို ေအးခဲသြားတဲ႔ အထိထားျပီးမွ ထုတ္စားပါ..။ 


    Cheese cake လုပ္ျပီးေတာ့ Donut လုပ္ရတယ္ ဓါတ္ပံုမရိုက္ထားလိုက္မိဘူး...။ Donut က ေပါင္မုန္႔ဂ်ံဳနဲ႔လုပ္ရတာ...။ ကၽြန္မတို႔သင္တန္းမွာ ေပါင္မုန္႔နယ္တဲ႔စက္ အၾကီးၾကီးတစ္လံုးရွိတယ္ အဲဒီမွာ မုန္႔ထည့္နယ္ရတာ...။ ေပါင္မုန္႔သားႏွပ္မႏွပ္ကိုနယ္ရတာ ပညာသားေတာ့ပါတယ္..။ စက္ထဲကို အမႈန္႔ေတြအားလံုးထည့္ျပီး ေရကိုေတာ့ သူ႔ Recipe အတိုင္းပဲဆိုျပီး တရေဟာမထည့္ရပါဘူး...။ စက္လည္တာနဲ႔ ေရကို ေရစက္ခ်သလိုထည့္ေပးရတယ္ ဒီေနရာမွာ မ်က္ေစ့အျမင္ရအေရးၾကီးသလို လက္နဲ႔စမ္းရတာလည္းလုပ္ရေသးတယ္..။ မုန္႔သားအပစ္အက်ဲကိုၾကည့္ျပီး ေရခ်န္သင့္ ခ်န္ထားရမယ္ ေရလိုက္သင့္ရင္လည္းေရထပ္လိုက္ရတတ္တယ္..။ မုန္႔သားလံုးသြားျပီဆို စက္ခဏပိတ္ျပီး မုန္႔သားနည္းနည္းကိုလက္နဲ႔ ကိုင္ၾကည့္ရတယ္ မုန္႔သားေခ်ာသြားျပီလား..ပိုေသခ်ာေအာင္ မုန္႔ကို ပီေကလိုပဲ ျပားျပီး ျဖဲၾကည့္ပါ ခပ္ပါးပါးေလးျဖစ္တဲ႔အထိ မေပါက္ဘူးဆိုရင္ အဲဒီမုန္႔သားႏွပ္ေနပါျပီ..။ အဲဒီက်မွ စက္ထဲကထုတ္ရပါတယ္..။ ဒါကို Window Pane Test လို႔လည္းေခၚၾကတယ္..။ Evy Kitchen က မအိဆိုရင္ ေပါင္မုန္႔ဖုတ္တိုင္း Window Pane Test လုပ္တာအျမဲထည့္ေျပာသတိေပးတတ္တယ္..။ မုန္႔ကို ကိုုယ္လိုရာမုန္႔တစ္လံုးစီရဲ႔ အေလးခ်ိန္ခ်ိန္ျပီး ပြေအာင္ခနႏွပ္ထားပါ...။ Donut ေၾကာ္ေတာ့မယ္ဆိုမွာ မုန္႔အလံုးကိုနည္းနည္းျပားျပီး အလည္ကို လက္ေခ်ာင္းနဲ႔ထိုးေဖာက္ျပီး နဲ႔နဲ႔ဆြဲဆန္႔လိုက္ရင္ မုန္႔လက္ေကာက္လိုမ်ိဳးျဖစ္သြားပါျပီ..။ ဒါမွမဟုတ္လည္း Donut Cutter ေတြနဲ႔ ပံုမ်ိဳးစံုေဖာ္လို႔ရပါတယ္..။ ဆီပူေအာင္ထားျပီး မီးေလွ်ာ့ခ်ပါ မုန္႔ကိုတစ္ဖက္ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဆီေၾကာ္ပါ..။ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းတဲ႔ အထိဆိုပါစို႔..။ အေအးခံျပီးသားမုန္႔ေတြကို ကိုယ္လိုရာ ခရမ္ေတြ ယိုေတြမ်ိဳးစံုထည့္လို႔ရသလို Chocolate ရည္ေလးဆြတ္ျပီး ေရာင္စံု decoration ဆင္လို႔ရပါေသးတယ္..။ ဒါကေတာ့ ကိုယ္စိတ္ကူးတည့္ရာပံုေဖာ္လို႔ ရပါတယ္ သတ္မွတ္ခ်က္ေတြ ကန္႔သတ္ခ်က္ေတြမရွိပါဘူး..။ ကၽြန္မကေတာ့ Donut ဆို သၾကားရည္ေလာင္းျပီး သစ္ၾကားေစ႔မႈန္႔ေလးေတြ ျပန္ကပ္တာကိုၾကိဳက္တယ္..။


 window pane test


 

ေနာက္တစ္ေန႔ Butter cake စလုပ္ရေတာ့ ေကာ္ဖီစက္ကိုင္တဲ႔ေကာင္ေလးက ေကာ္ဖီတစ္ခြက္
လာတိုက္လို႔ ေသာက္ရေသးတယ္...။ မ်ားေသာအားျဖင့္ Latte အပူကို ကၽြန္မေသာက္ေလ့မရွိဘူး...။ သူတို႔ဆိုင္က Hot Latte ကေတာ့ တကယ္ေကာင္းတယ္...။ Cappuccino နဲ႔ Latte မွာ ႏို႔နဲ႔ေကာ္ဖီအခ်ိဳးအစား နည္းနည္းပဲကြာဟတယ္လို႔ထင္တယ္ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မကေတာ့ Latte ခ်စ္သူ..။ ခါးခါးေသာက္ခ်င္ရင္ေတာ့ Americano ေသာက္ျဖစ္တယ္...။ Esspresso ေတာ့ မေသာက္ႏိုင္လို႔...။


 

ေထာပတ္ကိတ္ေတြ ပလိန္းကိတ္ေတြ၀ယ္စားရင္ အလည္က ကြဲေၾကာင္းေလးျဖစ္ေနတာကိုေတြ႔ဖူးမယ္ ထင္ပါတယ္...။ အဲဒါမ်ိဳးျဖစ္ဖုိ႔ လက္ေလးေခ်ာင္းကိုဆီဆြတ္ျပီး မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ ေဒါင္လိုက္အေနထား လက္ေလးေခ်ာင္းလံုးေအာက္ေျခေရာက္တဲ႔အထိ ထိုးခ်ေပးရတယ္..။ အ၀ါေဖ်ာ့နဲ႔က ရိုးရိုးေထာပတ္ကိတ္၊ အညိဳေရာင္ရ ေကာ္ဖီေကာင္တာက ေကာင္ေလးဆီက ေကာ္ဖီအဆီတစ္ခြက္ေတာင္းျပီးထည့္ေရာထားတာ Coffee Butter ကိတ္ေပါ့..။

 
ရိုးရိုး butter ကိတ္က ကၽြန္မခြဲထားတာမညီလို႔ အလည္ကကြဲေၾကာင္းေစာင္းသြားတယ္...
 ေကာ္ဖီပါတာက ဆရာ့လက္ရာ

 
Cheese ေတြ ေဖာျခင္းေသာျခင္းထားတာ Parmesm , Mozzarella , Cheddar
cheese ေတြကို အၾကမ္းအားျဖင့္ အီတလ်ံလူမ်ိဳးေတြရဲ႔ အစားစာတစ္ခုလို႔သိထားၾကေပမယ့္ Cheddar Cheese ကေတာ့ ျဗိတိန္ႏိုင္ငံက ေတာရြာေတြမွာ စားေသာက္ေလ့ရွိတဲ႔ ခ်ိီစ္တစ္မ်ိဳးလို႔သိရတယ္ သူက တျခားခ်ီးစ္ေတြလို အ၀ါေဖ်ာ့မဟုတ္ဘဲ လိေမၼာ္ေရာင္သန္းတယ္...။

 
ေဘးသားေတြမွာလည္း ခ်ီးစ္အေခ်ာင္းေလးေတြထည့္လိတ္ထားေသးတယ္...။ ေဆာရီး က်က္ျပီးသားပံုမရိုက္လိုက္ရ က်က္တာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္းပဲ သင္တန္းကလူေတြ တစ္ေယာက္တစ္စိပ္စားပလိုက္ၾကတာေလ


မိုးေငြ႔

No comments: