Friday, 18 November 2016

Ham and Cheese Scone....


      ကၽြန္မ ဒီမုန္႔ကို စားၾကည့္ခ်င္ေနတာၾကာျပီ... ။ ကၽြန္မတို႔ အာရွဖက္က ေကာ္ဖီဆိုင္ေတြမွာ လုပ္ေရာင္းတာ သိပ္မေတြ႔ရဘူး ..။ Starbucks မွာေတာ့ ေရႊဖရံုသီးနဲ႔လုပ္တာရတယ္...။ Yangon Bake House မွာ တခါတေလေတြ႔ရတယ္...။ Scone ဆိုတာက မူလ Scottish ကေနစလာတဲ႔ အဂၤလိပ္လူမ်ိဳးေတြစားတဲ႔ ဘီစကစ္မုန္႔တစ္မ်ိဳးပါ..။  ၁၆ရာစုအေစာပိုင္းတုန္းကေတာ့ Dutch အလယ္ပိုင္းလူမ်ိဳးေတြက Schoon(broot)လို႔ေခၚျပီး  fine bread လို႔အဓိပၸါယ္ရတယ္။ ဂ်ံဳ ၊ ဘာလီ ၊ မုေယာ စတာေတြနဲ႔ လုပ္လို႔ရတဲ႔မုန္႔ျဖစ္တယ္...။ Scone မုန္႔ကို မူလက သစ္သီးေတြနဲ႔မံျပီးလုပ္တာမ်ားတယ္...။ အေပၚယံကမာၾကြပ္ၾကြပ္နဲ႔ အတြင္းသားႏူးညံ့တဲ႔ မုန္႔အခ်ိဳအရသာတစ္မ်ိဳးေပါ့..။ ကၽြန္မအခုလုပ္မယ့္ Scone ကေတာ့ Pinterest ကေန Recipe ယူထားတဲ႔ အသားနဲ႔ခ်ိစ္နဲ႔လုပ္မယ့္ မုန္႔ပါ..။ အခ်ိဳမဟုတ္ဘဲ အဆိမ့္ရသာပါ...။

4 oz Ham
1/3 Cup Scallions
1 egg
2 1/2 cups All -purpose flour
1 tbsp Baking Powder
1/2 tsp Baking Soda 
1/4 Black Pepper, ground
1/3 Brown Sugar
1/2 Salt
1 Stick Butter
4 oz Cheddar Cheese
2 tbsp Whole Milk
1/2 cup Yogurt, Plain full fat

        အေပၚကေရးျပထားတာ original recipe ပါ...။ ကၽြန္မခုလုပ္မယ့္မုန္႔ကိုေတာ့ baking soda မထည့္ထားပါဘူး...။ ပြအားကို ၾကက္ဥနဲ႔ Baking powder ကိုပဲ အားကိုး ထားပါတယ္...။ ႏုိ႔အစား ေရထည့္လို႔ရပါတယ္..။ ဒိန္ခ်ဥ္လဲထည့္မထားပါဘူး...။ ပထမဆံုး ပါ၀င္ပစၥည္းေတြထဲက အမႈန္႔ေတြအားလံုးကိုခ်ိန္တြယ္ျပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ထားပါ...။ ၾကက္သြန္မိတ္ကို လက္တစ္ဆုပ္စာ ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြလွီးထားပါ...။ Ham ကိုလည္း ထို႔အတူပဲလွီးထားပါ..။ ဂ်ံဳမႈန္႔အေရာထဲကို ေထာပတ္ထည့္နယ္မယ္ ေထာပတ္နဲ႔ဂ်ံဳလံုးသြားရင္ ခ်ိစ္၊ ၾကက္ဥ၊ ဟမ္ နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္နယ္ပါ...။ ေရကို ကိုယ္လိုခ်င္တဲ႔မုန္႔သား အေပ်ာ့အမာေပၚၾကည့္ျပီး ေနာက္ဆုံးမွ ထည့္ပါတယ္..။ မုန္႔လုပ္စားပြဲမရွိရင္ စဥ္းႏွီတံုးသစ္သားျပားၾကီးေပၚမွာ ဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးျပီး မုန္႔သားအလံုးကို တင္လုိက္ပါ..။ မုန္႔သားေပၚမွာဂ်ံဳနည္းနည္းထပ္ျဖဴးျပီး အ၀ိုင္းပံု ျပားခ်လိုက္ပါ...။ တစ္လက္မအထူ ပန္းကန္ျပား၀ိုင္းတစ္ျပားစာျပားခ်ျပီးရင္ ဓါးနဲ႔ ရွစ္စိပ္စိပ္ေပးပါ..။ မုန္႔ဖုတ္ဗန္းေပၚမွာ parchment paper ဆီခံစကၠဴ ခင္းျပီး မုန္႔တစ္စိပ္ခ်င္းကိုစီထည့္ပါ...။ ၾကက္ဥအႏွစ္ရည္သုတ္ေပးပါ...။ 200 ံC ၾကိဳတင္အပူေပးထားတဲ႔ Oven ထဲမွာ 25မိနစ္ဖုတ္ေပးပါ...။ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ ေထာပတ္နံ႔ေလးေမႊးျမေနတဲ႔ Scone မုန္႔ကို မီးပိတ္ျပီး ခ်က္ခ်င္းမထုတ္ဘဲ စက္ထဲမွာ 10မိနစ္ေလာက္ထားျပီး အေအးခံပါ...။ ေအးသြားရင္ေလလံုဗူးထဲ ထည့္ျပီး ေလးငါးရက္ေလာက္ ထားသိုစားသံုးႏိုင္ပါတယ္...။ မနက္စာ သို႔မဟုတ္ ေန႔ခင္းစာ အျဖစ္ ေကာ္ဖီ လက္ဖက္ရည္ စတာေတြနဲ႔ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္...။


 မုန္႔သားကို ဒီလိုအစိပ္လိုက္မဟုတ္ဘဲ မိမိႏွစ္သက္ရာ ပံုစံခြက္ေတြနဲ႔ျဖတ္ေတာက္ႏိုင္ပါတယ္

       ဒီတစ္ပတ္ စာေမးပြဲေျဖရမွာ..။ စာေမးပြဲမွာေမးမယ့္ မုန္႔လုပ္နည္းေတြကို ျပန္လွန္ေလ့က်င့္မလုပ္ဘဲ ခၽြန္ထြက္ျပီး ကိုယ္စားခ်င္တဲ႔မုန္႔ေတြ လိုက္ၾကည့္ျပီးလုပ္ျဖစ္ေနတယ္...။ ေနာက္တစ္ခါ သၾကားရည္ဆမ္းတဲ႔ သစ္သီး Scone လုပ္ျဖစ္ရင္ ျပန္ေျပာျပပါဦးမယ္...။

ဒါက သစ္သီးနဲ႔လုပ္တာကို နမူနာျပတာပါ

Enjoy!!!!

မိုးေငြ႔

1 comment:

မီးမီးငယ္ said...

http://blog.kingarthurflour.com/
You can check there they post about recipes step by step.
Very clear and I love to read it very much.
:D :P ;)