မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Wednesday, 22 October 2014

ၾကက္ဟင္းခါးသီးပုစြန္ဆိတ္ကေလးႏွပ္....

 
ၾကက္ဟင္းပုစြန္ဆိတ္ကေလးႏွပ္

ခုေစ်းထဲမယ္ ပုစြတ္ဆိတ္ပိက်ိကေလးေတြ သိပ္ေပါတယ္...အဲဒါေလးကို ပုစြန္ပဲေၾကာ္လုပ္စားမလား ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ငရုတ္သီးခြဲျခမ္းေလးနဲ႔ပဲ အၾကြပ္ေၾကာ္ျပီး ပုလင္းထဲသိမ္းျပီးစားမလား ဒါမွမဟုတ္ ငံျပာရည္ေၾကာ္ လုပ္စားမလား အကုန္ေကာင္းတယ္..။ ကိုယ္ကေတာ့ ျမန္မာၾကက္ဟင္းခါးသီးေလးေတြ႔လို႔ ေစ်းသည္က ေခါင္းရြက္ျပီးေရာင္းေနတာ စည္ပင္လို္က္ဖမ္္းလို႔ ငါးရာဖိုး ဆယ့္တစ္လံုးနဲ႔ယူတဲ႔ အဲဒါနဲ႔ငါးရာဖိုး၀ယ္လိုက္တယ္...။ ပုစြတ္ဆိတ္ကေလး အစိပ္သားနဲ႔ေရာခ်က္တယ္။ 


ခါတိုင္း ယိုးဒယားသီးလိုအလံုးရွည္ရွည္နဲ႔မဟုတ္ဘဲ ျမန္မာသီးကဒီလို လံုးတံုးတံုးေလးေတြ ခ်စ္စရာေလး...။ အရင္က အခါးသိပ္မစားဘူး အသက္ၾကီးလာလို႔လားမသိ ခါးသက္တဲ႔အရသာကို ခံုမင္တတ္လာတယ္...။ ကိုယ္ခ်က္တဲ႔ Recipe ေလးေရးေပးပါ့မယ္..။ ခရမ္းသီးႏွပ္နဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္တူပါတယ္...။

1.ၾကက္ဟင္းခါးသီးဆယ္လံုး
2.ၾကက္သြန္နီဥၾကီး 3လံုး
3.ၾကက္သြန္ျဖဴ 1လံုး
4.ခရမ္းခ်ဥ္သီး 3လံုး
5.ပုစြန္ဆိတ္ အစိပ္သား
6.ဆားလက္ဖက္ရည္ႏွစ္ဇြန္း
7.ငံျပာရည္စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း(မိမိလိုသလို)
8.နႏြင္းနဲနဲ
9.ငရုတ္သီးမႈန္႔စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
10.ဆီဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီးႏွစ္ဇြန္း

ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကိုအေစ့ထုတ္ျပီးခပ္ထူထူေလးပိုင္း ဆားေရနဲ႔သံုးေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ..။ ပုစြန္ဆိတ္ကေလးေတြကိုလည္း အမိႈ္က္သန္႔ေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ..။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းထားတာကို ဆီသတ္ပါ ...နီေရာင္သန္းလာရင္ နႏြင္း ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႔ထည့္ ဆားထည့္ အေစ့ထုတ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးႏုတ္ႏုတ္လွီးထား တာကိုထည့္ေၾကာ္ပါ...။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေရေျခာက္ရင္ ပုစြန္ဆိတ္ထည့္ေၾကာ္ ပုစြန္ေမႊးလာတာနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္ ငံျပာရည္ထည့္ ေသခ်ာေမႊေပးျပီးရင္ မီးေလွ်ာ့ျပီး အဖံုးအုပ္ 15မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ...။ ဆီျပန္လာရင္ အေပ့ါငံျမည္းျပီးတာနဲ႔ရပါျပီရွင့္...။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔နယ္စားေကာင္းမွေကာင္းပဲ...း))

မိုးေငြ႔

4 comments:

Thu said...

ခုတေလာအေမခ်က္ေကၽြးေနက်ဟင္း :D
ျခံထဲကၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြေပါတယ္။ပုစြန္ေတြေပါတယ္ဆုိျပီး ခဏခဏေၾကာ္ေကၽြးေနတယ္။ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးလုံးဝမၾကိဳက္ဘူး။ခုေတာ့အမေျပာသလုိပဲအသက္ၾကီးလာလုိ႔ေနမွာ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္

Ma Tint said...

ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ပဲ ႏွပ္ဘူးတယ္ ဒီတစ္ေခါက္ မိုးေငြ႔နည္းေလးနဲ႔ ႏွပ္စားၾကည့္မယ္ ♥♥♥

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ဘယ္လုိေလးခ်က္ခ်က္ ေၾကာ္ေၾကာ္အားလုံးၾကိဳဳက္တယ္(ခါးတဲ႔အရသာကုိသေဘာက်ေနမိသူ)

Iora said...

အဲဒါဟုုတ္မယ္။
အသက္ကပိုုပိုုၾကီးလာေတာ့ပိုုပိုုၾကိဳက္လာတယ္။
အဲလိုုျမန္မာသီးေလးေတြကအင္ဒီးယန္းဆုုိင္သြားမွရတယ္။
သြားတုုိင္း၀ယ္ျဖစ္တယ္။
၀ယ္ျဖစ္တုုိင္းေတာ့မခ်က္ျဖစ္ဘူး။
ပစ္တလွဲ ့ခ်က္တလွဲ ့ေပါ့။
ခုု၀ယ္ထားတာေလးရွိေနတယ္။ ေနာက္ေန ့ေတာ့ခ်က္ျဖစ္ေအာင္ခ်က္မယ္ကြာ။
မိုုးေငြ ့ခ်က္ထားတာျမင္တာနဲ ့စားခ်င္လာျပီ။
အိုုင္အိုုရာ