မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Wednesday, 13 August 2014

၀ါဆိုလျပည့္သံုးရက္ပိတ္မွာလုပ္စားျဖစ္တာေလး.....


ငါးေခါင္းဟင္းကိုတစ္ခါမွမခ်က္ဖူးဘူး...။ ကိုယ္က ငါးဟင္းမၾကိဳက္တာလည္းပါတယ္...။ အိမ္မွာ ပ်ဥ္းမနား မွ်စ္ခ်ဥ္တစ္ထုပ္ေရာက္ေနလို႔ ၀က္ရိုးနဲ႔ခ်က္ဖို႔ကလည္း ခုတေလာ ၀က္နားရြက္ျပာေရာဂါတဲ႔ ၀က္သား၀ယ္မစားတာၾကာေပါ့...။ အဲမတိုင္ခင္ကေတာ့ ၀က္သားကိုဓါတ္က်လိုက္ပါေသးတယ္..။ အခု ငါးၾကင္းေခါင္းတစ္လံုး၀ယ္ခဲ႔တယ္...။ ငါးသည္က တစ္ျခမ္းပဲျခမ္းေပးလိုက္တာ ထပ္ျပီးမခုတ္ေပးဘူး...။ ငါးေခါင္းရဲ႔မာခ်က္က အိမ္ကဓါးမႏိုင္ဘူး...။ မရရေအာင္ခုတ္ထစ္ရတာေပါ့...။ ကိုယ္ေတြက ငါးဆို အညီွေၾကာက္တာနဲ႔ဘာနဲ႔မို႔ ဆီသတ္ခ်က္လိုက္တယ္...။ ဟင္းအႏွစ္ေတြလုပ္ေနတုန္း မွ်စ္ခ်ဥ္ကိုတစ္ေရ အရင္ျပဳတ္ထားတယ္...။ ဟင္းအႏွစ္က ဘာမွထူးထူးျခားျခားမဟုတ္ပါဘူး ၾကက္သြန္နီႏွစ္လံုး အျဖဴ ငါးမႊာ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္နဲ႔ စပါးလင္တစ္ေခ်ာင္းကို ဆံုနဲ႔ေထာင္းထားလိုက္တယ္...။ တခါတည္း ငရုတ္သီးအေရာင္ နႏြင္းထည့္ေထာင္းတယ္...။ ဆီသတ္ေတာ့ ဆီဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္းထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ အႏွစ္ကုိဆီသတ္ အႏွစ္ေမႊးလာရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းအပြေတာင့္ႏွစ္ေတာင့္ဓါးျပားရိုက္ထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္လံုးအေစ့ထုတ္ျပီး လက္နဲ႔ပဲေခ်ထည့္တယ္ ျပီးတာနဲ႔ငါးေခါင္းထည့္ေမႊ.. အႏွစ္အိုးကပ္လာခါနီးရင္ ျပဳတ္ထားတဲ႔မွ်စ္ခ််ဥ္ထည့္ ဆားဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ ေရျမႈပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ မီးေအးေအးနဲ႔တည္ထားပါ...။ မွ်စ္ခ်ဥ္အခ်ဥ္နဲ႔ငါးေခါင္းအခ်ိဳအရသာက ဘယ္လိုေကာင္းမွန္းမသိ...။ ၀က္ဆီဥက ကြကိုယ္ေၾကာ္တာမဟုတ္ဘူး..။ေစ်းထဲက တိုဖူးသုပ္ေရာင္းတဲ႔ တရုတ္မဆီက ၀ယ္ခဲ႔တာ တစ္ပြဲကိုတစ္ေထာင္တဲ႔...။ ေငြႏွင္းမိႈနဲ႔ ကန္ဇြန္းကို ငရုတ္သီးအခ်ိဳ(ၾကက္တံဆိပ္)နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ငရုတ္သီးစိမ္း ခရုဆီနဲ႔ေၾကာ္တယ္...။ ငရုတ္သီးငံျပာရည္ေဖ်ာ္ အရမ္းစားခ်င္လြန္းလို႔..။ တာခ်ီလိတ္ျပန္တုန္းက ၀ယ္ခဲ႔တဲ႔ ရွမ္းငရုတ္သီးမႈန္႔ ဘတ္ႏွစ္ဆယ္ဖိုးကို ဆီေလးနဲ႔ျပန္ေၾကာ္ျပီး ပုလင္းေလးနဲ႔သိမ္းထားတာ..။ ငရုတ္သီးမႈန္႔တစ္ဇြန္းနဲ႔ ငံျပာရည္နဲ႔ေဖ်ာ္ျပီး ဒညင္း၀က္ေၾကာ္ သခြားသီး ရုန္းပေဒသီးျပဳတ္တို႔နဲ႔ တို႔တယ္...။

အိမ္မွာ ၀ါဆိုလျပည့္ေန႔က သက္သတ္လြတ္ အာလူးထမင္းနဲ႔ အခ်ိဳပြဲႏို႔ေကာ္ဖီေက်ာက္ေက်ာ ဘုရားကပ္ခဲ႔တယ္... ဘုရားကိုေတာ့ လူမ်ားလို႔မသြားျဖစ္ဘူး...။


ပထမအလႊာ ႏို႔စိမ္းတစ္ဗူး သၾကားနဲ႔  တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ေက်ာက္ေက်ာ

ပထမႏို႔စိမ္းလႊာေအးျပီးခဲျပီဆိုမွ ေကာ္ဖီ သၾကားနဲ႔ တယ္လီဖုန္းေက်ာက္ေက်ာကို အေပၚကထပ္ေလာင္းတယ္


ညကတည္းက က်ိဳထားတဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာတစ္ဗန္းကို တခါသံုးပန္းကန္ျပားေလးထဲလွီးထည့္လိုက္တာ ရွစ္ပြဲရတယ္...။ ကိုယ္တို႔ေနတဲ႔ ကၽြန္းေတာလမ္းက ဓမၼာရံုမွာ ဘုန္းဘုန္းေတြနဲ႔ ဥပုသ္သည္ေတြအတြက္ ရည္ရြယ္ျပီးလုပ္ထားတာ ...။ ေန႔ဆြမ္းအမီဆိုေတာ့ မေမးထားမိပဲေနာက္က်မွသြားလို႔ ဘုန္းဘုန္းေတြကၾကြကုန္ျပီ ဥပုသ္သည္ေတြကလည္း သီလယူျပီး ျပန္ကုန္ျပီဆိုလို႔ အိမ္နားက အသိအစ္မအိမ္ကို ၾကြတဲ႔ ဘုန္းဘုးန္းေတြကိုပဲကပ္လိုက္ပါတယ္...။ ဒီႏွစ္၀ါတြင္းကို ဥပုသ္ေန႔တုန္း ဓမၼာရံုမွာ အခ်ိဳပြဲပံုမွန္ကပ္မယ္လို႔...။ ေနာက္ပတ္မ်ားမွာ တျခားတျခားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမ်ိဳးစံုလင္ကို ထပ္တင္ပါဦးမည္..။

 
 သက္သတ္လြတ္စားျဖစ္တဲ႔ ၀ါဆိုလျပည့္ေန႔တုန္းက အာလူးထမင္းခ်ဥ္လုပ္စားျဖစ္ခဲ႔တယ္...





မိုးေငြ႔

5 comments:

သဒၶါလိႈင္း said...

အားလံုး အႀကိဳက္ေတြပဲမို႔ သြားေရက်သြားရပါတယ္.မမိုး

ခ်စ္ခင္လ်က္
သဒၶါ

Thu said...

ေကာ္ဖီေက်ာက္ေက်ာလုပ္စားၾကည့္အုန္းမယ္။ေက်ာင္းပိတ္ရက္ကို..
မမဒီရက္ပိုင္းဆက္တုိက္လြမ္းေနေတာ့ အစားအေသာက္ေတြေတာင္မစားရတာၾကာေပါ့
ဂြတ္ထ..အားလံုးေကာင္းေလ့ေတး

Ma Tint said...

တီတင့္လဲ အားလံုးႀကိဳက္တယ္ ... အားေပးသြားၿပီး မိုးေငြ႔ေရ...

Iora said...

ဓညင္းသီးနဲ ့ငံျပာရည္ေဖ်ာ္ေလးစားခ်င္တယ္။
မ်ွစ္ခ်ဥ္ဖတ္ေတြဆည္ျပီးစားခ်င္တယ္။ း)
အုုိင္အိုုရာ

ေမာင္ဘႀကိဳင္(ခ်ဥ္ေပါင္ၿခံ) said...

ရွယ္ေတြခ်ည္းပဲ သြားရည္က်သြားတယ္ဗ်ဳိ႕ း)
ထမင္းဆာလာၿပီ
ဓညင္းသီးေတာ႔ႀကိဳက္ဖူး မ်စ္ခ်ဥ္အေသႀကိဳက္ း)