မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Friday, 6 June 2014

သက္သတ္လြတ္မုန္႔ဟင္းခါး.....


ၾကာခဲ႔ျပီ တေပါင္းလျပည့္ေန႔တုန္းက သက္သတ္လြတ္စားေတာ့ ပဲမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္စားျဖစ္တာေလးပါ...။ အေၾကာ္ကိုလည္း ကိုယ္တုိင္ေၾကာ္ပါတယ္...။ မုန္႔လုပ္နည္းေလးေရာ အေၾကာ္မုန္႔စပ္နည္းေလးပါ မွ်ေ၀ပါ့မယ္...။ ကိုယ္က ပဲၾကိဳက္တဲ႔သူမို႔ ပဲနဲ႔ ဘာပဲလုပ္လုပ္ၾကိဳက္ျပီးသား..။ ခုမုန္႔ဟင္းခါးက ကုလားပဲနဲ႔လုပ္ပါတယ္...။ လူေလးေယာက္စာအတြက္ recipe ေလးကိုေရးေပးပါမယ္..။
  1. ကုလားပဲတစ္ခြက္(ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
  2. ငွက္ေပ်ာအူ
  3. ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း 3 ဇြန္း
  4. ၾကက္သြန္နီဆယ္လံုး (အႏွစ္လုပ္ရန္3လံုး မုန္႔ဟင္းထဲထည့္ရန္7လံုး)
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ 5တက္
  6. ဂ်င္း လက္တဆစ္
  7. စပါးလင္ တစ္ပင္
  8. ငရုတ္သီးမႈန္႔
  9. နႏြင္းနဲနဲ
  10. ဆား

အဲေန႔က ငွက္ေပ်ာအူမရလို႔ မထည့္ျဖစ္ဘူး...။ ငွက္ေပ်ာအူရမယ္ဆိုရင္ အရင့္ေတြခြာပစ္ျပီး အတြင္းကအသားႏုေလးေတြကို နႏြင္းနဲနဲထည့္ျပီး ေရစိမ္ထားပါ...။ ညကတည္းက စိမ္ထားတဲ႔ ကုလားပဲကို ျပဳတ္ထားပါ...။ အႏွစ္အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီဂ်င္းေထာင္းထားပါ...။ ပဲႏူးရင္ ဆံုထဲထည့္ေထာင္းထားပါ...။ အႏွစ္မ်ားကိုေမႊးေအာင္ဆီသတ္ပါ ျပီးရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ပဲထည့္လွိမ္႔ပါ..။
ေရႏွစ္လီတာထည့္ျပီး ဆူထားတဲ႔ အိုးထဲကို ဆီသတ္ထားတဲ႔ ပဲႏွစ္မ်ားေလာင္းထည့္ပါ စပါးလင္ကို ထုျပီးခ်ည္ထည့္ပါ...။ ငွက္ေပ်ာအူပါထည့္ျပဳတ္ျပီး ေရေဖ်ာ္ထားတဲ႔ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ေလး ခတ္ျပီး ေမႊေပးေနပါ... အေပါ့အငံျမည္း ၾကက္သြန္ဥေလးထည့္ျပီး မီးေျမ့ေျမ့နဲ႔ဆက္တည္ထားျပီး မၾကာခနေမႊေပးပါ ပဲႏွစ္ေတြအိုးကပ္သြားမွာ စိုးလို႔..။ ၾကက္သြန္ဥေလးေတြက်က္ရင္ ပဲနဲ႔စပါးလင္နံ႔ေလးသင္းေမႊးေနတဲ႔ သက္သတ္လြတ္ မုန္႔ရည္ေလး ရပါျပီ...။ ႏွစ္သက္ရာ ပဲသီးစိမ္း နံနံပင္ ငရုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔မ်ားထည့္ျပီး သံုးေဆာင္ပါ...။

အေၾကာ္မုန္႔ႏွစ္ကို ခါတိုင္းျမန္မာမုန္႔ႏွစ္ေတြလို ပဲမႈန္႔ ဆန္မႈန္႔နဲ႔မဟုတ္ဘဲ... အီတလီစာေတြမွာ တန္ပူရာေၾကာ္တဲ႔ batter ႏွစ္အတုိင္းေဖ်ာ္ျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္...။ ဂ်ံဳမႈန္႔နဲ႔ ေျပာင္းမႈန္႔ 4:1နဲ႔ ဆားနဲနဲ ဆီစာပြဲဇြန္းတစ္ဇြန္း ဆိုဒါလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ ေရတစ္ခြက္(မုန္႔ခ်ိန္ခြက္) နဲ႔ မပ်စ္မကဲ်ေလးေဖ်ာ္ျပီး စားခ်င္တဲ႔အသီးမ်ားကို ၾကိဳက္သလိုအရြယ္ေတာ္ေလးပိုင္းျဖတ္ျပီး ဆီမ်ားမ်ားမွာေၾကာ္ပါတယ္...။ ေရႊေရာင္ သန္းလာရင္ paper tower မွာဆီစစ္ျပီး ထားပါ...။ မုန္႔ႏွစ္ေလးဟာ မာဆတ္မေနဘဲ ၾကြပ္ရြရြေလးျဖစ္ေနလို႔ အေတာ္စားေကာင္းပါတယ္...။ ဆန္ၾကမ္းမႈန္႔နဲ႔ မဟုတ္လို႔ ျမန္မာအေၾကာ္ေတြ လိုေတာ့  ၾကာၾကာအၾကြပ္မခံပါဘူး...။ ပူပူေလာေလာမွာ ခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႔ တခါတည္းစားတာ ပိုအရသာ ရွိပါတယ္...။ မက်ည္းခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ ထံုးစံအတိုင္းပါပဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း ငရုတ္သီးစိမ္း ငရုတ္သီးမႈန္႔တို႔နဲ႔ေဖ်ာ္ပါတယ္...။ ပံုမွာေတာ့ မ်က္ႏွာပန္းသိပ္လွျပီး အရသာရွိလွတဲ႔ ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႔ ဗူးသီးေၾကာ္ေတြပဲျဖစ္ပါတယ္..။ ခ်စ္ေသာစာဖတ္သူမ်ား ပိတ္ရက္ေလးမွာ အစမ္းလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ တင္ေပးလုိက္ပါတယ္...း)

Have a nice weekends......

မိိုးေငြ႔

1 comment:

Candy said...

သားသတ္လြတ္မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္းရၿပီ :D :D