မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Friday, 6 December 2013

ကၽြန္မခ်က္ေသာဆြမ္းဟင္းမ်ား(၂)

ခရမ္းသီးပုစြန္ဆိတ္ႏွပ္+ပန္းေဂၚဖီေၾကာ္+ကင္မြန္းခ်ဥ္ဟင္းခ်ဳိ+သေဘာၤသီး+ဂႏၶမာပန္း


အေဒၚေတြကေျပာတယ္ ကၽြန္မအေဖက ခရမ္းသီးႏွပ္ခ်က္တာသိပ္ေကာင္းတယ္တဲ႔...။ ငယ္ငယ္ကစားဖူးခဲ႔မယ္ထင္တယ္ မမွတ္မိေတာ့ဘူး...။ အေဒၚေတြက အေဖ့ဆီက ခရမ္းသီးႏွပ္နည္းကို သင္ခဲ႔ရတာ...။ အခုကၽြန္မခ်က္တဲ႔ ခရမ္းသီးႏွပ္ကေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔မဟုတ္ဘဲ ပုစြန္ဆိတ္ကေလးေတြနဲ႔ခ်က္ထားတာပါ..။ ျပီးေတာ့ ခရမ္းသီးကိုလည္း တို႔စရာလုပ္တဲ႔ ခရမ္းသီးအေသးေလးေတြနဲ႔ႏွပ္ထားတာပါ...။ ပန္းမုန္လာနဲ႔ ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္နည္းကေတာ့ လူတိုင္းသိေနတာမို႔ ခရမ္းသီးႏွပ္နည္းေလးပဲေျပာျပေတာ့မယ္ေနာ္..။ မနက္ဆြမ္းဟင္းအတြက္ ညကတည္းကခ်က္ရေတာ့ တအိမ္လံုးေညွာ္နံ႔နံမွာစိုးတာေၾကာင့္ ဆီသတ္မခ်က္ပါဘူး ကၽြန္မက လံုးခ်က္ခ်က္တယ္...။ ပုစြန္စိတ္ ဆယ့္ငါးက်ပ္သားကိုအခြံသင္ ေရစင္စင္ေဆးျပီးစစ္ထားမယ္...။ ခရမ္းသီးေလးေတြကို ေရေဆးျပီး အညွာမထုတ္ဘဲ ေလးစိပ္စိပ္ထားမယ္..။ ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္လံုး အနီအၾကီးသံုးဥေလာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေပးမယ္...။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအရြယ္ေတာ္ေလးလံုးကို ရွစ္စိပ္စိပ္ထားမယ္...။ စခ်က္ပါမယ္...။ ခရမ္းသီးႏွပ္မယ့္အိုးထဲကိုခရမ္းသီး ပုစြန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္ႏွစ္ ဆား အရသာမႈန္႔ ငံျပာရည္ (ငပိၾကိဳက္ရင္ ကြမ္းသီးလံုးေလာက္ထည့္သံုးႏိုင္ပါတယ္) ငရုတသ္ီးမႈန္႔ နႏြင္းနဲနဲ ဆီတို႔နဲ႔သမေအာင္နယ္ျပီး မီးေျဖးေျဖးမွာ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ႏွပ္ေပးပါ...။ ခရမ္းသီးမႏွပ္ေသးရင္ ေရေႏြးေလးထပ္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ထားေပးပါ...။ ဆီျပန္လာရင္ ပုစြန္နံ႔ေလးေမႊးေနတဲ႔ ခရမ္းသီးႏွပ္ေလးရပါျပီ..။ တခ်ိဳ႔ေတာ့ အိုးခ်ခါနီးကို မဆလာအုပ္ပါတယ္...။ ကၽြန္မက ျမန္မာဟင္းထဲကို မဆလာထည့္တာမၾကိဳက္လို႔ပါ..။


၀က္ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္+ပဲေထာပတ္ႏွပ္+မုန္လာဥခ်ဥ္ဟင္း+ေဘဘီလိေမၼာ္+ေမျမိဳ႔ပန္း


၀က္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္နည္းက အဆန္းတၾကယ္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး...။ ခုေနာက္ပိုင္း ၀က္သားမစားတာၾကာလို႔လားမသိဘူး အနံ႔မခံႏိုင္ဘူးျဖစ္သြားတယ္...။ ေျခေလးေခ်ာင္းေတာင္ေရွာင္ မလားလို႔ စဥ္းစားမိတယ္..။ ၀က္သားထဲမွာဆို ဂုတ္သားက အစိ္မ္းေၾကာ္ အသားလံုးေၾကာ္ ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္စသျဖင့္ အသံုးျပဳတတ္ၾကတယ္..။ အခု ကၽြန္မလည္း ဂုတ္သားကိုပဲသုံုးပါတယ္..။ ၀က္သား 200 ဂရမ္ကို ခပ္ပါးပါးလွီး ေျပာင္းမႈန္႔ ဆန္၀ိုင္ ဆား သၾကား ပဲငံျပာရည္ၾကည္ အေႏွာက္တို႔နဲ႔ နာရီ၀က္ႏွပ္ထားလိုက္တယ္...။ ကၽြန္မေၾကာ္မယ့္ ၀က္သားကုန္းေဘာင္က တျခား ပဲသီး ပန္းေဂၚဖီေတြမထည့္ဘဲ မွ်စ္နဲ႔ ဥနီကိုခပ္ပါးပါး ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထည့္ထားပါတယ္...။ ပထမဦးစြာ ရွစ္စိပ္စိတ္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီဥၾကီးႏွစ္လံုးကို ဆီေၾကာ္ပါတယ္..။ ၾကက္သြန္မၾကြပ္တၾကြပ္ေလးမွာ ျပန္ဆယ္ထားတယ္...။ မီးပိတ္ျပီး ပူလက္စဆီနဲ႔ ငရုတ္သီးေျခာက္ ဆယ္ေတာင့္ကိုဆက္ေၾကာ္ပါတယ္...။ ငရုတ္သီးကိုလည္း ဆယ္ထားပါတယ္..။ မီးျပန္ဖြင့္ျပီးရင္ ပါးပါးနဲ႔အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားတဲ႔ဂ်င္းရယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္တာကိုဆီသတ္ပါတယ္ ေမႊးလာရင္ အသားထည့္ေၾကာ္... အသားထဲကေရထြက္လာရင္ ေရခမ္းတဲ႔အထိ ေျခာက္တဲ႔အထိေၾကာ္ပါမယ္...။ အသားရျပီဆိုမွ မွ်စ္နဲ႔ဥနီထည့္ေမႊျပီး ႏြမ္းလာရင္ ၾကက္သြန္နဲ႔ငရုတ္သီးေၾကာ္ထားတာကိုေရာထည့္ ခဏေမႊျပီးတာနဲ႔ ရပါျပီ။

မုန္လာဥျဖဴနီခ်ဥ္ဟင္းကိုလည္း လံုးခ်က္ပါတယ္...။ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ မုန္လာဥ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ ငပိ ငံျပာရည္ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ႏွစ္ နႏြင္းမႈန္႔ နံနံျမစ္သံုးေလးခုေလာက္ထည့္ ဆီထည့္နယ္ျပီး အိုးတည္လိုက္ပါတယ္...။  အရည္ခမ္းျပီး အႏွစ္ကေလးေမႊးလာရင္ ေရေႏြးလိုသေလာက္္ထည့္ ဆူလာရင္ မက်ည္းမွည့္ရည္ထည့္ အေပါ့ငံျမည္းျပီးရင္ ရျပီ...။ ပဲေထာပတ္လဲ အခြံပါတာ၀ယ္လာလို႔ တစ္ခြက္စာကို အခြံေတာ္ေတာ္ခၽြတ္ယူရတယ္...။ အခြံခၽြတ္ျပီးပဲေထာပတ္ကိုေရေဆးျပီးစစ္ထား..။ အိုးထဲဆီထည့္ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းလက္ဖက္ရည္ဇြန္း၀က္ထည့္ တေအာင့္ေနတာနဲ႔ ပဲထည့္ျပီး ဆီသတ္ ဆားေလးထည့္ျပီး ႏွပ္ထား...။ ပဲႏူးလို႔အိုးခ်ခါနီးက် ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ဖတ္ေလးအေပၚကျဖဴးလိုက္ပါ..။

မိုးေငြ႔


5 comments:

Ma Tint said...

ဆြမ္းဟင္းေလးေတြ ေလ့လာသြားတယ္ မိုးေငြ႔ေရ..
ဒီကေန႔ တီတင့္အိမ္မွာလဲ ခရမ္းသီးႏွပ္ရယ္ မုန္လာဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းပါတယ္ ... ဖဘမွာအခုပဲ တင္မလို႔လုပ္ေနတာ ...
သာဓု သာဓု သာဓု

ေမတၱာျဖင့္
တီတင့္

သဒၶါလိႈင္း said...

အၿမဲတမ္း ဆြမ္းဟင္းေလာင္းလွဴတဲ့ မမိုးကို သာဓုေခၚပါတယ္. ။
ခ်စ္ခင္စြာ
သဒၶါ

fredfromnyc said...

သာဓု သာဓု သာဓု ပါဗ်ာ။

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ျပန္ေရာက္တဲအခါလာခဲ႔မယ္ေနာ္ သာမီးလက္ရာစားဖုိ႔ေလ

ေမာင္ဘႀကိဳင္(ခ်ဥ္ေပါင္ၿခံ) said...

သာဒဳပါဗ်ာ