Sunday, 15 December 2013

ပဲမုန္႔(ဘီးမုန္႔).....

 
ေၾကာ္ျပီးသားမုန္႔ေတြကို ေလလံုတဲ႔ ပုလင္းထဲမွာ ထည့္ထားရင္ သံုးရက္ေလာက္ခံပါတယ္..


ပဲနီမ၀ယ္ထားရလို႔ ပဲ၀ါနဲ႔ ထန္းညက္ကိုသံုးထားတဲ႔ ပဲအႏွစ္ေလး...။ ပဲ၀ါႏွစ္ဗူး+ထန္းညက္ငါးခဲ+ ဆားအနည္းငယ္..။ ပဲ၀ါေလးကို ေပါင္းေခ်ာင္နဲ႔ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ေပါင္းျပီး စက္နဲ႔ေခ်ထားမယ္...။ ထန္းညက္ငါးခဲကို ေရနဲနဲနဲ႔ က်ိဳျပီး အမႈန္အမႊားေတြမပါေအာင္ေရစစ္နဲ႔စစ္ထားမယ္..။ ပဲႏွစ္ထဲကို ထန္းညက္နဲ႔ ဆားနဲနဲထည့္ျပီး မီးဖိုေပၚမွာ ခဏေမႊျပီး အပူေပးျပီးရင္ရျပီ..။

 ဂ်ံဳမႈန္႔ႏွစ္အခ်ိဳးေလးေျပာျပမယ္...။ ဂ်ံဳ 200g+ေထာပတ္ 100g+ေရ 50ml+ဆား 1/2tsp

ႏွပ္ျပီးသားဂ်ံဳမုန္႔သားကို အရွည္ေလးလုပ္ ေလးပိုင္းပိုင္းထားလိုက္မယ္...။ ပိုင္းထားျပီးသားမုန္႔လံုးတစ္ခုကို သစ္သားဒလိမ္႔နဲ႔ အျပားလွိမ္႔မယ္...။ ေတာ္ေတာ္ေလးပါးတဲ႔အထိလိွမ္႔ျပီးရင္ေတာ့ လိုခ်င္တဲ႔ အ၀ိုင္းရေအာင္
မုန္႔ျဖတ္တဲ႔အ၀ိုင္း သုိ႔မဟုတ္ ဗူးအဖံုးတစ္ခုခုနဲ႔ျဖတ္လည္းရပါတယ္...။

မုန္႔ျပား၀ိုင္းေလးထဲကို ပဲႏွစ္ေလး ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္

 ထက္ပိုင္းေခါက္ျပီး အနားသားေလးေတြကို အတြန္႔ပံုေလးလိတ္ျပီးပိတ္လိုက္တယ္

 ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္တယ္ .....။ အမွန္ေတာ့ deep fry လုပ္တာထက္ အာဗင္နဲ႔ဖုတ္တာပိုေကာင္းပါတယ္...

ခုလိုေရႊ၀ါေရာင္ေလးသန္းလာတဲ႔အထိ မီးေျဖးေျဖးေလးနဲ႔ေၾကာ္ပါတယ္...။ မီးမ်ားရင္ အထဲက မုန္႔မက်က္မွာစိုးလို႔...:)

Have a nice day!!!!!!!

မိုးေငြ႔


2 comments:

စံပယ္ခ်ိဳ said...

သာမီးသင္ေပးတဲ႔နည္းေတြအမ်ားၾကီးတတ္ေနျပီ လုပ္စားၾကည္႔ဖုိ႔ပဲလုိတယ္
စားခ်င္စရာေလးေတြေနာ္

ပ်ိဳးယု၀သုန္ (Pyo Yu Wathone) said...

စားခ်င္တယ္ မိုးေငြ႔ရယ္ ..လုပ္ေတာ့လုပ္ခ်င္ဘူး.. ဟိဟိ.. ကူေပးမယ္ေလကြယ္.. ေနာ္ .. ေနာက္တခါ လုပ္စားရင္ ေခၚေနာ္ ..