မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Sunday, 3 November 2013

အာပံုမုန္႔နဲ႔ ဖက္ထုပ္အိုးကပ္ေၾကာ္

ဒီဒယ္အိုးေလးလက္ေဆာင္ရျပီးကတည္းက မသံုးရေသးဘူး.. အာပံုမုန္႔က ကို္ယ့္အၾကိဳက္မုန႔္မ်ိဳးမဟုတ္ေပမယ့္ ျမန္မာမုန္႔ေတြကိုတစ္ခါေလးစမ္းလုပ္ဖူးသည္ရွိေအာင္ လုပ္ၾကည့္လိုက္တာပါ။ အရမ္းကိုလြယ္ပါတယ္...။ မနက္စာေလးျဖစ္ျဖစ္ ေန႔လည္ေန႔ခင္းစာျဖစ္ျဖစ္ လုပ္စားၾကည့္ပါလား။ ညီမ၀တ္ရည္ရဲ႔နည္းေလးကိုသြားၾကည့္ျပီး လုပ္ထားတာပါ...။


ဆန္မႈန္႔တစ္ခြက္ ၾကက္ဥတစ္လံုး ဆိုဒါလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ ေရတစ္ခြက္ခြဲ သၾကားနဲနဲနဲ႔ မုန္႔ႏွစ္ေလးကို ေဖ်ာ္ထားပါ...မုန္႔ရည္ခပ္က်ဲကဲ်ေလးျဖစ္ရင္ပိုေကာင္းပါတယ္ ။ အုန္းႏို႔ႏွစ္အတြက္ 160 ml အုန္းႏို႔တစ္ဗူး သို႔မဟုတ္ လတ္ဆတ္တဲ႔ အုန္းသီးတစ္လံုးအရည္ညွစ္ထားတာကိုသံုးလည္းရပါတယ္...။ အုန္ႏို႔ရည္ထဲကို ဆန္မႈန္႔စားပြဲတင္တစ္စြန္းနဲ႔ဆားနဲနဲေရာျပီး မီးေအးေအးမွာ ျပစ္လာတဲ႔အထိၾကိဳေပးပါ...။ မုန္႔စလုပ္္ပါမယ္..။ ဒယ္ပူလာျပီးဆို (မီးက Medium heat ေလာက္သံုးပါ) မုန္႔ရည္ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္းမရွိတရွိထည့္ျပီးတာနဲ႔ ဒယ္အိုးကို မုန္႔ရည္ေတြပ်ံ႔သြားေအာင္လႈပ္ေပးပါ...။ မုန္႔သားကကၽြတ္လာျပီဆို အေအးခံျပီး အုန္းႏို႔ႏွစ္ သၾကားၾကိဳက္သလိုထည့္ျပီး အနားေလးဖက္ေခါက္ျပီးရင္ စားဖုိ႔အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ...။




ဖက္ထုပ္အိုးကပ္ေၾကာ္

 ေစ်းထဲက လုပ္ျပီးသားဖက္ထုပ္ရြက္အ၀ိုင္းေလး ငါးရာဖိုး၀ယ္ခဲ႔တယ္...သိပ္မေကာင္းဘူး ...  အရမ္းငံတယ္...။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လုပ္တဲ႔ ဖက္ထုပ္မုန္႔သားကပုိေကာင္းပိုႏူးည့ံတယ္..။ ခုေတာ့အပ်င္းၾကီးသြားလို႔ အငံကိုပဲစားလိုက္ရေတာ့တယ္...။ ဖက္ထုပ္ထဲထည့္ဖို႔ ပုစြန္ခြာျပီးသား လက္တစ္ဆုပ္စာ ၾကက္သား 50ဂရမ္ ၾကက္သြန္နီတစ္ဥ ၾကက္သြန္ျဖဴသံုးမႊာ ကူးခ်ိဳင္ အေသးတစ္စည္း ၾကက္သားမႈန္႔ ဆား နဲ႔ ႏွမ္းဆီနဲနဲလိုပါတယ္...။ အသားေတြကို ေသးေသးလွီးျပီး ၾကက္သြန္ႏွစ္္မ်ိဳးလံုးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးစင္းထည့္ ကူးခ်ိဳင္ကိုလည္းေသးေသးလွီးထည့္ျပီး က်န္တဲ႔အဆာေတြထည့္ျပီး နယ္ နာရီ၀က္ေလာက္ႏွပ္ထားလိုက္ပါ..။


မကပ္တဲ႔အိုးထဲ ဆီတစ္စက္ႏွစ္စက္ထည့္ ဖက္ထုပ္ေလးေတြစီထည့္ ေရေႏြးေလးခြက္တစ္၀က္ထည့္ျပီး အဖံုးခဏဖံုးျပီး ႏွပ္ေၾကာ္လိုက္ပါ...။ ေရခန္းျပီးဆို ဖက္ထုပ္ေလးေတြ အိအိညက္ညက္ေလးနဲ႔ဆီေျခာက္ျပီး
စားလို႔အလြန္ေကာင္းပါတယ္...။ ဖက္ထုပ္အိုးကပ္ကို စမ္းေခ်ာင္းလမ္းထဲက ရွမ္းတရုတ္ေတြေရာင္းတာစားဖူးလို႔ လုပ္စားၾကည့္တာ...။ အခ်ဥ္ရည္က ႏွမ္းေထာင္းနဲ႔ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိ္မ္း သံပုရာသီးေလးနဲ႔ဆို ပိုဂြတ္ေပါ့...။ ေကာက္ညွင္းေမႊးအခါးရည္ပူပူေလးနဲ႔ေသာက္ပါေလ...။

မိုးေငြ႔


4 comments:

သဒၶါလိႈင္း said...

မမိုး
ဖက္ထုပ္အိုးကပ္ေၾကာ္ ႀကိဳက္တယ္
ၾကည့္.. သြားေရက်..ဂလု
ခ်မ္းေျမ႕ပါေစ
ခ်စ္ခင္စြာ
သဒၶါ

Sonata Cantata said...

အာပံုမုန္႔ကို အုန္းႏို႔မထည့္ပဲ (အမက အုန္းႏို႔နဲ႔ မတည့္လို႔) လုပ္ၾကည့္မယ္ ေက်းဇူး ညီမမိုးေငြ႔

Thu said...

yummy yummy
ရွလြတ္

ရိုးေၿမက် said...

အာပံု မုန္႕။ ဒီတေခါက္ ရန္ကုန္ေရာက္ေတာ့ ႀကားခဲ့တယ္ အဲဒီမုန္႕နာမည္ကို။ မံုရြာမွာ အာပံုမုန္႕ရိွဘူးမမ။ ဟာ ဖက္ထုပ္ေႀကာ္ကေတာ့ လႊတ္ႀကိဳက္တာပဲ