မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Thursday, 17 October 2013

ကင္းမြန္၀က္ေပါင္ေျခာက္ႏွစ္တစ္ရာသီးေၾကာ္.....


သံေစ်းကေနကင္းမြန္(ျပည္ၾကီးငါး) တစိပ္သား တစ္ေထာင့္ငါးရာဖိုး၀ယ္လိုက္တယ္...။ အေနေတာ္အရြယ္ေလးနဲ႔ လတ္လဲလတ္တယ္...။ ကင္းမြန္ ခုႏွစ္ေကာင္ရွစ္ေကာင္ေလာက္ရမယ္ထင္တယ္ အဲဒါကို ေရေဆး အေပၚယံခရမ္းေရာင္အလႊာေလးေတြခြာ လက္တံေလးျဖဳတ္ မွင္ရည္ေလးညွစ္ထုတ္ မ်က္လံုးထုတ္ျပီး ေဆးလို္က္တယ္...။ ႏိုင္ငံျခားမွာေတာ့ အဲဒီျပည္ၾကီးငါးမွင္ရည္နဲ႔ လုပ္တဲ႔ ေခါက္ဆြဲအမဲေရာင္(squad ink pasta)ဆိုျပီး ေရာင္းတာ နာမည္ၾကီးတယ္ဆိုပဲ ...။ ဆားခတ္ထားတဲ႔ ေရဆူဆူအိုးထဲ တစ္မိနစ္ထည့္ျပဳတ္ျပီး  ကင္းမြန္ေတြကို မပါးတပါးအကြင္းလိုက္ေလးလွီး လက္တံေတြကိုေတာ့ ထက္ပိုင္းပိုင္းထားမယ္...။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ကင္းမြန္အစိပ္သား
  • ၀က္ေပါင္ေျခာက္ႏွစ္ခ်ပ္
  • ႏွစ္တစ္ရာသီးလက္တစ္ဆုပ္စာ(အခြံခြာျပီးျပဳတ္ထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္ဥ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ
  • ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး
  • ငရုတ္သီးငါးေတာင့္
  • ပဲငံျပာရည္ၾကည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • ခရုဆီ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီေမႊး လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • သၾကား လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း
  • ဟင္းခတ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • ဆီ စားပြဲဇြန္းသံုးဇြန္း

ဒယ္ထဲမွာဆီပူလာျပီဆို ဓါးျပားရိုက္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ရွစ္စိပ္စိပ္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ အေခ်ာင္းလိုက္ေလးပါးပါးလွီွးထားတဲ႔ ဂ်င္းကိုဆီသတ္ပါမယ္..။ ေမႊးလာျပီ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ႔ကင္းမြန္ ၀က္ေပါင္ေျခာက္ ျပဳတ္ျပီးသားႏွစ္တစ္ရာသီး ငရုတ္သီးစိမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးရွစ္စိပ္စိပ္ထားတာကိုထည့္ျပီး မီးျပင္းျပင္းမွာ တစ္မိနစ္ေမႊေပးျပီး က်န္တဲ႔ ဟင္းခတ္ေတြအားလံုးထည့္ေၾကာ္ပါ ေရေႏြးေလးနဲနဲထည့္ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ႏွပ္ေပးျပီး အရည္ေလးနဲ႔စားခ်င္ရင္ အရည္လည္းက်န္ ဟင္းလည္းႏူးတဲ႔အခ်ိန္မွာ မီးပိတ္လိုက္ပါ...။ ငရုတ္သီးစိမ္းအစား ငရုတ္ပြ ငရုတ္သီးေျခာက္အေတာင့္ၾကီးေတြကိုလည္း ၾကိဳက္သလို ထည့္ေၾကာ္လို႔ရပါတယ္...။ အရည္ခ်ိဳခ်ိဳ ဂ်င္းနံ႔ငရုတ္နံ႔ေလးေမႊးျပီးစပ္တဲ႔ အရသာမို႔ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပူပူသံုးေဆာင္ပါ...။

မိုးေငြ႔


3 comments:

ခင္ဘုန္း said...

အဲဒီ မွင္ရည္နဲ. ပါစတာ စားလိုက္တာ လွ်ာေတြေရာ သြားေတြေရာ ပါးစပ္တခုလံုး မဲကုန္ပါေရာလား
က်မေတာ. မျကိုက္ဘူး

San Htun said...

ႏွစ္တရာသီးဆိုုတာ ဘယ္လိုုေလးပါလိမ့္..မမိုုး ဓာတ္ပံုုရိုုက္ၿပီး တင္ေပးပါဦးေနာ္..ညီမ မသိလိုု ့..

မိစံ said...

၀ါ၀ါလုံးေလးေတြက
ႏွစ္တစ္ရာသီးျဖစ္မယ္
ခုမွျမင္ဖူးတယ္
မၾကီးလက္ရာကေတာ့ ရွယ္ဘဲ.. း)