မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Saturday, 28 September 2013

မုန္လာဥပဲျပားအခ်ိဳခ်က္


မုန္လာဥပဲျပားအခ်ိဳႏွပ္


မုန္လာဥကို အနီေရာအ၀ါေရာ သဘာ၀ဥကိုပဲေရြး၀ယ္ခဲ႔တယ္ ေစ်းထဲမွာ မုန္လာဥေတြ ၀ျဖိဳးတုတ္ခိုင္ေနတာေတြက ေဆးနဲ႔ လုပ္ထားတာေတြလို႔ ေခါင္းထဲက အေသမွတ္ေနျပီေလ..။ ဒီမွာသံုးထားတဲ႔ ဥနီက တေလာက ေအာင္ပန္းသြားတဲ႔ အိမ္နားကအစ္မတစ္ေယာက္ကိုယ္တိုင္ စိုက္ခင္းထဲကခူးျပီး ၀ယ္လာတာ ေသးေပမယ့္ ႏုဖတ္ေနေရာ...။
  • ပဲျပားႏွစ္တြဲ (ခပ္ၾကီးၾကီးတံုးထား)
  • ဥျဖဴဥနီ (အခြံသင္ထား အလံုးနဲနဲၾကီးရင္ ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းထား)
  • ၾကက္သြန္နီဥၾကီး (ရွစ္စိပ္စိပ္ထား)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာ (ဓါးျပားရိုက္ထား)
  • ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္(ဓါးျပားရိုက္ထား)
  • နာနတ္ပြင့္တစ္ပြင့္
  • သၾကား စားပြဲဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စားပြဲဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • ပဲငပိ စားပြဲဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • ဟင္းခတ္မႈန္႔ အနည္းငယ္
  • ဆီဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္း       
ဆီပူလာရင္ သၾကားနဲ႔နာနတ္ပြင့္ထည့္ျပီး ညိဳေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဂ်င္းထည့္ေၾကာ္ပါ...။ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာရင္ မုန္လာဥႏွစ္မ်ိဳးလံုးထည့္ေမႊရင္ ပဲငံျပာရည္ ပဲငပိ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ ထည့္ျပီးေသခ်ာေမႊေပးပါ...။ ေရေႏြးနဲနဲထည့္ျပီး အဖံုးခဏအုပ္ထားေပးပါ...။ မုန္လာဥမႏူးခင္ေလးမွာ ပဲျပားတုံုးေတြထည့္ႏွပ္ေပးပါ...။ အေပါ့စားတာၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ဆားခတ္စရာမလုိေတာ့ပါဘူး..။ အရည္ေလးၾကိဳက္ရင္ အရည္ခ်န္ျပီးအိုးခ်ခါနီး ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးျဖဴးလိုက္ပါ...။ ခ်ိဳေမႊးေနတဲ႔ ၾကက္သားရို႔စ္ႏွပ္လိုပဲ မုန္လာဥနဲ႔သက္သတ္လြတ္ခ်က္ထားတာပါ..။

ၾကာသပေတးဆြမ္းပတ္အတြက္ ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ မုန္လာဥပဲျပားအခ်ိဳႏွပ္+ပုစြန္ခ်ဥ္သုပ္+ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ

ပုစြန္ခ်ဥ္ေလးက အေရာင္လံုး၀မပါပါဘူး 18လမ္းေစ်းထဲက၀ယ္ခဲ႔တာ တစ္ေထာင္ဖိုးေလးထုပ္တဲ႔...။ အခုႏွစ္ထုပ္သုပ္ထားတာပါ...။ ပုစြန္ခ်ဥ္ေလးကသူ႔သဘာ၀အေရာင္အတိုင္း ပန္းႏုေရာင္ေလးပါ ဒါနဲ႔မ်ား ဘာလို႔ အေရာင္ဆိုးျပီးေရာင္းတယ္ မစဥ္းစားတတ္ဘူး...။ ပုစြန္ခ်ဥ္သုပ္အတြက္ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ေရွာက္ရြက္နဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ျပီး ပဲဆီစိမ္းဆမ္း ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ေလးနဲနဲထည့္ျပီး နယ္ထားတာေလးပါ...။

ပဲနီေလး လက္တစ္ဆုပ္စားကို ေရ 500ml ဆူဆူမွာ ထည့္ျပဳတ္ ပဲမႏူးေသးရင္ ေရေႏြးေလးထပ္ထည့္မယ္..။ ပဲႏူးျပီဆို အေပါ့အငံထည့္ အိုးခဏခ်ထားမယ္...။ ၾကက္သြန္အလတ္တစ္ဥကိုပါးပါးလွီးျပီး ဆႏြင္းထည့္ဆီေမႊးသတ္မယ္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ထည့္ေလွာ္ျပီး ေမႊးလာရင္ ဟင္းအိုးထဲေလာင္းထည့္ျပီး ခဏဆူေအာင္ျပန္တည္မယ္..။ ဒါဆို ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္နံ႔ေလးေမႊးေနတဲ႔ ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳခိ်ဳတစ္ခြက္ရပါျပီ...း)

မိုးေငြ႔

3 comments:

မီးမီးငယ္ said...

ဒီေန ့ပဲဟင္းခ်က္ဖို ့အႀကံရၿပီ
သက္သတ္လြတ္ဟင္းေတြဆိုရင္
တကယ္စိတ္ဝင္စားတယ္..

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလးလဲစားခ်င္တယ္ ပဲျပားဟင္းေလးကုိေတာ႔စိတ္၀င္စားမိျပီခ်က္စားအုန္းမယ္ေနာ္ေခြ်းမေရ........
ဒါနဲ႔စကားမစပ္ ေမာင္တလုံးကုိလဲ သားျဖစ္ေမြးစားထားတယ္...

ညမိုးသည္း said...

ေမၾကီးကို ခ်က္ေကၽြးၾကည့္လိုက္ဦးမယ္

^_^