မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Monday, 9 September 2013

ပိတ္ရက္မွာခ်က္စားျဖစ္ခဲ႔တာေတြ.....

အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲကို ကိုယ္ဘာသာကိုယ္တစ္ခါဖူးမွမခ်က္စားဖူးခဲ႔ေသးဘူး ...။ ဒါပထမဦးဆံုးအၾကိမ္ပဲ...။ တကယ္ေတာ့ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲခ်က္ဖို႔ စိတ္ကူးမရွိခဲ႔ပါဘူး ကုိယ့္အၾကိဳက္ဆံုးအစားစာထဲမွာလည္း သူမပါဘူးေလ..။ ညီအစ္မလိုခ်စ္ခင္ရေသာ ညီမတစ္ေယာက္ရဲ႔အေမအကူညီေတာင္းတာေၾကာင့္ ခ်က္ျဖစ္သြားေသာ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲဆိုပါေတာ့...။ ခ်က္နည္းေလးကို အစ္မေတြလိုခင္ရဲ႔ အိမ္နီးနားခ်င္းက အစ္မရဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို သြားေမးျပီးခ်က္ထားတာပါ...။ နည္းေလးကိုေျပာျပေပးတဲ႔ အစ္မကို ဒီေနရာကေနက်းဇူးတင္ပါတယ္...။ ပိတ္ရက္ဆိုေတာ့ ဆိုဒ္ေတြထဲက ခ်က္နည္းေတြကိုသြား မၾကည့္ျဖစ္ေတာ့သလို စာအုပ္လဲမလွန္ေတာ့ဘဲ အစ္မေျပာျပတဲ႔ နည္းေလးကိုပဲ မွတ္ျပီးခ်က္လိုက္တာပါ...။ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲခ်က္ရတာ မုန္႔ဟင္းခါးထက္ပိုလြယ္တယ္လို႔ထင္ပါတယ္ အလုပ္္ရႈပ္ပိုသက္သာတယ္လို႔ဆိုမလားပဲ...။

လူဆယ့္ငါးေယာက္စာအတြက္ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို တစ္ပိသာခြဲေလာက္ဆိုလံုေလာက္ပါျပီ...။ အုန္းသီးႏွစ္လံုး.. ပဲစိမ္းမႈန္႔တစ္ထုပ္ အိမ္ခ်က္မို႔ ၾကက္အသားေရာအရိုးေရာႏိုင္ႏိုင္ထည့္ထားပါတယ္...။ ပထမဦးစြာ ျခစ္လာတဲ႔ အုန္သီးႏွစ္လံုးကို အရည္ညစ္ထားပါတယ္ ဦးေရကို တစ္ခြက္သပ္သပ္ ဖယ္ထားပါတယ္..။ အိုးၾကီးထဲမွာ ေရငါးလီတာထည့္တည္ျပီး ေမႊးတံဆိပ္ပဲစိမ္းမႈန္႔ကိုေရေဖ်ာ္ထားပါတယ္ အခဲေလးေတြေက်ေနေအာင္ ေသခ်ာလက္နဲ႔ဖိေခ်ေပးရတယ္...။ မီးဖိုေပၚက ေရဆူခါနီးရင္ ပဲရည္ေလးေလာင္းထည့္ျပီး အဆက္မျပတ္ေမႊပါေလ...။ ပဲရည္အိုးမေမႊခင္ အႏွစ္ခ်က္ဖု႔ိ အဆင္သင့္ျပင္ထားပါတယ္...။ ပဲအိုးေမႊေနခ်ိန္မွာ တျခားဘာမွမလုပ္ရေတာ့ဘူးေလ...။ ၾကက္သားကိုရင္အုံသားနဲ႔ေပါင္းသားတစ္ပိုင္း အသားခ်ည္းပဲခြာထားတာကိုခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြလုပ္ထား ၾကက္သည္းျမစ္ႏွစ္စံုကို ေရေႏြးေလးခဏေဖ်ာျပီး သူ႔ကိုလည္း အတံုးေသးေလး တံုးထားမယ္...။ က်န္တဲ႔ အရိုးေတြ လည္ပင္းေခါင္း ေျခေထာက္ေတြကိုေတာ့ ဂ်င္းနဲနဲနဲ႔ ငံျပာရည္ေလးထည့္ျပီး ျပဳတ္ထားပါတယ္..။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီမသတ္ခင္ ကိုယ္က ယုိးဒယားအုန္းႏို႔မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္နည္းလို အုန္ႏို႔ဦးရည္ကို ဆီအရင္သတ္ပါတယ္...။ ပဲဆီ ဇြန္းၾကီးႏွစ္ဇြန္းနဲ႔ ဦးေရကို အုန္းဆီခ်က္ေလးမျဖစ္ခင္ထိေမႊျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းထားတာကိုဆီသတ္ပါတယ္ ၾကက္သြန္ေတြႏြမ္းျပီးေမႊးလာေတာ့မွပဲ အေရာင္မႈန္႔ေလးကို လိုခ်င္တဲ႔အေရာင္အထိ ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါတယ္..။ ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ျပီး အသားေရေျခာက္ရင္အိုးခ်ထားလိုက္ပါ...။ ပဲရည္အိုးကိုပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္သြားတဲ႔အထိေမႊျပီးျပီဆို ခ်က္ထားတဲ႔အသားေတြထည့္တည္ က်န္တဲ႔ အုန္းႏို႔ရည္ေတြထည့္ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္နဲ႔ အရိုးေတြထည့္ျပီး အုန္းႏို႔ဟင္း ပြက္ပြက္ဆူလာတဲ႔အထိေစာင့္ပါ...အရည္ပ်စ္ေနတယ္ထင္ရင္ ေရေႏြးထပ္ေရာလို႔ရပါတယ္...။ ပဲေသြး/ဘဲေသြးၾကိဳက္ရင္လည္း အတုံးခပ္ၾကီးၾကီးတံုးျပီး ထည့္ႏိုင္ပါတယ္...။ 

ရျပီဆို စားပြဲျပင္ပါမယ္..။ ပန္းကန္ေစာက္နက္နက္ထဲကို ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ(ကိုယ္ကဂ်ဳံေခါက္ဆြဲကိုမွ ဂ်ံဳနဲ႔မလုပ္ဘဲဆန္နဲ႔လုပ္ထားတဲ႔ အ၀ါေရာင္ေခါက္ဆြဲေတြကိုသံုးပါတယ္ ဂ်ံဳကဆိုဒါမ်ားေတာ့ လူၾကီးေတြအတြက္အဆင္မေျပလို႔ပါ) ထည့္ အုန္းႏို႔ဟင္းရည္ေလာင္းထည့္ ၾကက္သြန္စိမ္းထည့္ မုန္႔ၾကြပ္ျဖဴး ဘဲဥျပဳတ္ထည့္ ငရုတ္သီးၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ေလးထည့္ျပီး အခ်ဥ္ေလးညွစ္စားပါ...။ ပထမဦးဆံုးခ်က္တဲ႔ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲေပမယ့္ အဆင္ေျပေျပေလးနဲ႔ စားေကာင္းတယ္လို႔ေျပာၾကတယ္...။ အရည္ေလးေတာ့နဲနဲပ်စ္သြားတယ္ထင္တယ္ ေနာက္ဆိုပဲစိမ္းမႈန္႔နဲနဲေလွ်ာ့ထည့္ရမယ္...။

ဒီအုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲခ်က္ျဖစ္ေတာ့မွပဲ ကိုယ္ဘဲဥျပဳတ္ကို ေကာင္းေကာင္းမလွီးတတ္ေသးတာရယ္ မုန္႔ၾကြပ္ေၾကာ္တာ မကၽြမ္းေသးဘူးဆိုတာရယ္ သိသြားခဲ႔တယ္...။ အဲဒါေလးေတြကၽြမ္း သြားေအာင္ေလ့က်င့္ရဦးမယ္...း)။


ဆိတ္ခါးပတ္ကင္ကို ၀တ္ရည္တင္ကတည္းက စားခ်င္စရာေလးဆိုျပီး လုပ္စားျဖစ္သြားခဲ႔တယ္...။ လုပ္ရတာလည္းလြယ္တယ္ စားလို႔လည္းေကာင္းတယ္...။ ကိုယ္ကေတာ့ ဆိတ္သားကို စီးတီးမတ္ကပဲ ၾကိတ္ျပီးသား 200ဂရမ္ေလာက္၀ယ္ျပီး ၀တ္ရည္ရဲ႔ နည္းေလးအတိုင္းလုပ္ထားတာပါ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္...။





အစ္မရွဲန္လီခမ္းရဲ႔နည္းေလးနဲ႔ေပါင္းျဖစ္သြားခဲ႔တဲ႔ ငွက္ေပ်ာဂ်ံဳပူတင္း

 ရွမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္စားျဖစ္တယ္ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ေလးမျပဳတ္လိုက္ရလို႔ ထည့္မစားျဖစ္ဘူး

ရွမ္းေခါက္ဆြဲအသားႏွစ္ေလးပိုလို႔ ေနာက္ေန႔ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲနဲ႔ဒီလိုသုပ္စားလိုက္တယ္

မိုးေငြ႔

11 comments:

Han Kyi said...

ပိတ္ရက္မွာ ခ်က္စားျဖစ္တာေတြကို ဖြင့္ရက္မွာ သြားရည္က်သြားပါေၾကာင္း...း)

မိုးသက္ said...

ရွမ္းေခါက္ဆြဲဖတ္က ႀကီးႀကီးပဲေရာ္...

မိုးေငြ႔........ said...

ဟုတ္တယ္ ေမာင္မုိးသက္ အေရွ႔ပိုင္းရွမ္းေတြက ညွပ္ေခါက္ဆြဲပဲသံုးတာေလ

Su Lay said...

အမ.ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္းနညီးေလးသိခ်င္လုိ႔ေရးေပးပါအံုးောန္.......
အလည္ေလာသြားပါတယ္ ခင္မင္လ်က္ပါ...
ပူးပူး

Su Lay said...

sis yay.. banana putin cake loke nee lay yay pay par odd naw...
visit lar thwar par the...
.... love u blog... :)..
puupuu

မိုးေငြ႔........ said...

ညီမေလးေရ လုပ္နည္းေလးကို ငွက္ေပ်ာပူတင္းဆိုတဲ႔အေပၚမွာ ကလစ္လိုက္ရင္ရျပီ

တိမ္လႊာျဖဴ said...

အင္္ ... ေန႔လည္စာမစားခင္ ဗိုက္တာေနတဲ့အခ်ိန္လာၾကည့္မိတယ္..။ အစားအေသာက္ေတြအားလံုး မီးအၾကိဳက္ေတြခ်ည္းျဖစ္ေနေတာ့ ပိုဆာသြားျပီ :'(

စံပယ္ခ်ိဳ said...

အားလုံးၾကိဳက္ေနလုိ႔ ဘာစားရမွန္းမသိေတာ႔ဘူးမီးေရ

Iora said...

ဗုုိက္ေတာင္ဆာလာျပီ။
ုခုုည၁၀နာ၇ီေက်ာ္ေနျပီ။
ေနာက္လည္းအဲလိုုအမ်ားၾကီးတင္ေနာ္။ း)
အုုိ္င္အိုုရာ

ညီလင္းသစ္ said...

ညီမမိုးက တကယ္ေတာ္တာပဲ...၊ း) အစားအေသာက္ ေလးေတြက ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ႐ွိ႐ံုမကဘဲ အျပင္အဆင္ ကပါ လွလွပပနဲ႔ စားခ်င္စဖြယ္..၊

အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲနဲ႔ ဆိတ္ခါးပတ္ကင္ကို အထူး သြားရည္ က်သြားပါေၾကာင္း....။ း)

Thain Garra said...

စားစရာေတြ မ်ားလွတယ္ ... အႀကိဳက္ေတြခ်ည္း စုေနပါေပါ႔ ... :)