မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Saturday, 6 July 2013

ၾကက္သားလံုးခရမ္းသီးႏွပ္+ဖရံုပြင့္ၾကက္ဥေၾကာ္+အခ်ိဳပြဲ


သံေစ်းမွာ ဖရံုပြင့္ကေလးေတြ ၀ါထိန္လို႔ အစည္းလိုက္ေလးေတြေတြ႔တာနဲ႔ သံုးစည္းငါးရာနဲ႔၀ယ္ခဲ႔တာ...။ ၾကသပေတးပတ္တိုင္း ကိုယ္တို႔ရံုးရွိတဲ႔လမ္းထဲကို သန္လ်င္ ဘုရားကုန္း သဘာ၀တရားရိပ္သာက ဘုန္းဘုန္းေတြဆြမ္းခံၾကြေနက်...။ ကိုယ္ပံုမွန္ကေလးဆြမ္းေလာင္းတာျဖစ္တာ ငါးပတ္ဆက္တိုက္ ရွိသြားျပီ..။ ခုေျပာျပမယ့္ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြကလည္း စတုတၳပတ္မွာဆြမ္းေလာင္းျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ဆြမ္းဟင္းေတြပါ...။ ဖရံုပြင့္ကိုၾကက္ဥနဲ႔ေၾကာ္ထားတာရယ္ ၾကက္သားလံုးမဆလာ ခရမ္းသီးခ်က္...။ ဖရံုပြင့္ေၾကာ္ကေတာ့ ခါတိုင္း အသီးအရြက္ေၾကာ္ေတြအတိုင္းပါပဲ...။ ဖရံုပြင့္က အရမ္းႏုဖတ္ျပီး အထိသိပ္မခံပါဘူး...ဒါေၾကာင့္၀ယ္လာတာနဲ႔တခါတည္းေၾကာ္စားရင္ပိုေကာင္းပါတယ္...။ ဖရံုပြင့္ကို အ၀ါပြင့္ကေလးေတြေခၽြယူ အရိုးကေတာ့ ႏုတဲ႔ပိုုင္းေလးေတြခ်ိဳးျပီး ေရေဆးစစ္ထားပါ...။ ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္တစ္လံုးေလးစိပ္စိပ္ျပီး ဆီထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းထည့္ပါ..။ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ထည့္ေၾကာ္ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာမွာ ဖရံုပြင့္ထည့္ ၾကက္သားမႈန္႔နဲနဲ ဆားနဲနဲနဲ႔ ပဲငံျပညရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ ႏွမ္းဆီေမႊး သံုးစက္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ဥတစ္လံုးေဖာက္ထည့္ေမႊ ၾကက္ဥၾကတာနဲ႔ရျပီ...။

ၾကက္သားလံုးခရမ္းသီးႏွပ္က စစခ်င္း ခရမ္းသီးကို ခါတိုင္းႏွပ္ေနက်ခရမ္းသီးအၾကီးမ်ိဳးမသံုးဘဲ တို႔စရာလုပ္တဲ႔ အေသးလံုးေလးေတြကို အညွာျဖတ္ေရေဆးျပီး မျပတ္ေအာင္ဓါးနဲ႔ေလးစိပ္စိပ္ထားတယ္..။ ၾကက္ရင္ပံုသားၾကိတ္ျပီးသား ႏွစ္ရာဂရမ္ကို ၾကက္သားမႈန္႔ ေျပာင္းမႈန္႔နဲနဲနဲ႔ ၾကက္သားဟင္းထဲထည့္ခ်က္တဲ႔ မဆလာမႈန္႔ထမင္းစားဇြန္းတစ္၀က္ထည့္နယ္ပါတယ္...။ ၾကက္သားလံုးေတြကို ငါးဖယ္ငါးဆုပ္လို႔ အလံုးလုပ္နဲနဲျပားေအာင္ဖိျပီး ဆီပူမွာ အိုးပူကပ္ဟိုဖက္ဒီဖက္ေၾကာ္ျပီး ပန္းကန္ထဲခဏဖယ္ထားပါတယ္..။ ခရမ္းသီးႏွပ္ဖို႔ ၾကက္သြန္နီဥၾကီးသံုးလံုုးပါးပါးလွီွးထားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴငါးမႊာေထာင္းထားတာကို ဆီသတ္မယ္..။ ၾကက္သြန္ေတြေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ နႏြင္းမႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ားနဲ႔ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ေၾကာ္ မဆလာလည္းနဲနဲထပ္ထည့္မယ္ ျပီးတာနဲ႔ ေလးစိပ္စိပ္ထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္လံုးထည့္ ႏြမ္းလာရင္ ၾကက္သားလံုးနဲ႔ ခရမ္သီးထည့္ေမႊ ဆီျပန္လာရင္ ေရေႏြးခြက္တစ္၀က္ေလာက္ထည့္ မီးေျဖးေျဖးနဲ႔ႏွပ္ အေပါ့အငန္ျမည္းျပီးရင္ရပါျပီ..။

အခ်ိဳပဲြအတြက္ လမ္းထိပ္မွာ လာေရာင္းတဲ႔ အုန္းစိမ္းႏုအသည္ဆီက အုန္သီးေလးလံုး ဇြန္းျခစ္ထားတဲ႔အဖတ္ကိုဗန္းမွာအဆင္သင့္ခင္းျပီး အုန္ရည္ႏွစ္လီတာကို တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ Argar မႈန္႔ 20g နဲ႔ သၾကား ဆယ္ဇြန္းထည့္ပါတယ္...။ အုန္းေရဆူ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔နဲ႔ သၾကားေတြေပ်ာ္ျပီဆို ဗန္းထဲေလာင္းထည့္ အေအးခံျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ နာရီ၀က္ထည့္သိမ္းျပီးရင္ အုန္းစိမ္းနံ႔ေလးခ်ိဳေမႊးတဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာေလးစားလို႔ရပါျပီ...။ အေရာင္လိုခ်င္ရင္ေတာ့ Apple အစိမ္းေရာင္ ပုလင္းထဲက တစ္စက္ထည့္ေမႊရင္ရပါတယ္..။


အလြယ္တကူေျပာရရင္ ၾကက္ဥေခါက္မုန္႔ပါပဲ...။ ဂ်ံဳ+ႏို႔+ၾကက္ဥ+သၾကားကို ခပ္က်ဲက်ဲေလးေဖ်ာ္ျပီး မကပ္တဲ႔ဒယ္ျပားမွာ အျပား၀ိုင္းၾကီးၾကီးရေအာင္ေၾကာ္ထားျပီး အထဲမွာ ကိုယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ စေတာ္ဗယ္ရီ ဘလူးဗယ္ရီ နာနတ္ယို စသျဖင့္ သုတ္လိမ္းျပီး လိတ္စားလိုက္ရံုပါပဲ...။ မနက္စာအျဖင့္ ေကာ္ဖီနဲ႔ တြဲျပီးစားရတာ သင့္ေလ်ာ္ပါတယ္...။


ဟိုတေလာက လမ္းထိပ္က ဆိုင္မွာ ပန္းကန္ခြက္ေယာက္ေတြ သြားေမႊတုန္းက ၀ယ္ခဲ႔တဲ႔ soup ထည့္တဲ႔ ခြက္ေလးနဲ႔ ထည့္ၾကည့္တာ အဆင္ေျပေနတယ္...။

ပိတ္ရက္ကေလးမွာ ..အဟာရျဖစ္ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညႊတ္တဲ႔ အစားအေသာက္မ်ားကို အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားသံုးၾကရင္း သက္ရွည္က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ...။ 

မိုးေငြ႔


3 comments:

Candy said...

ေနာက္ေန႔ ၾကက္သားလုံးခရမ္းသီးႏွပ္ လုပ္စားၾကည့္မယ္ အမနည္းအတုိင္း :D

ေကာင္းထက္ထြန္း said...

နည္းပညာ ရပ္၀န္းစံုကုိ နာမည္ေကာ၊ လိပ္စာေကာ ေျပာင္းလဲလုိက္ပါၿပီခင္ဗ်ာ။ IT Field Network လုိ႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကၽြန္ေတာ့္ရဲ႕ ဘေလာ့လိပ္စာေလးကုိ ေျပာင္းလဲ ၾကည့္႐ႈေပးဖုိ႔ ေတာင္းဆုိပါတယ္ခင္ဗ်ာ။ ေက်းဇူးပါ။

မုိးေငြ႕ႏွင့္အတူဘေလာ့ကုိလည္း လိပ္စာအသစ္မွာ ခ်ိတ္ထားပါတယ္ခင္ဗ်ာ။ လာေရာက္အားေပးပါဦး။

ေကာင္းထက္ထြန္း said...

www.itfieldnet.blogspot.com

IT Field Network ျဖစ္ပါတယ္။
လာေရာက္ လည္ပတ္အားေပးပါဦး။

ခင္မင္စြာျဖင့္

ေကာင္းထက္ထြန္း