မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Saturday, 27 July 2013

ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႔ဘိန္းမုန္႔



ဒီေန႔လုပ္မယ့္ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႔ဘိန္းမုန္႔ ဆိုတာ႔ တအားထူးဆန္းတဲ႔ မုန္႔လုပ္နည္းေလးပဲေနာ္...:)
ဒါေပမယ့္ ဒီတစ္ခါေၾကာ္စားျဖစ္တဲ႔ ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္ကေတာ့ ခါတိုင္းလိုမဟုတ္ဘူး နည္းနည္းထူးျခားေအာင္ Chedder cheese ကိုအလႊာလိုက္ျဖတ္ျပီး ညွပ္ထည့္ထားတာ.. ဆိမ္႔ဆိမ္႔ကေလးနဲ႔စားေကာင္းတယ္...။ ေပါင္မုန္႔ႏွစ္ခ်ပ္အတြက္ ၾကက္ဥတစ္လံုးလိုပါတယ္...။ ၾကက္ဥတစ္လံုးကို သၾကားလက္ဖက္ရည္ႏွစ္ဇြန္းနဲ႔ ခေလာက္ထား..ေပါင္မုန႔္ႏွစ္ခ်ပ္ကိုလည္း အနားသားေတြလွီး ထုတ္ထားေပး..။ ျပီးေတာ့ေပါင္မုန္႔ႏွစ္ခ်ပ္ၾကားကို ခ်ီစ္အလႊာထည့္ျပီး (အဆင္ေျပသလိုလႊာထည့္လို႔ရပါတယ္) ေပါင္မုန္႔လွီးတဲ႔ဓါးနဲ႔ ၾတီဂံပံုႏွစ္ပိုင္းပိုင္းျပီး ၾကက္ဥရည္ထဲကို တစ္ဖက္သံုးမိနစ္ဆီစိမ္ေပးပါ...။ မကပ္တဲ႔ ဒယ္အိုးမွာ ေထာပတ္နဲနဲသုပ္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႔ တစ္ဖက္ဆီေၾကာ္ေပးျပီးရင္ ေမႊးဆိမ္႔တဲ႔ ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကို ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႔ တြဲျပီးစားလို႔ရျပီ..။


 





ဘိန္းမုန္႔လုပ္တတ္သြားတဲ႔ ဇာတ္ေၾကာင္းေလးနဲဲနဲေျပာျပခ်င္ေသးတယ္....။ အရင္ Evy kitchen က ဆယ္မိနစ္ဘိန္းမုန္႔လုပ္နည္းေလးကိုစမ္းလုပ္ၾကည့္ဖူးတယ္...။ pan cake လုပ္တဲ႔ ရယ္ဒီမိတ္အမႈန္႔နဲ႔ ဆန္မႈန္႔ကို သူ႔အခ်ိဳးနဲ႔သူစပ္ျပီး မုန္႔တစ္ခုစာ အခ်ိဳးနဲ႔ ညီမ Evy ေျပာတဲ႔အတိုင္းလုပ္ဖူးခဲ႔တယ္...။ ဒယ္မေကာင္းတာရယ္ မီးမညွိတတ္တာရယ္ေၾကာင့္ ဘိန္းမုန္႔ကေန ပြစိစိ မာဆတ္ဆတ္ နန္ကထိုင္လို႔မုန္႔မ်ိဳးျဖစ္သြားခဲ႔ဖူးတယ္...။

Food Magazine ထဲက မအိသက္ရဲ႔ ေခါက္မုန္႔လုပ္နည္းေလးေတြ႔ေတာ့ သံေစ်းမွာ ေခါက္္မုန္႔လုပ္တဲ႔ ဒယ္နဲ႔ေယာင္းမတစ္စံု၀ယ္လိုက္ေသးတယ္..။ မအိသက္ရဲ႔ recipe အတိုင္းမုန္႔ေဖ်ာ္ျပီးလုပ္တာ ဒယ္ကအသစ္ ဆီမ၀ေသးေတာ့ လံုး၀အခ်ပ္မျဖစ္ဘဲ အကုန္ေက်မြကုန္တယ္...။ မုန္႔ရည္ေလးေတြ ႏွေျမာစရာဆိုျပီး ၾကက္ဥဟတ္ဖရိုက္ေၾကာ္တဲ႔ဒယ္ေလးနဲ႔ စမ္းေၾကာ္ၾကည့္ရင္းက ဘိန္းမုန္႔ျဖစ္သြားတာေတြ႔ရတယ္...။ ဟိဟိ အမွန္တကယ္ေတာ့ ဘိန္းမုန္႔လုပ္တဲ႔အခ်ိဳးအစားနဲ႔က နဲနဲလြဲပါတယ္...။ ဒါေပမယ့္ အဲေန႔က ေခါက္မုန္႔အတြက္စပ္ထားတဲ႔ မုန္႔သားက ဘိန္းမုန္႔ေၾကာ္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလးကိုအဆင္ေျပျပီးစားေကာင္းေနတယ္...။ မုန္႔အရသာေရာ အသားအေနအထားေလးေရာအေတာ္ပဲ...။ အဲဒါနဲ႔ဘိန္းမုန္႔လုပ္နည္းေလးကို သိသြားခဲ႔တယ္ဆိုပါေတာ့...။



အခ်ိဳးအစားေလးေျပာျပမယ္...ဆန္မႈန္႔ စားပြဲဇြန္းသံုးဇြန္း ဂ်ံဳမႈန္႔ စားပြဲဇြန္းေျခာက္ဇြန္း မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း တေစး လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ ဆားနဲနဲ တို႔ကို ေရတစ္ဖန္ခြက္ ဒါမွမဟုတ္ မုန္႔ေမႊျပီး မုန္႔ေရၾကြက္ျမီးတန္းက်ရင္ရျပီ...။ အဲဒါကို အ၀တ္စိုစနဲ႔အုပ္ျပီး သံုးနာရီ သို႔မဟုတ္ တစ္ညတိတ္ထားပါ...။ ေၾကာ္ခါနီးက်မွ မုန္႔လုပ္ထန္းလ်က္သံုးခဲကို အရည္ပ်စ္ပ်စ္က်ိဳထားတာကို မုန္႔ႏွစ္ထဲထည့္ေမႊျပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲ ေထားပတ္သုတ္ျပီး မုန္႔ႏွစ္ရည္ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး တစ္ဇြန္းစာထည့္ ဘိန္းေစ့ေလးေတြျဖဴး အုန္းသီးၾကိဳက္ရင္ထည့္ ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္လို႔မထည့္ဘူး...။ မုန္႔သားမ်က္ႏွာျပင္မွာ အေပါက္ကေလးေတြျဖစ္လာျပီဆို တစ္ဖက္လွန္လို႔ရျပီ...။ ဒီအခ်ိဳးအတိုင္း မုန္႔ရွစ္ခုရပါတယ္...။ မုန္႔ုလုပ္တာ ပထမဦးဆံုးအၾကိ္မ္ဆိုပ်က္တတ္တယ္ အမိႈက္ပံုးထဲခနခန ပစ္ရတယ္ဆိုတာ သိပ္မွန္တယ္...။ အဲလို အဆင့္ဆင့္ စမ္းသပ္ေတာ့မွသာ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ႔ အေနအထားေရာက္တတ္တာတဲ႔...။ ဒါေၾကာင့္ အခု အဆင္ေျပတဲ႔အေနအထားေရာက္လို႔ ဘိန္းမုန္႔အခ်ိဳးကို ေရးျပလိုက္ပါတယ္...။    

ေၾကာ္ျပီးသားမုန္႔ေတြကို wire rink ေပၚအေအးခံျပီးမွာ ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ...။ ပန္းကန္ထဲတန္းထည့္ရင္ အပူေငြ႔ေတြေၾကာင့္ မုန္႔ေအာက္က ပန္းကန္မွာ ေရေငြ႔ေတြနဲ႔မို႔ မုန္႔ေတြစိုကုန္ေစတတ္ပါတယ္...။

မိုးေငြ႔



2 comments:

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ဘိန္းမုန္႔စားခ်င္တဲ႔ေခြ်းမေရ

ရိုးေၿမက် said...

ဘိန္းမုန္႕စားခ်င္တယ္။ စားခ်င္တယ္။