မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Thursday, 9 May 2013

သီးစံု၀က္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္.....

 

ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ဆို မစားဖူးတဲ႔သူမရွိသေလာက္ပါ...။ တရုတ္ဟင္းထဲမွာ သူက နာမည္ရျပီးသား ဟင္းအမယ္တစ္မ်ိဳးမဟုတ္လား...။ ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္နည္းအေျခခံက ဒါဒါပဲဆိုေပမယ့္ေပမယ့္ ကိုယ့္ေၾကာ္နည္းေလးကို ျပန္မွ်ေ၀ခ်င္တာေၾကာင့္ရယ္ပါ။



၀က္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္အတြက္ ကိုယ္ထည့္မယ့္ အမယ္ေလးေတြကိုေျပာျပမယ္...။ 

၁) ၀က္သား 200g (တစ္လက္မအရြယ္ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ မိုးခိုသား/ေက်ာကုန္းသား)
၂) ၾကက္သြန္နီၾကီးတစ္ဥ+ျဖဴႏွစ္မႊာ+ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္
၃) ငရုတ္နီ ငါးေတာင့္
၄) ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး 12လံုး
၅) မုန္လာဥနီ 1/2လံုး
၆) ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး
၇) ငရုတ္ပြႏွစ္လံုး
၈) ပဲငံျပာရည္အေႏွာက္ 1 tbsp
၉) ပဲဆီ(သို႔)ေနၾကာဆီ ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္းခြဲ

အသားႏွပ္မည့္ ဟင္းခတ္ေတြက
(အသားထဲကို ေအာက္က ဟင္းခတ္ေတြအကုန္ထည့္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ)
၁) ပဲငံျပာရည္အၾကည္ 1tbsp
၂) ပဲငံျပညရည္အေႏွာက္ 1tbsp
၃) ဟင္းခတ္မႈန္႔ 2 tsp
၄) ငရုတ္ေကာင္းအမဲမႈန္႔ 2 tsp
၅) ေျပာင္းမႈန္႔ 2 tsp
၆) ဆန္၀ိုင္ 2 tbsp
၇) သၾကား 2 tsp
၈)ႏွမ္းဆီ သံုးစက္(အားလုံုးကိုေရာေမႊျပီးမွ ႏွမ္းဆီကိုေနာက္ဆုံုးမွထည့္မယ္)



ပံုမွန္ေၾကာ္နည္း (သို႔) မူလေၾကာ္နည္းမွာေတာ့ ဂ်င္း ၾကက္သြန္နီ ျဖဴေတြကို အရင္ေၾကာ္ျပီး ပန္းကန္ထဲျပန္ဖယ္ထားတတ္ၾကတယ္...။ ကိုယ္ေၾကာ္မယ့္နည္းကေတာ့ အဲဒါနဲ႔ေျပာင္းျပန္...။ ဆီပူဒယ္ထဲကို အရင္ဦးဆံုး အေစာင္းေလးေတြလွီးထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ပင္အရင္းေလးကို ဆီသတ္တယ္ ႏွစ္ခ်က္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႔ ဂ်င္းေခ်ာင္းေလးေတြဆက္ထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ေၾကာ္တယ္။


ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲနဲႏြမ္းလာတာနဲ႔ ႏွပ္ထားတဲ႔ ၀က္သားထည့္ေၾကာ္ပါမယ္..။ ေၾသာ္တစ္ခုေျပာဖို႔ေမ႔သြားတယ္ သိျပီးသားလဲျဖစ္ၾကမွာပါ..။ ခုလို Stir Fry လို႔ေခၚတဲ႔အေၾကာ္ေတြမွာ အသားကို အျမန္ႏူးလြယ္တဲ႔အသားမ်ိဳးကိုသံုးဖို႔လိုပါတယ္..။ ဥပမာ ၀က္သားဆို မိုခိုသား ေက်ာကုန္းသား မဟုတ္ရင္ နံရိုးနားက ခြာထားတဲ႔ ခြာသြားေတြကို သံုးရင္ပိုေကာင္းတယ္ မဟုတ္ဘဲ ေပါင္သားတို႔ဘာတို႔နဲ႔ေၾကာ္မိရင္ အသားမႏူးဘဲ မာဆတ္ဆတ္နဲ႔စားမေကာင္းတတ္ပါဘူး။ ၾကက္သားဆိုလည္း ရင္အံုသားဆို ပိုေကာင္းတယ္။ 

အိုေခ... အသားထည့္ျပီးရင္ ဆက္တိုက္သာေမႊေပးေန... အေရာင္လိုရင္ ပဲငံျပာရည္အေႏွာက္ထပ္ထည့္ျပီး အသားေလးေမႊးျပီးႏူးအိလာခါနီးျပီဆို က်န္တဲ႔အသီးအရြက္ေတြျဖစ္တဲ႔ ၾကက္သြန္နီေလးစိပ္စိပ္နဲ႔ ဓါးျပားရိုက္ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ ငရုတ္နီနဲ႔ ဥနီကိုထည့္ေၾကာ္ တစ္မိနစ္ေလာကေမႊေၾကာ္ျပီးရင္ ငရုတ္ပြစိမ္း ဆက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္လိုက္ရံုပဲ....။ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ ႏွမ္းဆီနံ႔ေမႊးပ်ံ႔ေနတဲ႔ ဆန္၀ိုင္ေၾကာင့္ႏူးညံ့ေနတဲ႔ ၀က္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္တစ္ပြဲရပါျပီ...။ သူ႔အဆီေလးကို ထမင္းပူပူမွာနယ္ျပီးစားရင္ သိပ္ေကာင္းတယ္။

မိုးေငြ႔


3 comments:

Han Kyi said...

အိမ္း...အလုပ္မ်ားေနလို႔ မေရာက္ျဖစ္ေပမယ့္ စိတ္ကေတာ့ သတိရပါသဗ်ား...သို႔ေပမင့္ အခုလို ၀က္သားကုန္းေဘာင္ႀကီးေလးနဲ႔ ႀကဳိဆိုလိုက္ျပန္ေတာ့လည္း သတိရလို႔ မ်က္ရည္မ၀ဲရဘဲ သြားရည္တရႊဲရႊဲ ျဖစ္သြားျပန္တာကိုး း)

ျမေသြးနီ said...

တို႔ခ်က္တာ ဆန္၀ိုင္မပါဖူး..အရသာေလးကြဲေနမယ္ထင္တယ္..
ေနာက္တစ္ခါခ်က္ရင္ ထည့္ခ်က္ၾကည့္မွ...

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ကုန္းေဘာင္ၾကီးေက်ာ္ကို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ၾကိဳက္ျပီးသားပါဘဲ
မမိုးလက္ရာေလးကလည္း စားခ်င္စဖြယ္မို႕ ၾကိဳက္မွာ ေသခ်ာပါတယ္။