မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Saturday, 25 May 2013

ကဆုန္လျပည့္ေန႔မွာ သက္သတ္လြတ္စားျဖစ္တယ္.....


ကဆုန္လျပည့္ ေညာင္ေရသြန္းပြဲမွာ ေညာင္ေရသြားမသြန္းျဖစ္ေပမယ့္ အိမ္မွာကိုးကြယ္ထားတဲ႔ ဘုရားဆင္းတုေတာ္ေတြကို ေရသပၸါယ္ ေရာင္ေတာ္ပြင့္ လုပ္ျဖစ္ခဲ႔တယ္... ကုိယ္မိန္းမမဆန္ဘူးဆိုတာေတြ႔ျပီလား ဘုရားပန္းအုိးကိုလွေအာင္လံုး၀မထိုးတတ္ဘူး။ အိမ္မွာကိုးကြယ္တဲ႔ ဘုရားဆင္းတုေတာ္က အိမ္ေျပာင္းကတည္းက ဦးေလးကေပးလို႔ ပင့္ျပီးပူေဇာ္ထားခဲ႔တာ..။ သစ္ေမႊးနဲ႔ုထုလုပ္ထားတဲ႔ဆင္းတုေတာ္ေလးပါ....။ အခုေရသပၸါယ္ေတာ့မွေတြ႔တယ္ ညာဖက္ေအာက္ေျခေလးက သစ္သားေလးနဲနဲအက္ေနတယ္...။ အိမ္မွာ ကိုးကြယ္တဲ႔ ဘုရားဆင္းတုေတာ္ေတြ အဲလိုအက္ရင္ မထားေကာင္းဘူး အိမ္ခိုက္တယ္လို႔ေျပာတာၾကားဖူးတယ္ ဟုတ္လားေတာ့မသိဘူး ကိုယ္ကေတာ့အယူမသီးတတ္ပါဘူး...။


 သတ္သတ္လြတ္မို႔ မနက္စာကုိ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္လုပ္ အာလူးဟင္းနဲ႔ခ်ပါတီရယ္ ႏြားႏို႔(သၾကားမပါ)ပူပူေလးတစ္ခြက္ရယ္



ခ်ပါတီလုပ္ရတာ ဒီေလာက္လြယ္ကူမွန္းမသိဘူး.. လုပ္နည္းေလးကို viedojug.com က ဗီဒီယိုကလစ္ေလးမွာ သြားၾကည့္ထားတာ...။ ခ်ပါတီ ဂ်ံဳလံုး ေလးေယာက္စာအတြက္ ဂ်ံဳႏွစ္ခြက္ ေရတစ္ခြက္ 3/4 ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ ဆီလက္ဖက္ရည္သံုးဇြန္းပဲလိုပါတယ္...။ ပထမဆံုး ဇလံုသန္႔သန္႔တစ္ခုထဲကုိ ဇကာစစ္ထားတဲ႔ ဂ်ံဳႏွစ္ခြက္ထည့္ ဆားထည့္ျပီး လက္နဲ႔နဲနဲေမႊလိုက္တယ္ ျပီးရင္ ဆီကိုဂံ်ဳပတ္ပတ္လည္၀ိုင္းထည့္ျပီး လက္နဲ႔ ဖ်စ္ျပီးနယ္မယ္ ေရကိုတေျဖးေျဖးခ်င္းထည့္ရင္းနဲ႔နယ္သြားမယ္..။



ဂ်ံဳသားေတြလံုး၀ ႏူးညံသြားသည္အထိ လက္ဖေနာင့္နဲ႔နာနာနယ္ေပးျပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ အဖံုးအုပ္ထားပါတယ္...။ ဂ်ံဳမုန္႔သားႏွပ္ထားခ်ိန္မွာ အာလူဟင္းခ်က္ဖို႔ျပင္ပါမယ္..။


 ႏွပ္ထားတဲ႔ဂ်ံဳလံုးကို ခပ္ရွည္ရွည္ေလးလွိမ္႔ျပီး အလံုးေလးေတြေလးလံုးအညီအမွ် ခြဲျပီး ဂ်ံဳမႈန္႔နဲ႔လူး သစ္သားဒလွိမ္႔နဲ႔ ၀ိုင္းေနေအာင္အျပားေလးလွိမ႔္ေပးပါတယ္...။



ဒယ္ျပားပူပူမွာ ဂ်ံဳျပာ၀ိုင္းကိုထည့္ေၾကာ္မယ္ အိုးမကပ္တဲ႔ေယာင္းမျပားနဲ႔ မုန္႔ေလးကိုတဖက္ဖိလိုက္ရင္ တစ္ဖက္က အပူေၾကာင့္ေဖါင္းတက္လာလိမ္႔မယ္ တစ္ဖက္ဆီဖိျပီးရင္ ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ျပီး ဆီနဲနဲသုတ္ေပး မုန္႔က်က္တဲ႔အထိတဖက္တခ်က္လွန္ျပီး ဖိေၾကာ္ေပးရပါမယ္...။


ရလာတဲ႔မုန္႔ေတြကို တေနကုန္စားမယ္ဆိုရင္ မ်ားမ်ားေၾကာ္ျပီး အိုးထဲ ဆီစုတ္စကၠဴခံျပီး အဖံုးအုပ္သိမ္းထားလို႔ရပါတယ္...။



အာလူးဟင္းအတြက္ အာလံုးအၾကီးႏွစ္လံုးကိုေသးေသးစိပ္ထားတာရယ္ အႏွစ္အတြက္ ၾကက္သြန္နီအၾကီးတစ္ဥနဲ႔ အျဖဴေလးမႊာကိုေထာင္းထားတာရယ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားျဖစ္ၾကတဲ႔ ကရေ၀းရြက္ ေလးညွင္း ဖာလာ နံနံေစ႔ နႏြင္း မဆလာတို႔လိုအပ္ပါတယ္..။ ဆီဟင္းခတ္ဇြန္ၾကီးတစ္၀က္ထည့္ျပီး ပူလာရင္ မဆလာနဲ႔နႏြင္းကလြဲလို႔ ဟင္းခတ္အေမႊအၾကိဳင္ေတြကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္ ေမႊးလာရင္ ၾကက္သြန္ႏွစ္ထည့္ေၾကာ္  ၾကက္သြန္၀ါေရာင္သန္းလာေတာ့မွာ နႏြင္းနဲ႔ အေရာင္လိုခ်င္ရင္ အေရာင္မႈန္႔နဲနဲခတ္ထည့္ပါ...။  အႏွစ္ေမႊးလာျပီဆို အာလူးထည့္ေမႊျပီး ေရကိုလိုသေလာက္ထည့္ျပီးႏွပ္ထားပါမယ္...ႏွပ္ထားခ်ိန္မွာ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္မယ္..။ အာလူးႏွူးျပီး အိုးခ်ခါနီး (ခ်ပါတီနဲ႔စားမွာဆိုေတာ့ ေရေလးခ်န္ထားတယ္) မဆလာအုပ္လိုက္တယ္...။
 မဆလာနံ႔ေမႊးေနတဲ႔သက္သတ္လြတ္အာလူးဟင္း


ကဆုန္ေညာင္ေရသြန္းပြဲပိတ္ရက္ေလးမွာ အားလံုး ကုသိုလ္ယူ ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစ...။
ပို႔စ္ေလးက မေန႔ကတည္းကတင္ေနတာ လိုင္းမေကာင္းလို႔ ဒီေန႔မွတက္သြားတယ္...။

မိုးေငြ႔


2 comments:

မိုးဇက္ said...

Sardu Sardu Sardu ..

မိုးနတ္ၾကယ္စင္ said...

ကုသိုလ္ရလုိက္တာ မ ရယ္...
အရမ္းေကာင္းတာပဲေနာ္....:)
အာလူးဟင္းနဲ႔ ခ်ပါတီ...ျပီးေတာ႔
ႏြားႏုိ႔ အားလံုးဟာ မုိးနတ္အၾကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ :P