မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Thursday, 28 March 2013

၀က္သားပူစီနံသုပ္+ငါးပိေထာင္း+ငွက္ေပ်ာသီးအခ်ိဳပြဲ


 

ျပီးခဲ႔တဲ႔ ႏွစ္ရက္က ပိတ္ရက္ဆိုေတာ့ အိမ္မွာဟင္းခ်က္စားျဖစ္တယ္....။ ခုတေလာ မီးဖုိေခ်ာင္နဲ႔ေ၀းေနတယ္....။ တေပါင္းလျပည့္ေန႔တုန္းက ဘုရားမသြားျဖစ္ဘူး လူမ်ားလို႔...။ ဒါနဲ႔ တပ္မေတာ္ေန႔မနက္ပိုင္းကုိ တစ္မိသားစုလံုးဘုရားသြားၾကတယ္... ဒုတိယေမာင္ေလးရဲ႔ေမြးေန႔လည္းဟုတ္တယ္ေလ ..ေမြးေန႔ရွင္ကေတာ့ ဒီမွာမရွိဘူး မန္းေလးေရာက္ေနတယ္...။ ဘုရားဖူးျပီး မနက္စာသြားစားၾကတယ္... Royal Garden မွာ...။ အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ ဆယ္နာရီခြဲေက်ာ္ေနျပီ ေန႔လည္စာခ်က္ဖို႔ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၀က္သားေတြ႔တာနဲ႔ ၀က္သားေၾကာ္သုပ္လုပ္စားမယ္စိတ္ကူးရသြားတယ္...။ ေစ်းထဲမယ္ ညီမေလး ႏွင္းဆီပန္း၀ယ္တာ လိုက္သြားရင္းနဲ႔ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး လွတာေလးရလို႔ တစ္ဖီး၀ယ္ခဲ႔တယ္... ငွက္ေပ်ာေပါင္းစားခ်င္ေနတာၾကာျပီ... ျပီးေတာ့ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္လုပ္မယ့္ အမႈန္႔ထုပ္ကလည္းရွိေနျပီးသား ဆိုေတာ့ စမ္းလုပ္ဦးမယ္ေပါ့...။

၀က္သားျပားေတြကို ဟင္းခတ္မႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲနဲနဲ႔ နာရီ၀က္ႏွပ္ ထားလိုက္တယ္...။ ႏွပ္ေနတဲ႔အခ်ိန္ အသုပ္ထဲထည့္ဖုိ႔ အစာပလာေလးေတြကို အဆင္သင့္လုပ္ထားရတယ္...။ မုန္လာဥနီတစ္လံုးနဲ႔ သခြားသီးတစ္လံုးကို အခြံခြာ အမွ်င္ျခစ္ထား..။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လံုးခြဲကို ပါးပါးလွီး ပူစီနံ႔တစ္စီးကို ေရေဆးထား...။ အခ်ဥ္ရည္အတြက္ ငရုတ္သီးေဆာ့+ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း+ငါးငံျပာရည္+သံပုရာသီး+ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရနဲနဲနဲ႔ေဖ်ာ္ထားတာ တစ္ခြက္္လုပ္ထားပါတယ္...။ ၀က္သားျပားကို မကပ္တဲ႔ဒယ္မွာ က်က္ေအာင္ေၾကာ္.... အေအးခံျပီးရင္ အရွည္လိုက္ေလးေတြ လွီးျပီး အဆင္သင့္လုပ္ထားတဲ႔အစာပလာထဲေရာထည့္ အခ်ဥ္ရည္ေလာင္းထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြေလးနယ္လိုက္ရင္ ရပါျပီ....။


ငါးပိေထာင္းစပ္စပ္ေလး သံပုရာရည္ညစ္ထားတယ္...

 ဒါက ထမင္းစားျပီးလို႔ ရွဴးရွဴးရွဲရွွဲျဖစ္ေတာ့ 
အစပ္ေျပ အခ်ိဳပြဲ အုန္းႏို႔ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ႏွမ္းမဲျဖဴးထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာေပါင္း

 
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးကိုးလံုး (က်န္တာကို ငွက္ေပ်ာေၾကာ္လုပ္ဖို႔ခ်န္ထားတာ) သၾကားထမင္းစားဇြန္းငါးဇြန္း ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ အုန္းႏို႔တစ္ဗူး(ရယ္ဒီမိတ္) ။ သၾကားကိုေရနဲနဲနဲ႔ အရင္ၾကိဳျပီး စစ္ထားပါ...။ ျပီးမွ အုန္းႏုိ႔ သၾကားရည္နဲ႔ဆား ကိုျပန္ေရာျပီး ဆူေအာင္တည္မယ္...။ ငွက္ေပ်ာသီးကိုဖန္ရည္ကုန္ေအာင္ ကင္မြန္းရြက္ မက်ည္းရြက္တို႔နဲ႔ တေရျပဳတ္ထားျပီး ရရင္အခြံခြာထားပါ..။ အုန္ႏုိ႔ပြက္ပြက္ဆူတဲ႔အထဲ ငွက္ေပ်ာသီးထည့္ျပီး မီးေျမ႔ေျမ႔နဲ႔ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္တည္ရင္ ခ်ိဳေမႊးဆိမ္႔ေနတဲ႔ငွက္ေပ်ာေပါင္းရပါျပီ...။

 အျမင္လည္းလွ စားခ်င္စရာလည္းေကာင္းတဲ႔ ယို္းဒယားငွက္ေပ်ာေၾကာ္...ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလး
 ေန႔လည္ ေန႔ခင္း သေရစာေလးတစ္ပြဲေပါ့

 City Mart က၀ယ္ထားတဲ႔ ရယ္ဒီမိတ္ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္အမႈန္႔... ဂ်ဳံ+သၾကား+အုန္းသီးဖတ္+ႏွမ္း

 ဂ်ံဳမႈန္႔ကို ခပ္ပ်စ္ပ်စ္အေနေရနဲ႔ေရာျပီးေဖ်ာ္ထားတာ

 ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုးကို ေလးလႊာလႊာထားတာ...


ႏွစ္ရက္ဆက္ပိတ္ထားေတာ့ ရံုးဖြင့္ဖြင့္ခ်င္းအလုပ္ေတြရႈပ္ေနတာ... ဒီပို႔္စ္ကိုေတာင္ မနည္းအခ်ိန္လုတင္ရတယ္...။ အဲလို ကိုယ့္ကိုအားေပးတဲ႔ ကိုယ္ခ်စ္တဲ႔ စာဖတ္သူေတြကို အဆက္မျပတ္ခ်င္တာပါ...း)

ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ႔ပါေစ...

မိုးေငြ႔



4 comments:

Ma Tint said...

၀က္သားပူစီနံသုပ္ကလြဲရင္ အားလံုးအားေပးသြားတယ္ မိုးေငြ႔ေရ း)
ငွက္ေပ်ာေပါင္း လုပ္စားခ်င္လာၿပီ ...
ငါးပိေထာင္းစပ္စပ္ေလးကို စားခ်င္စဖြယ္ျပင္ဆင္ထားတယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Areal Thu said...

ငွက္ေပ်ာေပါင္းစားခ်င္ထွာ :P

Areal Thu said...

ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလးစားခ်င္ထွာ :P

littletaster said...

၀က္သားသုပ္ေလးလည္းၾကိဳက္တယ္..ငပိေထာင္းစပ္စပ္ေလးလဲ စားဖူးခ်င္တယ္..