မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Monday, 24 September 2012

စီအိုင္ေအ အာလူးကတ္သလိတ္ေၾကာ္.....



အဟဲ...စီအိုင္ေအပစ္ပစ္က အာလူးကတ္သလိတ္ေၾကာ္နည္းေလးေရးေပးပါဆိုလို႔ ေခါင္းစဥ္က အဲလိုေလးျဖစ္သြားတာပါ....။ အစကေတာ့ ရိုးရိုးေၾကာ္ေနက် အာလူးကတ္သလိတ္ေၾကာ္နည္းေလးပဲ ေၾကာ္မလုိ႔ပါပဲ လုပ္ရင္းနဲ႔ အေရွ႔နဲ႔အေနာက္တိုင္း ေရာသြားတယ္...။ ဒါေပမယ့္ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္ ေထာပတ္နဲ႔ အီတလီဟင္းခတ္နံ႔ေလးေမႊးေနလို႔ေလ...။ တခ်ိဳ႔က်ေတာ့ အာလူးနယ္တဲ႔အထဲကို ၾကက္သြန္တို႔ မဆလာထည့္တာရွိတယ္...။ အဲဒါမ်ိဳးက်ေတာ့ အိႏၵိယလူမ်ိဳးေတြေရာင္းတဲ႔ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္ေတြမွာ ေတြ႔ရတတ္တယ္...။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁)အာလူးအလံုးၾကီး ေလးလံုး
၂)ၾကက္ဥအကာတစ္လံုးနဲ႔ ဂ်ံဳမႈန္႔
၃)နံနံပင္ႏုတ္ႏုတ္စင္း လက္ဖက္ရည္္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
၄)အီတလီဟင္းခတ္အေမႊး လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
၅)ေထာပတ္တစ္စင္တီမီတာအရြယ္တစ္တံုး
၆)ဆားနဲနဲ




အာလူးကိုမျပဳတ္ခ်င္ရင္ မိုင္ခရိုေ၀႔ထဲ ရွစ္မိနစ္ေလာက္ထည့္လွည့္ပါ...။ အေအးခံျပီး အခြံခြာ ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ လက္နဲ႔မေခ်ခ်င္ရင္ သစ္သားက်ည္ေပြ႔နဲ႔ေက်ေအာင္ေခ်ျပီးသြားရင္ ဆား နံနံပင္ အီတလီဟင္းခတ္မႈန္႔နဲ႔ ေထာပတ္ထည့္ျပီး ေစးလာတဲ႔အထိေခ်ေပးပါ...။ အာလူးအေနေတာ္လံုးေလးေတြလံုးျပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ကပ္ အျပားေလးျဖစ္ေအာင္ဖိျပီး ပန္းကန္ထဲခဏစီထည့္ထားပါ။ ကၽြန္မက မနက္မုိးလင္းထေၾကာ္ဖို႔ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္းမွာဆိုတာ့ တစ္ခါတည္း အဖံုးရွိတဲ႔ ဗူးေလးထဲကိုထည့္လိုက္တယ္..။



 ေၾကာ္ခါနီးေတာ့ အာလူးေတြကို ၾကက္ဥအကာထဲႏွစ္ ေပါင္မႈန္႔ၾကြပ္ကပ္ျပီး ဆီပူပူမွာ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိေၾကာ္ေပးျပီး paper tower နဲ႔စစ္လိုက္ရင္ရျပီ...။ ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြစားခ်င္ရင္ေတာ့ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ တခါတည္း  ပူပူေႏြးေႏြးစားတာပိုေကာင္းတယ္။ အခ်ဥ္နဲ႔တို႔စားခ်င္ရင္ေတာ့ မက်ည္းခ်ဥ္ရည္မလုပ္ခ်င္ရင္ အလြယ္တကူ ငရုတ္ဆီနဲ႔စားလို႔ရပါတယ္...။

 
 ရံုးကိုဗူးနဲ႔ထည့္ခဲ႔တာ စားခါနီးေတာ့ေပ်ာ့ေနျပီ ဒါေပမယ့္အရသာေတာ့သိပ္ေကာင္းတယ္ ထမင္းဆီဆမ္းပူပူေလးနဲ႔စားတာ ဂြတ္၏...။

 

ဒီတစ္ပတ္က ဥပုသ္တနဂၤေႏြက်ေတာ့ သက္သတ္လြတ္က ႏွစ္ရက္ဆက္သြားတယ္...။ မေန႔ညတုန္းက အိမ္မွာသုပ္စားျဖစ္တဲ႔ ပဲျခမ္းထမင္းသုပ္နဲ႔ မွႈိေၾကာ္...။ ထမင္းပန္ကန္လံုးတစ္လံုးစာ ပဲျခမ္းေၾကာ္(လက္ဖက္အေၾကာ္) ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း ဆီက်က္သံုးဇြန္း  ငရုတ္သီးေၾကာ္ၾကိဳက္သေလာက္ ဆားနဲနဲ နဲ႔ သံပုရာသီးတစ္စိပ္ရဲ႔တစ္၀က္ညွစ္ထည့္ အားရပါးရနယ္ျပီး ပံုစံခြက္ေလးထဲထည့္ ကိုယ္စားမယ့္ ပန္းကန္ေပၚျပန္ေမွာက္ထည့္ အိမ္မွာရွိတဲ႔ အသီးအရြက္ေတြနဲ႔အလွဆင္ အိုေကျပီ...။ 


မိုးေငြ႔


15 comments:

Nyi Linn Thit said...

စီအုိင္ဒီ အာလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္ ဆိုေတာ့ စီအိုင္ဒီ စံုေထာက္ေတြ ပါဝင္ခဲ့တဲ့ ကုမၼာရီဂိုဏ္း အ႐ွဳပ္ေတာ္ပံုရဲ႕ အဆက္လို႔ ထင္လိုက္တာဗ်...၊ း) အာလူးကတ္တလိတ္ ႀကိဳက္တယ္၊ မမိုးေငြ႔ ႐ွင္းျပသလို လုပ္စား ၾကည့္ဦးမယ္။

ရိုးေၿမက် said...

ဟားအာလူးကတ္သလိတ္အရမ္းႀကိဳက္တာ။ၿမင္ေနရပီးစားလဲစားရဘူး။စိတ္ဆိုးတယ္။

မိုးေငြ႔........ said...

ဟုတ္လား ညီမ အခုေတာင္ စားေနေသးတာ တစ္ခုက်န္ေသးလို႔ ေကာ္ဖီနဲ႔ျမည္းလိုက္တယ္...း)

လြင္ျပင္လႈိင္းငယ္ said...

စားေကာင္းမယ့္ပံုေလးပဲ

စံပယ္ခ်ိဳ said...

အာလူးေၾကာ္ေလးစာခ်င္တယ္
ပုိ႔ေပးပါေနာ္
ခ်စ္တဲ႔ jasmine

Sweety Snow said...

အစ္မေရးထားတဲ့နည္းေလးက လြယ္တယ္ေနာ္.. ေနာက္ဆိုရင္ ေၾကာ္စားၾကည့္ရမယ္ :)

ညီရဲသစ္ said...

စားခ်င္ေပမယ့္... လုပ္စားၾကည့္ဖို ့ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလး လက္ဝင္မယ္ထင္တယ္... ခုတေလာ ခ်က္ဖို ့ျပဳတ္ဖုိ ့ပ်င္းေနတယ္...

ရိုးေၿမက် said...

က်န္တာေလးေတာင္ ေကာ္ဖီနဲ႕ ၿမည္းသြားတယ္။သိပ္ဆိုးတာပဲမမ

ထရီဆာ said...

စားခ်င္စရာေလး .. း)

ထရီဆာ said...

စားခ်င္စရာေလး ... း)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အာလူးကတ္သလိတ္ေၾကာ္ကို ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႕ ျမည္းခ်င္လိုက္တာ

blackroze said...

မႀကီးမိုးေငြ႕ရဲ႕နည္းကိုလည္းမွတ္သြားတယ္..
ပဲျခမ္းထမင္းသုတ္နည္းလည္းမွတ္သြားတယ္
စီအိုင္ေအ ပစ္ပစ္ပါ မႀကီးမိုးေငြ႕ရဲ႕ စီအိုင္ဒီမဟုတ္ပါဘူး ဟီးးး

လရိပ္အိမ္ said...

ဒုကၡ ၊ ဒုကၡ ၊ မခ်က္တတ္လို႕ပါကြယ္။
စားခ်င္လိုက္တာ။
မ်က္စိနဲ႕႐ႈစားသြားသည္။

rose of sharon said...

ထမင္းပံုေလးရယ္... အာလူးကတ္တလစ္ထည္႔ထားတဲ႔ဗူးေလးရယ္က ကဗ်ာဆန္ဆန္ေလးရယ္... း))

မိုးခါး said...

မိုင္ေဖးဘရိတ္ ၀မ္း .... စားခ်င္လုိက္တာ .. ဂလု :D