မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Sunday, 29 July 2012

ဆန္ေလွာ္ဟင္း.....


မိုးရာသီထမင္း၀ိုင္းမွာ ပံုေတြကိုသာတင္ျပီး ခ်က္နည္းေလးထည့္မေရးမိဘူး....။ မအိုင္အိုရာက အစိမ္းေရာင္အလံုးေလးေတြကဘာလဲလို႔ မန္႔ထားတာေတြ႔လုိက္တယ္ အဲဒါ ခရမ္းကေဆာ့သီးေတြပါ....။ ဒီဟင္းက သာမီးခ်က္တာဟုတ္ဖူး...ခ်စ္ေသာမာမီေမေမခ်က္တာပါ....။ အေမက သူ႔ညီမအိမ္သြားအိပ္ရင္း အိမ္ေဘးနားက လာေပးတ႔ဲဆန္ေလွာ္ဟင္းကို နည္းေမးခဲ႔ျပီး အိမ္မွာျပန္ခ်က္တာ...။ ဒါက ကရင္ျပည္နယ္မွာေနထိုင္တဲ႔ ပအို၀္းလူမ်ိဳးေတြခ်က္စားတဲ႔ဟင္းတဲ႔...။ ကရင္ခ်က္ကေတာ့ မွ်စ္တာလေပါဟင္းလို႕ဆိုတယ္...။

လိုအပ္တာေတြက ၀ါးပိုးမွ်စ္တစ္ခု အဲဒီမွ်စ္ကိုေစ်းထဲမွာ ျပဳတ္ျပီးသားေရာင္းပါတယ္ လက္တစ္၀ါးစာေလာက္ၾကိီးတဲ႔ လံုးလံုးပုပုမွ်စ္...။ ပုစြန္ဆိတ္ တစ္ဆယ္သားအခြံခြာထားမယ္...။ မွ်စ္ကိုစားလို႔ရမယ့္ အေနေတာ္အရြယ္လွီးျပီး တစ္ေရျပဳတ္ျပန္သြန္ပစ္ျပီး ေနာက္တစ္ေရကို ဟင္းခ်က္မယ့္အေနအေရထည့္ျပီးထပ္ျပဳတ္ထားပါမယ္..။ ဒီလိုျပဳတ္ရတာ မွ်စ္နံ႔သတ္တဲ႔သေဘာပါ...။ ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္ဥ အနီႏွစ္လံုး...။ ျငဳတ္သီးအေရာင္မႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း နႏြင္းမႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း အဖ်ားေလးနဲ႔ပဲထည့္မယ္..။ ခရမ္းကေဆာ့သီးတစ္စီး ေခၽြျပီးေဆးထား..။ ဓညင္းသီးျပဳတ္ျပီးသားငါးလံုးကို ခပ္ေသးေသးလွီးထားမယ္...။ ပင္စိမ္းရြက္တစ္စီး ဟင္းအိုးခ်ခါနီး အုပ္ဖို႔...။ အိမ္မွာခ်က္စားတဲ႔ ဆန္ကိုပဲ လက္တစ္ဆုပ္စာေရေဆးျပီး ဒယ္ထဲထည့္ေလွာ္မယ္ ဆန္ေစ့ေလးေတြ ေမႊးလာတဲ႔အထိ ေလွာ္ေပးမယ္။ ျပီးရင္အေအးခံျပီးေထာင္းထားမယ္ နဲနဲညက္တဲ႔အထိေထာင္းေပးပါ...။

စခ်က္မယ္ေနာ္...။ ပဲဆီ ထမင္းစားဇြန္းသံုးဇြန္း ဆီပိုထည့္ခ်င္ရင္လည္းရပါတယ္။ အရည္ဟင္းဆိုေတာ့ ဆီနဲရင္ပိုေကာင္းပါတယ္...။ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းထားတဲ႔အႏွစ္ကိုဆီသတ္ ၾကက္သြန္ေမႊးလာရင္ ျငဳတ္သီးမႈန္႔နဲ႔နႏြင္းထည့္ နဲနဲေမႊေပးျပီးရင္ ဆန္ေလွာ္ထည့္မယ္ ပုဇြန္ဆိတ္ထည့္မယ္္...။ ဆီသတ္ထားတာရရင္ မွ်စ္ျပဳတ္အိုးထဲထည့္ျပီး ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ ဆက္တည္ထားမယ္... ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ဓညင္းသီးနဲ႔ ခရမ္းကေဆာ့သီးထည့္မယ္...ဆယ္မိနစ္ေလာက္ထပ္တည္ျပီးရင္ ပင္စိမ္းအုပ္ျပီး အိုးခ်လို႔ရျပီ..။ ဒါဆို ဆန္ေလွာ္နံ႔ေလးသင္းေနတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္ရျပီေပ့ါဗ်ာ...။


မိုးေငြ႔


10 comments:

ထရီဆာ said...

မိုးေအးေအးနဲ႔ ကြက္စတိပဲ အမေရ.... းး)

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ဆန္ေလွာ္ဟင္းေလးကုိအရမ္းၾကိဳက္တယ္
အင္းသားေတြလဲအျမဲခ်က္ၾကတယ္
မုိးေငြ႔စိတ္ရွည္တယ္ေနာ္
ခ်က္ပုံခ်က္နည္းေလးကုိေသခ်ာရွင္းျပထားလုိ႔

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ကခ်င္ျပည္နယ္မွာလည္း ဆန္ေလွာ္ဟင္းေတြ ခ်က္စားၾကေလ႕ရွိတယ္ မမိုးေရ...
မိုးရာသီဆို မွ်စ္က ေပါသနဲ႕..
ဆန္ေလွာ္နံ႕ေလးကို ေမႊးလို႕ေနေအာင္ခ်က္ၾကျပီ..
ေျပာရင္းနဲ႔ ခ်က္စားခ်င္လာျပီ :)

Candy said...

စားခ်င္တယ္.... ခ်က္သာ မခ်က္တတ္တာ အစားအေသာက္ေတာ့ ႀကိဳက္တယ္ မမေရ :P

ညိမ္းႏိုင္ said...

ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းမို႕ ေက်ာ္ဖတ္လိုက္တယ္ဗ်ဳိး.....:)

ေမၿမိဳ႔မိုး said...

စားခ်င္လိုက္တာ.. ခရမ္းကေဆာ့သီးေလးေတြႀကိဳက္တယ္.။ တာလေပါဟင္းလည္းႀကိဳက္တယ္.။

blackroze said...

ငါးရံဆန္ေလွာ္ဟင္းေတာ့
စားဖူးတယ္မႀကီးမိုးေငြ႕
အမခ်က္နည္းေလးဖတ္ရေတာ့
စားခ်င္လိုက္တာေနာ္

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

စားခ်င္တယ္မမ..:)))

မီးမီးငယ္ said...

ႀကိဳက္တယ္..တာလေပါဟင္း...။
ကရင္သူငယ္ခ်င္းခ်က္ေကြ်းလို ့စားဖူးတယ္။

san htun said...

တခါမွ မစားဖူးဘူး..စားၾကည့္ခ်င္တယ္..