Thursday, 6 October 2011

ဆားခ်က္ျခင္း.....

၀က္အူေခ်ာင္းၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္

ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔လိတ္ေၾကာ္

ေမာင္တစ္၀မ္းကြဲတစ္ေယာက္ဗီယက္နမ္ကအျပန္ လက္ေဆာင္၀ယ္လာေပးတဲ႔ ေကာ္ျပန္႔ရြက္

အစာပလာေတြထည့္လိတ္ထားတဲ႔ မေၾကာ္ခင္ေကာ္ျပန္႔လိတ္ေတြ

ေကာ္ျပန္႔ထဲထည့္ဖို႔ မနယ္ခင္ အစာပလာေတြ (ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သား၊ မႈိေျခာက္မွ်င္မွ်င္ေလးညွပ္ထားတာ၊ ခရမ္းေရာင္ေဂၚဖီ၊ ၾကက္ဥနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ )


ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔လုပ္နည္းကို ဒီမွာ တစ္ခါတင္ခဲ႔ဖူးျပီးပါျပီ....။ က်မအဖိုးက ဗီယက္နမ္ဆိုေတာ့ သူတို႔ အစားအစာနဲ႔ပတ္သက္ျပီး ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္နည္းကိုေတာ့ အိပ္စ္ပတ္ျဖစ္ေနျပီ....။ လြန္ခဲ႔တဲ႔ ဆယ္ႏွစ္ေလာက္က အဖိုး ဗီယက္နမ္ျပန္လည္ျပီး အဲဒီေကာ္ျပန္႔ရြက္ၾကည္ၾကည္ေလးေတြပါလာေတာ့ အဖုိးကိုယ္တုိင္ဘယ္လို အစာထည့္ျပီး ေၾကာ္ရမယ္ဆိုတာကို ျပထားေတာ့ အဲဒီကတည္းက လုပ္တတ္ထားတာ..။ အဖိုးဆီကရထားတဲ႔ အေမြေပါ့ေလ....။

အရင္တစ္ေခါက္ကေတာ့ တရုတ္တန္းက ေကာ္ျပန္႔ရြက္နဲ႔ပဲလုပ္တာ...။ အခုဗီယက္နမ္ကလာတဲ႔ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ကေတာ့ ၾကည္ျပီးပါးတယ္ မာတယ္... ။ လိတ္ခါနီးက် ေရေလးနည္းနည္းဆြတ္ေပးရတယ္ အဲဒါမွ အစာထည့္ျပီး လိတ္လို႔လြယ္ကူသြားတာ...။ အထဲက အစာကေတာ့ ထံုးစံအတိုင္းဆို ပဲပင္ေပါက္ ပဲၾကာဇံ အသား မိႈေျခာက္နဲ႔ ၾကက္ဥတို႔ထည့္ရတာပါ...။ ဒီတစ္ခါေတာ့ ခရမ္းေရာင္ေဂၚဖီေလးရလာတာနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္အစားထည့္ၾကည့္တာ...။ အဖိုးလုပ္တဲ႔ေကာ္ျပန္႔ဆို စားလိုက္ရင္ အထဲက အသားကအိျပီး ငရုတ္ေကာင္းနံ႔ေမႊးေနတာ..။ ကိုက္စားလိုက္ရင္ ႏူးအိသြားရျခင္းကေတာ့ ၾကက္ဥမ်ားမ်ားထည့္လို႔ပါပဲ....။ ငရုတ္ေကာင္းကေတာ့ ဗီယက္နမ္အစားအစာမွာ အဓိက ဟင္းခတ္တစ္မ်ိဳးပါပဲ။

သူနဲ႔တြဲဖက္စားရမယ့္ အခ်ဥ္ရည္ကို ဓါတ္ပံုမရိုက္လုိက္မိဘူး....။ အခ်ဥ္ရည္လုပ္နည္းက ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးႏုတ္ႏုတ္စင္း ပုဇြန္ငံျပာရည္ထည့္ သံပုရာသီးညွစ္ သၾကားနဲနဲထည့္ အဲဒါပဲ...။ ဂ်င္းၾကိဳက္တတ္ရင္ ပါးပါး အေခ်ာင္းေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထည့္လည္း စားေကာင္းတယ္...။ ထမင္းေၾကာ္နည္းေတာ့မေျပာေတာ့ပါဘူး ရိုးစင္းပါတယ္ လူတိုင္းေၾကာ္စားတတ္တာေလးပါ...။


မိုးေငြ႔

10 comments:

Nyi Linn Thit said...

အဲဒီလို ေကာ္ျပန္႔ေတြ က်ေနာ္တို႔ ခဏခဏ ဝယ္စားျဖစ္တယ္၊ ဗီယက္နမ္ စားေသာက္ဆိုင္ေတြ မွာျဖစ္ျဖစ္၊ ဗီယက္နမ္း take away ဆိုင္ေတြမွာ ျဖစ္ျဖစ္၊ စားလို႔ ေကာင္းတယ္ေနာ္...။

ၾကယ္လြမ္းသူ said...

အစ္မမိုးေရ...အားတုန္းေလး အဝတီးသြားတယ္...ဗိုက္ကိုကားလို႔ :P

ခင္တဲ့(ဖိုးၾကယ္)

Mon Petit Avatar said...

I have never had fried Vietnamese spring roll before, it looks delicious to me sis and thank you so much for your recipe.

ညီရဲသစ္ said...

ေကာ္ျပန္လိတ္ေၾကာ္ေလးေတြ စားခ်င္စရာေလးေတြ...

mstint said...

ေကာ္ျပန္႔ေလးလုပ္တဲ့ ဟင္းရြက္ေရာင္စံုေလးကို သေဘာက်တယ္ မိုးေငြ႔ေရ။ ဗီယက္နမ္အစာက ျမန္မာအစာနဲ႔ ဆင္တူလား? ထိုင္းစာက်ေတာ့ ျမန္မာစာထက္ အစပ္အားသာတယ္။
ေလာေလာဆယ္ေတာ့ ေကာ္ျပန္႔ေလးအားေပးသြားၿပီ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

စားခ်င္စရာေလးေတြ မမ .ေတာ္လိုက္တာေနာ္..:)

မဒမ္ကိုး said...

လုပ္ၾကပါ လုပ္ၾကပါ သူတို႕လုပ္သမွ် ေနာက္ကလိုက္လိုက္လုပ္ၾကည္႕တာ ျဖစ္မွမျဖစ္တာကို
အဲဒီေတာ႕ ၾကည္႕ျပီးပဲသြားေရက်ေတာ႕မယ္ ..း)

ခင္တဲ႕

မဒိုးကန္

Aunty Oo said...

ျမင္႐ံုနဲ.တင္စားခ်င္စရာမႈိ.အားေပးသြားပါတယ္။

blackroze said...

ပစ္ပစ္ကအမတို႕လို႕ေသခ်ာမခ်က္တတ္ေတာ့
ဘေလာ့မွာတင္သမွ်ဘဲလိုက္သေရက်ေနရတယ္..
အဟင့္...

rose of sharon said...

ဒါဆိုဗီယက္နမ္မွာ အမ်ိဳးေတြရွိဦးမွာေပါ႔... လာလည္ပါလား...