မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Thursday, 16 December 2010

ၾကက္ရိုးမွ်စ္ခ်ဥ္ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေၾကာ္နဲ႔ ငါးပိေထာင္းတို႔စရာ

ေနျပည္ေတာ္အျပန္လက္ေဆာင္မွ်စ္ခ်ဥ္ဗူး


ရံုးယူသြားဖို႔ခ်ိဳင့္ထဲထည့္ထားတဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း







ပံုေတြၾကည့္ျပီး သေရယိုေနၾကျပီလား....။ ရံုးက၀န္ထမ္းတစ္ေယာက္ ေနျပည္ေတာ္သြားတာ အျပန္ မွ်စ္ခ်ဥ္၀ယ္လာတယ္...။ ဒါနဲ႔ ရံုးကသူေတြ တစ္ရံုးလံုးအတြက္ က်မကို မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းေလး ခ်က္ခိုင္းၾကပါတယ္..။ ေျခေလးေခ်ာင္းမစားတဲ႔သူက ႏွစ္ေယာက္ျဖစ္ေနေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ခ်က္ေပးပါတဲ႔...။ ၾကက္ရိုးမ်ားမ်ား ကိုက္ခ်င္ၾကတယ္ဆိုလို႔ ညေနရံုးကအျပန္ ၾကည့္ျမင္တိုင္ညေစ်း ေျပးျပီး ၾကက္တစ္ေကာင္နဲ႔ ေခါင္းလည္ေခ်ာင္းေျခေထာက္ တစ္ေထာင္ဖိုး၀ယ္လိုက္တယ္...။ အရြက္ေလးပါေၾကာ္ေပးမွပါဆိုျပီး လိုက္ၾကည့္ေတာ့ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေတြက ႏုဖတ္ေနေတာ့...အဲဒါသံုးစည္း ၀ယ္လိုက္တယ္...။ ဟင္းႏုႏြယ္ထဲ ထည့္ေၾကာ္ဖို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ငရုတ္သီးေတာင့္ရွည္အပြရယ္...မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းက ငါးပိေထာင္းနဲ႔လိုက္တယ္ ဆိုလို႔...တို႔စရာ သရက္သီးနဲ႔ ခရမ္းကၽြတ္သီးပါ၀ယ္ခဲ႔တယ္...။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

မွ်စ္ခ်ဥ္တစ္ထုပ္
ၾကက္ရိုး
ၾကက္သြန္နီ ငါးလံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာ
ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႔ႏွစ္ဇြန္း
နႏြင္း တစ္ဇြန္း
ဆီ ဆယ့္ငါးက်ပ္သား

၀ယ္လာတဲ႔ ၾကက္သားေတြအရိုးေတြကို ေရနဲ႔သန္႔သန္႔ေလးေဆးေပးေနခ်ိန္မွာ မွ်စ္ခ်ဥ္ကိုျပဳတ္ထားပါ...။ ဒီမွ်စ္ခ်ဥ္က အခ်ဥ္ေတာ္ေတာ္စူးပါတယ္ သံုးေရေလာက္ျပဳတ္ျပီး သြန္ပစ္ရတယ္....။ ျပဳတ္ျပီးသား မွ်စ္ခ်ဥ္ေတြကိုေရစစ္ထား...။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ညက္ညက္ေထာင္းထား...။ မွ်စ္ခ်ဥ္ဖတ္ေတြက ထူထူထဲထဲၾကီးေတြမို႔ ဓါးျပားနဲ႔ ခပ္ေစာင္းေစာင္းပါးပါးေလးျပန္လီွးပါတယ္...။ အိုးထဲကို မွ်စ္ခ်ဥ္ ၾကက္ရိုး ၾကက္သြန္အႏွစ္ေထာင္း ငရုတ္သီး ဆီေရာထည့္ မီးဖိုေပၚတင္ျပီးလံုးခ်က္ပါတယ္....။ ဆီျပန္လာတဲ႔အထိ ေမႊေပးျပီးမွ လိုသလို ေရေႏြးထည့္ပါတယ္....။ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းရဲ႔သေဘာအရ ဒီေန႔ခ်က္ျပီး ေနာက္ေန႔စားမွပို စားေကာင္းပါတယ္...။ ဟင္းအုိးကို မီးမွ်င္းမွ်င္းေလးနဲ႔ ခပ္ၾကာၾကာတည္ထားတယ္.....။ ၾကက္ရိုးေတြ ႏူးျပဲျပီး အရည္ေလးက ခ်ိဳခ်ဥ္ငံေလးျဖစ္သြားျပီဆို အိုေကျပီ....။

ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေၾကာ္နည္းေလးလဲ လြယ္ပါတယ္....။ ဟင္းႏုႏြယ္ကို သင္ျပီးေရစင္စင္ေဆး စစ္ထား..။ ဆီပူအိုးထဲကို အျပားရိုက္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလီွးထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငရုတ္သီးစိမ္းပြကို ထည့္ေၾကာ္ ေမႊးလာရင္ ဟင္းရြက္ေတြထည့္လိုက္...ႏြမ္းသြားတဲ႔အထိမေၾကာ္ရပါဘူး ခပ္စိမ္းစိမ္းေလးနဲ႔ ဟင္းရြက္ကေလး အိလာရင္ ရပါျပီ...။ ငါးပိေထာင္းကေတာ့ အထူးတလည္ေျပာျပမေနေတာ့ဘူး ....။ အဲဒီေန႔ေတာ့ ရံုးမွာ ထမင္းမွိန္လိုက္ၾကတာ....အျမဲ....ဆိုင္ထမင္းဟင္းနဲ႔ပဲညားေနတာၾကာေတာ့ အိမ္ခ်က္ေလးကို သေဘာေတြ႔ မေႏွာေခြ႔ေနၾကပါတယ္......။ ေနာက္ေန႔ေတြ က်မလက္ရာကိုစြဲျပီး ထပ္ခ်က္ခိုင္းရင္ေတာ့ အလုပ္ေျပာင္း ရေတာ့မယ္ မျဖစ္ဘူး....။

မိုးေငြ႔

7 comments:

အႏိႈင္းမဲ့ said...

မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေၾကာ္၊ ငပိေထာင္းတုိ႔စရာေတြ ေတြ႔ေတာ့ အႏႈိင္းမဲ့ ဘယ္လုိမွမေနႏုိင္ေတာ့လုိ႔ ၀င္ကိ်တ္သြားတယ္ဗ်ာ.. း)

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

ဒီၾကက္ ေသတာေအးတယ္..လမ္းေတာ္ေတာ္မ်ားတဲ့ပုံပဲ...
ေျခေထာက္ေတြကို ေထာင္လို႔...

~ဏီလင္းညိဳ~ said...

ေပ်ာ္ပြဲစားနဲ႔ေတာင္ တူေသးတယ္.......ဟိဟိ

ခင္မင္ျခင္းအားျဖင့္.....
ဏီလင္းညိဳ

ႏုိင္းႏုိင္းစေန said...

ဟင္း ဟင္း ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေၾကာ္စားခ်င္တယ္
အရမ္းႀကိဳက္တာ း)
ုျပဳတ္သုပ္ေလးလဲ မိုက္တာပဲ

khin oo may said...

ေကာငး္ထွာ

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

အရမ္းစားခ်င္တဲ႔ ဟင္းေတြထဲမွာ ထိပ္ဆံုးက ပါတယ္...
မွ်စ္ခ်ဥ္...မွ်စ္ခ်ဥ္..
ဟီးဟီး...သြားရည္ယိုသြားသည္...း(

ၾကယ္လြမ္းသူ said...

အင္းးးးးးး ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းမယ့္ပံု :) သြားရည္ေတာင္ က်ခ်င္ခ်င္ပဲ :)

ခင္တဲ့(ဖိုးၾကယ္)