မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Friday, 3 July 2009

ဗီယက္နမ္ ေျပာင္းဖူးႏွင့္ပဲေကာက္ညွင္းေပါင္း


အသင့္စားသံုးလို႔ရျပီျဖစ္တဲ႔ ဗီယက္နမ္ေျပာင္းဖူးႏွင့္ပဲေကာက္ညွင္းေပါင္း


က်မ First Year မတက္ခင္ ဆရာၾကီးလူထုဦးစိန္၀င္းဆီမွာ အဂၤလိပ္စာတက္တုန္းက သူငယ္ခ်င္း တစ္ေယာက္လဲဟုတ္ အစ္ကို္ တစ္ေယာက္လိုလဲ ခင္ရတဲ့ ကုိမ်ိဳး တစ္ေယာက္ စကာၤပူမွာ MPA
(Master in Publish Administration ) စာေမးပြဲအတြက္ ဖိအားေပးခံေနရတာကတစ္မ်ိဳး ဒီၾကားထဲ ဗီယက္နမ္မွာအလုပ္ေလွ်ာက္ထားတာ သူတို႔ Local လူကိုပဲခန္႔လိုက္ျပီလို႔ သတင္းၾကားရေတာ့ ေခါင္းေတာ္ေတာ္ ကိုက္ေနတယ္ေျပာပါတယ္...။

တေလာက က်မနဲ႔အြန္လိုင္းမွာေတြြြ႔ေတာ့ ရန္ကုန္ခဏျပန္လာတုန္း က်မေမေမဆီမွာ ဗီယက္နမ္စကားေျပာ လာသင္ခ်င္တယ္ ျဖစ္ႏိုင္မလားလို႔ေမးပါတယ္..။ က်မတို႔ကိုအထင္ၾကီးလို႔ နည္းနည္းေတာ့ ရယ္ခ်င္သြားတယ္...။ က်မတို႔ အဖိုးအဖြားက ငယ္ငယ္က ဗီယက္နမ္စကား သိပ္မေျပာခဲ့လို႔ျဖစ္မယ္ ေမေမတို႔လည္း ထမင္းစား ေရေသာက္ေလာက္ပဲေျပာတတ္တာ...ဒါေၾကာင့္ ကိုမ်ိဳးကို သင္ေပးဖုိ႔ဆိုတာေတာ မျဖစ္ႏိုင္ဘူးဗ်...။

ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ စိတ္ဓါတ္မက်ပါနဲ႔ ေနာက္ထပ္ ဒီထက္ေကာင္းမယ့္ေနရာမွာ အလုပ္ျမန္ျမန္ရပါေစလို႔ က်မဆုေတာင္းေပးလိုက္ပါတယ္...။

ဗီယက္နမ္မွာ အလုပ္မရေတာ့လဲ စိတ္ေျပလက္ေပ်ာက္ ရန္ကုန္မွာ မိသားစုနဲ႔ ဆံုတုန္းေလး ဗီယက္နမ္စာေလး လုပ္ေကၽြးလို႔ရေအာင္ က်မ ဗီယက္နမ္ ေျပာင္းဖူးနဲ႔ပဲေကာက္ညွင္းေပါင္း လုပ္နည္းေလး ေျပာျပလိုက္ပါမယ္...။

လုိအပ္တာေတြက ေကာက္ညွင္းဆန္ေကာင္ေကာင္ေလး ကီလို၀က္ ( သံုးေယာက္စာအတြက္ ) ၊ ပဲ၀ါေလး 100g သန္႔သန္႔ေလး တစ္ထုပ္ ( City Mart မွာ၀ယ္လုိ႔ရပါတယ္) ၊ သၾကားေျပာင္းႏွစ္ဖူး ၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥနဲ႔ ပဲဆီစစ္စစ္တို႔ျဖစ္ပါတယ္။

ေကာက္ညွင္းဆန္နဲ႔ ပဲ၀ါေလးကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး ညကတည္းကစိမ္ထားရပါမယ္...။ ပဲ၀ါေလးေပါင္းတဲ့အခါ ႏူးႏွပ္တာ ျမန္ေအာင္လို႔ စိမ္တဲ႔အခါမွာ ဆိုဒါမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုေလာက္ထည့္ေပးပါ..။
ေျပာင္းဖူးကို အေစ႔ေခၽြထားျပီး ဗူးသန္႔သန္႔ တစ္ခုမွာ လံုေအာင္ပိတ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ သိမ္းထားပါ..။

မနက္ေရာက္လို႔ ႏွစ္ထပ္ေပါင္းအိုးထဲကို ေအာက္အိုးမွာ ေရထည့္ျပီး အရင္ဆူေအာင္တည္ပါ...။ အေပါက္ကေလးေတြပါတဲ႔ အေပၚအိုးမွာ စိမ္ထားတဲ႔ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရစစ္ျပီး အရင္ထည့္ပါ သူ႔အေပၚမွာ ပဲ၀ါေလးကို ဆက္ထည့္ပါ...ေနာက္ဆံုး အေပၚဆံုးတစ္လႊာမွာ ေခၽြထားတဲ႔ ေျပာင္းဖူးကိုထည့္လိုက္ပါ...။ မိနစ္20 နာရီ၀က္ေလာက္ေပါင္းျပီးရင္ ပဲ၀ါေလးကိုထုတ္ျပီး ေထာင္းထားပါ...။ ၾကက္သြန္နီးကိုပါးပါးလွီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ...။ ေနာက္ဆံုး ေကာက္ညွင္းေပါင္း၊ ေထာင္းထားတဲ့ ပဲ၀ါေလး၊ ေျပာင္းဖူးတို႔ကို ဆလံုတစ္ခုမွာ ဆား အေပါ့အငန္ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ကို တည့္ျပီးအားလံုးေရာနယ္လိုက္ပါ...။ ပန္းကန္မွာျပင္ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ဖတ္ဆမ္းျပီးရင္ေတာ့ စားလို႔ရပါျပီ...။


မိုးေငြ႔ေရးသားသည္

1 comment:

chaw said...

မစားဖူးလို႔ ေကာင္းတယ္ဆိုတာ ယံုဘူးေနာ္.. အားတဲ႔တစ္ပတ္ က်ရင္လုပ္ေကၽြးရမွာ.. မမလက္ရာကို အားရပါးရ အားေပးတာ သမီးတစ္ေယာက္ပဲ ရွိတယ္